Дискова херния - 11

• 147 010
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Д-р Парашкевов ми загуби ценна почти половин година в непреглеждайки ме, упътвайки ме към частната болница, карайки ме да се консултирам с гинеколози, уролози, гастроентеролози и какво ли още не при очевидно неврологичен проблем и накрая след като се отхвърли всичко друго ми постави погрешна диагноза и лечение без да ме прегледа! Емоционална съм, съжалявам, но съм потърпевша. За ЕМГ-проф. Ишпекова или лекарите на 4-ти километър. Божидар Парашкевов не прави ЕМГ, той уж разбира от отоневрология. За бога, нека се предпазваме от страхливи и недобросъвестни лекари.

Съжалявам за нещата, които са се случили с теб.
Искам да попитам, тъй като си ходила при много и различни лекари. Какви ти бяха симптомите?

# 106
Д-р Парашкевов ми загуби ценна почти половин година в непреглеждайки ме, упътвайки ме към частната болница, карайки ме да се консултирам с гинеколози, уролози, гастроентеролози и какво ли още не при очевидно неврологичен проблем и накрая след като се отхвърли всичко друго ми постави погрешна диагноза и лечение без да ме прегледа! Емоционална съм, съжалявам, но съм потърпевша. За ЕМГ-проф. Ишпекова или лекарите на 4-ти километър. Божидар Парашкевов не прави ЕМГ, той уж разбира от отоневрология. За бога, нека се предпазваме от страхливи и недобросъвестни лекари.

Би ли споделила за каква диагноза става въпрос?
Много неприятно, ако наистина така се е получило.
Аз с него проблем не съм имал.

# 107
Малко отникъде се включвам, но искам да ви питам нещо...Аз съм оперирана преди година. Супер съм след операцията, в сравнение с кошмара, в който живеех преди това. Но е факт, че дори и след нея, нещата вече не са същите. Питането ми е...Някой ползва ли турмалинов колан, и ако да- доволен ли е? И другото...Приемам хиалурген, някой пил ли ги е? Има ли впечатление?

# 108
  • На планетата земя
Марчева14,направи си един хубав комплекс от упражнения,има много хубави на 1 страничка на темата.Прави си ги всяка сутрин след ставане,ще ти помогнат със сигурност да не се чувстват толкова схваната и прегърбена.Лекарствата и аз съм ги изхвърлила отдавна,няма никаква полза от тях.Щом се движиш разбира се,че няма да мислиш за опррации,операция само ако опре ножа до кокала. Grinning

# 109
  • София
Марчева14,направи си един хубав комплекс от упражнения,има много хубави на 1 страничка на темата.Прави си ги всяка сутрин след ставане,ще ти помогнат със сигурност да не се чувстват толкова ...........................
Благодаря ти. Ще разгледам, изобщо не съм се сещала, че има пуснати такива упражнения, но да си кажа честно ..малко ме е страх да не взема да се скова още повече от неправилно прилагане. След този идиотски масажист, съм толкова изплашена,.. а уж беше" страшен" професионалист..
Тези дни невропатията направо ми е "изпила" мозъка. Много е гадно и болезнено. Оплаках се. Повече - няма . До тук.

# 110
Да, с упражненията много трябва да внимаваме. Всичко си е индивидуално, аз след посещение при кинезитерапевт (на който бях занесла разчитането на ЯМР), и направените упражнения с него, последва влошаване. И сама съм правила упражнения, мнооого внимателно, но явно не са били подходящите. В момента правя някои съвсем леки упражнения, предимно с ръце, за други направо си ме е страх, след опита, който за съжаление имам.

# 111
И аз имам подобен опит с упражнения, къде от нета, къде препоръчани от пишман рехабилитатори... Но в Павел Баня правихме 20-30 минутна лечебна физкултура и не съм спирала да я правя вече 2 месеца и се чувствам перфектно. Ако имате интерес, ще ви я опиша тук

# 112
  • На планетата земя
И аз имам подобен опит с упражнения, къде от нета, къде препоръчани от пишман рехабилитатори... Но в Павел Баня правихме 20-30 минутна лечебна физкултура и не съм спирала да я правя вече 2 месеца и се чувствам перфектно. Ако имате интерес, ще ви я опиша тук

На мен ще ми е интересно да ги опишеш,аз се чувствам много добре след упражнения.

# 113
  • София
Здравейте. аз ви чета цял ден. За съжаление и аз съм с ужасни болки в гърба от сутринта. Едвам се довлачих до Алексовски в Полимед - какво ви е мнението за него? Той ми предписа инжекция и няколко вида обезболяващи и чак на 6-ти ще е пак на работа и съм си записала час да ми казва какви изследвания да правя. Декември пак ми се случи същото и пак той ми предписа същите неща. Тогава много бавно ми мина и така и не се раздвижих напълно. Ходих на много масажи и физиотерапия и уж ми бях почти добре до днес. А нито съм вдигала тежко, нито нищо.
Ще ви следя за ценни съвети.

