Дискова херния - 11

• 147 050
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Buba- koko, просто и общо казано, нищо не остава след време(години) Simple Smile Липсват обаче и срастванията, характерни при такива операции, които също не малко болят.

# 136
Днес бяхме на консултация при доц. Цеков в Токуда. Той каза, че е абсолютно ненужен титановия диск при мъжа ми (при мнение за диск от Габровски). Отново започна триумЕнето...

По отношение на гела против сраствания, Цеков каза, че се резорбира за около месец, в който е осигурил необходимата смазка за притискания нерв.

# 137
Моят гел е сложен март миналата година. Тази година, април, значителна част от него все още си беше "по местата"Simple Smile Аз също бях консултирана от Габровски миналата година...

# 138
  • София
Днес бяхме на консултация при доц. Цеков в Токуда. Той каза, че е абсолютно ненужен титановия диск при мъжа ми (при мнение за диск от Габровски). Отново започна триумЕнето...

По отношение на гела против сраствания, Цеков каза, че се резорбира за около месец, в който е осигурил необходимата смазка за притискания нерв.
То е трудно да се даде мнение, защото си е много лично, но ще си разреша да дам своето, и ще заложа на Габровски. Изчетох много мнения за Цеков, той е в Токуда, имах и лична среща с него,....ами...ще предпочета Габровски.  Peace Peace

# 139
Някой посещавал Гръбначния център има ли да сподели как е там?

# 140

marcheva 14, ти би заложила на Габровски - младши или старши? Cafe con leche май е била на консултация при възрастния.

# 141
Да, при старшия Габровски бяхме.
Мъжът ми го приеха днес. Твърдо е решил да му поставят титаниев диск  Tired При все, че получи вече две мнения от Токуда и ВМА, че това напълно излишно  Crossing Arms
Ако Габровски беше достатъчно изчерпателен да ни обясни, може би и мен щеше да убеди. Но така или иначе с годините дисковете се дехидратират и изсъхват. Но мъжът ми ще е модерен и ще има 1 титаниев и 'нам-колко-са-останалите изсъхнали дискове. И тази екстра за 4500 лв  ooooh!

# 142
Кафе, може пък да е за добро, не се ядосай. Стискам палци операцията да мине гладко и да се възстанови бързо  Hug

# 143
Кафе, старият Габровски ли ще прави операцията? Аз разбрах, че той вече не оперира или  греша?
Иначе за младия чувам все, че бил най-добрият за ДХ.
Успех и късмет на съпруга ти!

# 144
Кафе, дано с мъжа ти всичко да е наред  и да е взел правилното решение  Peace

Moonraker, аз съм била на консултация в Гръбначен център. Ами как да кажа, ако реша да се оперирам, вероятно не бих избрала да е там. Това си е мое лично мнение. В по- стари теми са писали хора, които са се оперирали там и са доволни. Моя позната скоро беше в Гръбначен център и са й правили някаква манипулация, различна от озон, но не знам подробности. Като разбера ще споделя "прясна" информация.

# 145
Cafe con leche, желая късмет на мъжа Ви и Господ да е с него през цялото време на операцията и след това!
За проф. Н. Габровски се чуват само хубави неща.  Вярвам че операцията ще е успешна.  Дори си мисля и аз да се консултирам с него за такава евентуално.

# 146
  • София

marcheva 14, ти би заложила на Габровски - младши или старши? Cafe con leche май е била на консултация при възрастния.
Габровски - син.
Кафе, огромен успех пожелавам!! Спокойно, всичко ще е наред.

