Дискова херния - 11

• 145 318
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз пак с превантивен въпрос Simple Smile

Някой доволен ли е от стол, мисля най-сетне да си взема хубав стол за работа с компютър, без да се ограничавам с малък бюджет!

Иначе ми трябва раница или сак за багаж с колела (може и на рамо/гръб да се носи ако е по-лека/, открих за 50-60лв от амазон, 2-3 модела с тегло около 1,5кг, което е доста добре, ако някой се интересува ще пусна линкове /още не съм поръчвал обаче/  bouquet

# 496
Аз пак с превантивен въпрос Simple Smile

Някой доволен ли е от стол, мисля най-сетне да си взема хубав стол за работа с компютър, без да се ограничавам с малък бюджет!

Иначе ми трябва раница или сак за багаж с колела (може и на рамо/гръб да се носи ако е по-лека/, открих за 50-60лв от амазон, 2-3 модела с тегло около 1,5кг, което е доста добре, ако някой се интересува ще пусна линкове /още не съм поръчвал обаче/  bouquet

Много съм чувствителна относно столовете. Имах въртящ преди време. В началото беше здрав и ми беше удобен, но брат ми много се кълчеше на него и го развали. След това си купих ISO стол и с него се чувствам добре вкъщи. Важното е да ми държи гърбът прав. Понякога обаче самата аз се хващам, че не седя правилно и след това ме боли. Но гледам да внимавам.
Най-добре е да ги изпробваш в магазина.

# 497
Зравейте Simple Smile
Аз да си споделя малко, като цяло кризата ми поразмина в известна степен, болят ме краката, но интересно аз съм имал много малко моменти да ме боли нерв по крака и то за секунди, а тази седмица за първи път мравучкане, което мина, болката ми е в таза и кръстта, като винаги се изкривявам на една страна, но това в най - изострената фаза. При мен обаче се получи едно перманентно различие в двата крака и стъпвам по различен начин с единия и другия и ме боли дясното стъпало и глезен, и лявото коляно, а оттам ми се промени цялостната постановка на тялото. Така или иначе имам няколко големи периода без остра фаза, но това с краката си остана, както и щаденето на дясната страна при навеждане, което доведе до различие в гръбначните мускули. Сега след ямр в Понеделник излезе, че хернията(L5-S1, имам и още 2) е порастнала и имам свободен дисков фрагмент, но недобре разграничим от нервното коренче. Бях при невроложката ми вчера и тя ми написа мотивирано писмо до НЗОК за ямр с контраст, за да го видят по - добре и след като беше твърдо против операция, сега ме посъветва да направя консултация с неврохирург (явно е дошъл моментът) И така сега ще чакам и после започвам консултации. Тя ми препоръча Узунов - Пирогов, Каракостов - Иван Рилски, Наков - ВМА. Нещо чували ли сте за тях? Моля, някой ако има впемччатления за който и да е от тях, или може да ми препоръча друг да ми отговори. Извинявам се за дългия пос  Embarassed

# 498
Някой да си е купувал колани за дискова херния? Такива които се носят под дрехите. И има ли ефект.
Също така какво мислите за ортопедични стелки?

# 499
Някой да си е купувал колани за дискова херния? Такива които се носят под дрехите. И има ли ефект.

Аз носех колан преди операцията и един месец след нея. Доволна бях, но не е препоръчително да се носят много, защото съвсем заминава мускулатурата...

# 500
И аз съм носила през острия период и особено при шофиране и бях доволна от него.За стелките нямам информация.

# 501
  • На планетата земя
Аз стелки нося постоянно, за зимата имам няколко чифта коркови,лятото силиконови налепени по всички сандали.Така съм свикнала и ми е удобно.Колан почти не съм носила в острата фаза.

# 502
Благодаря ви. Чудя се за колан. Поне когато ме боли да нося. Откъде си купихте коланите?

BUBA_k , стелките откъде ги взимаш?

# 503
  • На планетата земя
От специален магазин за такива ортопедични принаджежности,има всякакви видове стелки,колани и т.н.

# 504
Благодаря ви. Чудя се за колан. Поне когато ме боли да нося. Откъде си купихте коланите?

BUBA_k , стелките откъде ги взимаш?
И моят е от специализиран магазин.Невролога ми каза, че е добре да се слага при дълго шофиране и по-тежка работа( като работа в градината или нещо подобно) .

# 505
Чудя се за колан. Поне когато ме боли да нося. Откъде си купихте коланите?
От тук --->>> Ortoshop. Имат магазин в София на ул. "Шандор Петьофи" № 28.

# 506
Благодаря.  Hug

# 507
  Искам да попитам дамите, позволявате ли си обувки с ток ,и ако "да" ,до колко см.?

# 508
  • София
 Искам да попитам дамите, позволявате ли си обувки с ток ,и ако "да" ,до колко см.?

Аз не се чувствам добре на обувки с ток, кръстът ми
веднага реагира. Най-много си позволявам 3-4 сантиметров
широк ток и то от обувките на определена немска марка,
които се водят с подметка Антистрес. Изобщо откак се
сдобих с дисковата херния, станах много капризна към
мебели и обувки. Установих, че дори в добрите ресторанти
столовете са неудобни, както и че почти всички обувки
са тежки.  Laughing

# 509
Установих, че дори в добрите ресторанти
столовете са неудобни
[/quote] И на мен много малко столове са ми удобни,трябва да имат извивка на кръста,за в къщи и в колата съм си направила малки възглавнички.

Общи условия

Активация на акаунт