# 114

Би ли споделила за каква диагноза става въпрос?
Много неприятно, ако наистина така се е получило.
Аз с него проблем не съм имал.
Да, имам диабет от дете и затова елементарно заключи,че е диабетна полиневропатия без преглед. Слава богу такава още нямам!!!

# 115
Хора. Аз продължавам да издирвам някой с винтове в гръбнака. Знам, че за моя проблем друго решение освен винтова стабилизация няма. Имам прехлъзнал прешлен в следствие на отчупени дъги. Как е станало идея си нямам. За сега имам поносима болка в кръста и болки най-вече в краката. Прасците много ме болят. Много щи се радвам ако има някои с такава операция да сподели опит. За сега чета мнения от marina dimova като в последните и постове пише, че е добре. Пробвах да си свържа на лични, но явно отдавна не и посещавала форума.

За тези на които им е любопитно как се получава това заболявяне да изглезат клипчето от линка.
www.spine-health.com/video/lumbar-spondylolysis-video

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 11:03 от REPLAY

# 116
В коя болница и кой доктор поставя условията за операция + имплант за 7100лв?

# 117
В Пирогов Габровски ми каза цена 7200 за така наречената "безкръвна" операция. 4 винта, 2 плаки и кейдж. В Иван Рилски ми казаха цени: 5900  - открита операция и поставянето на горното или 7100 за безкръвната или минимално инванзивната  мисля, че е по-точното описание пак с поставянето на горното като имплант. Обясниха ми, че нямало смисъл да се цепя като яре при този напредък на медицината и за предпочитане е да направя минимално инванзивната от 7100. Винтовете се поставяли през малки отвори и понеже инструментариума е бил по-сложен и винтовете съответно са по-специални и за това цената е 7100. Притеснява ме факта, че колкото е по-ограничен достъпа на хирурга до проблемното място, толкова си мисля, че шанса за правилното поставяне на винтовете е по-малък или греша? От друга страна пък отворената операция ти разлепват мускулите от гръбнака и възстановяването е доста по-трудно. Просто идея си нямам тези винтове после усещат ли се. Как е положението при навеждане дали има някакво ограничение в обема на движение. Изобщо въпроси хиляди на които отговора явно ще разбера ако направя операцията. Преди време бях се съветвал с неврохирург на който мнението му беше, че ако той оперира няма да поставя кейдж защото диска е бил здрав. Просто прешлена се е преместил и за това диска прави нещо като балон (бълджинг). Габровски ми каза, че е глупаво ако се оперирам и сложа само винтове защото може някой ден да се счупят. Кейджа поема товара на прешлените. В Иван Рилски въобще не коментирахме варианта без кейдж. Ох... на голям кръстопът сам. Проблемите са ми от преди три години. Не съм падал нито нещо съм се удрял. Дошло от само себе си.  Болят ме всекидневно краката, а като се разваля времето е некъв ад. Правил съм курсове с НСПВС, кортикостероиди и милгама. Трета година вече ходя на санаториум - файда няма. Вечер от скованият гръб почват да ми се сковават и ръцете. Не знам при друг дали се е получавало ама е доста неприятно. Превърнал съм се в кълбо от нерви както предполагам всеки изпитващ болка дали ще е от ДХ или друго естество. Е, пооплаках се - поолекна ми Simple Smile

# 118
Здравейте! Да ви попитам: някой пробвал ли е Боуен терапията? На някои помагала доста казват. И в едни видеоклипчета от тв предавания казват,че има добри резултати при дискови хернии.
 Някой пробвал ли е и има ли отзиви от лазер терапия с инфрачервен лазер? Благодаря ви предварително!

# 119
Според мен изхода от операцията зависи до голяма степен от екипа, вас като пациент и използвания хардуер. С кейдж или без, щом са измислени явно е за употреба в някои ситуации. Въпроса е дали имате нужда наистина от него или искат да ви вземат парите.
Що не си пуснете документи в няколко чуждестранн клиники с идеята, че искате да се оперирате при тях. Нека те ви изготвят сметка и кои услуги ще предоставят. Така ще си сверите часовника с тукашните...специалисти от какво имате реално нужда.
Аз все си спомням като даваха по телевизията дето поставяли стендове на сърцето по няколко пъти, а дори понякога и не се е налагало. Дали не беше за 10 мил. лв. далавера.

Общи условия

Активация на акаунт