# 147
Здравеите всички. Поздравявам ви за упоритостта с която се борите с болката! Записвам се и аз в клуба на хората с дх. Дано не ви отегча, но бих изкъл да споделя моето състояние и можеби да помоля за съвет Simple Smile Та значи преди около 4 месеца започнаха болките в кръста. Първоначално биха слаби, но много бързо болката се увеличи драстично и се появи ужастна болка в левия крак. Карах така около месец, след което отидох на невролог а от там естествено ме пратиха на скенер. Скенера направих в някаква клиника в сградата на парк хотел Москва. Скенера е нов и прави доста добри снимки ( струваше 100 лева невроложката ми го препоръча). Скенера показа на ниво L3-L4 лекостепенна симетрична дискова протрузия, на ниво L4-L5 дискова протрузия, стенозираща двата интервертебрални канала, на ниво L5-S1 медианна дискова херния.Ужасната болка разбирасе идва от хернията на L5-S1, която притиска коренчето. Лечението ви е познато първоначално 3 вида инжекци хапчета итн. Така една седница а положението се влошаваше не ножех да спя нощем :\ от там в Иван Рилски вливания инжекций и още хапове направо ужас.Втория ден от инжекция с трамалгин неможех да пишкам (това в последствие разбрах, че е рядка странична реакция към трамалгина) и лекуващият ми доиде заедно с неврохирург и викат " ще те режем по спещност" а аз в шах Grinning . Както е да е спрях трамалгина и проблемът изчезна. Изписаха ме със същите болки с които постъпих. Направих си лост и гледам да вися, мисля че ме облекчава помалко а също така когато много ме боли кара баща ми да издърпа болния ми крак леко също ми помага малко. Ходих и на рехабилитация ефект. Нулев. Продължавам да пия габаневрал и миогама и немърдам от леглото( полудявам). Поразпитах доста невролози във почти всички болници в Сф казват нямаш пареза не си за операция изчака а пък неврохирурзите искат да ме оперират разбирасе нали са хирурзи Grinning След всичко което прочетох в форума ( изчетох всичките постове от самото начало ) и от това което научих от невролозите си вадя следните изводи: операцията е рутинна няма нищо страшно ( заспиваш и се сабуждаш), въстановяването е сравнително бързо, хернята се премахва и коренчето се освобождава съответно болката изчезва, ВЕРОЯТНОСТА ДА СЕ ПОЯВИ ХЕРНИЯ НА ДРУГО НИВО Е ЕДНАКВА С И БЕЗ ОПЕРАЦИЯ, за рисковете от опоиката от инфекция и други подобни не ми се коментира... Та в тая връзка започвам да се чудя какъв е смисала да се мъчиме с болката, да си разваляме стомасите с лекарства итн. Не казвам, няма да ми мине можеби след 2 месеца физеотерапии разходки плуване отново, ще съм на крака, търпение трябва знам, но до кога ? До следващата криза в ковто си извин строя за още три месеца ? Все пак хернията не е премахната. На фона на всичко това алтернативата с операцията ми се вижда доста по добра. Решението си го взема всеки индивидуално разбирасе, но все пак моля за съвет. Просто се опитвам да поставя на везната плюсовете и минусите за да реша Simple Smile Леле колко се олях с този пост ужас..... Поздравявам всички и ви желая живот без болка !

# 148
fort, добре дошла, скоро да ни напуснеш!
Моите разсъждения за или против операцията бяха като твоите. Мотивите, също! Това, че нямаш пареза, значи не си за операция е голяма тъпотия. Дай да се мъчиш като грешен дявол и да чакаш усложнения.... Аз стисках зъби около 10 месеца, писна ми и се оперирах. Не съжалявам.

Успех ти пожелавам! Hug

# 149
Fort, задаваш си тези въпроси, защото си в остра фаза, която се е проточила. Та ти дори нямаш ЯМР. Не се знае какъв тип е хернията ти - дали е екстериоризирана, дали е фрагментирана, дали друго. Не може за всяка херния да се оперираме... Аз съм с хернии на 2 нива, но като изключим острите фази, като цяло съм добре от доста време (да не ме чуе Рогатия...). Просто при теб в момента хернията се е активирала и е нормално да ти минават такива мисли.
При първата ми сериозна криза и аз бях готова на операция, но добре, че не се намери лекар, който да иска да ми я направи  Grinning

Мъжът ми е с много по-малка херния от мен, но след една година мъчение (!!!), едва днес легна под ножа. Със сигурност ще е благодАрен, че е опериран, на фона на 365 дни болка и мъчение. Преди това, обаче, изчерпа абсолютно всички методи на консервативното лечение.

Не виждам да си опитал(а) с кинезитерапия.

Общи условия

Активация на акаунт