Дискова херния - 11

• 147 111
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм ходила на такава физиотерапия,но тя е по клинична пътека 241 или 244 все едно лежиш в болница.Не са ме карали да оставам там да спя.
Моето ЯМР мина,едната протрузия в торакален отдел се е прибрала напълно,а другата в лумбален частично в сравнение с предното ми ЯМР дек. 2013.За тази в лумбален отдел нищо не пише да компресира.Няма вече съществена причина за тези болки,а пък ги има.Явно когато болката хронифицира е много трудна за преодоляване.
Ще се захващам с едни упражнения сега заедно с кинезитерапевт и да видим какво ще постигна,друго не смея да пробвам.
Лена,и аз съм много предубедена много към тези мануални терапии и масажи,от тях само съм се влошавала,сега поне видях,че с нищо не са ме повредили. Grinning Но когато съм ходила при такива мануални терапевти първо от там се започва,много държат да изпукват и наместват като начало.

Лекарите обясниха ли ти как са се "прибрали" протрузиите? Доста е трудно.
Питам, защото има разни шарлатани, които обясняват, че хернии се "прибират" - не се връзвайте!

Това ми го обясни доктора,който ми прави ЯМР то ,сравни с предното ЯМР.Обясни ми,че са пластични и не е невъзможно да се приберат.За моето просто и нетренирано око виждам,че едната протрузия наистина я няма,за другата сякаш е едва доловимо.Но и аз правих доста неща,физиотерапии ,санаториуми,упражнения, какво ли не.От доктор-физиотерапевт,който между другото е един от най-добрите за Варна също знам,че протрузиите е възможно да се поприберат с много физиотерапия.Но остават слабо място и могат да излязат наново.Та в случая изобщо не става дума за шарлатани,от 10 год.съм с тази диагноза и знам при кого ходя.

Ясно, мерси за инфото! Аз за хернии говоря, че има шарлатани, които казват, че се прибирали.
Протрузиите могат, но трудно. Радвам се за теб! Болките би трябвало да преминат скоро щом компресията вече я няма.  Wink

Лекар, при който ходих (ортопед), каза, че си е изградил техника (масаж и т.н.), която карала хернията да мръдне с микрон и да поосвободи притискането. Може и да е възможно, но мен ме хвана шубето и не се реших. Но още го мисля де. Със следващите процедури се лекували последствията от притискането. Мисля си, ако проработи при 10 човека, на 11-ия може и да не сработи, но като е опрял ножа до кокал, човек какво ли не почва да пробва и да мисли.  Confused

# 196
Аз съм ходила на такава физиотерапия,но тя е по клинична пътека 241 или 244 все едно лежиш в болница.Не са ме карали да оставам там да спя.
Моето ЯМР мина,едната протрузия в торакален отдел се е прибрала напълно,а другата в лумбален частично в сравнение с предното ми ЯМР дек. 2013.За тази в лумбален отдел нищо не пише да компресира.Няма вече съществена причина за тези болки,а пък ги има.Явно когато болката хронифицира е много трудна за преодоляване.
Ще се захващам с едни упражнения сега заедно с кинезитерапевт и да видим какво ще постигна,друго не смея да пробвам.
Лена,и аз съм много предубедена много към тези мануални терапии и масажи,от тях само съм се влошавала,сега поне видях,че с нищо не са ме повредили. Grinning Но когато съм ходила при такива мануални терапевти първо от там се започва,много държат да изпукват и наместват като начало.

Браво, бре, това са добри новини! Simple Smile

# 197
  • София
Колко дни ти дава талон 7?

# 198
Колко дни ти дава талон 7?
Мисля, че 7 дни (календарни)

Bube, радвам се за теб , дано болките изчезнат скоро, щом няма какво толкова да ги провокира. Аз съм аха да легна под ножа, обаче се страхувам от момента след това - какво ще се случи после с болките.

Falath, лекар ми е казвал, че ползва Discus при бременни, все пак по-добре да не ти се налага. Успех!

# 199
Изчетох разказите на потребителки за бременност и ДХ и определено се стреснах. Мисля си, ако забременея и нещата много загрубеят, то определено по-добре да съм се оперирала преди да се опитам да забременея. А как ли изглеждат нещата с операция и бременност след някакъв период след това? newsm78 Някой може ли да сподели?

# 200
Изчетох разказите на потребителки за бременност и ДХ и определено се стреснах. Мисля си, ако забременея и нещата много загрубеят, то определено по-добре да съм се оперирала преди да се опитам да забременея. А как ли изглеждат нещата с операция и бременност след някакъв период след това? newsm78 Някой може ли да сподели?

До колкото мен ме информираха не би трябвало да има проблем. Въпреки това никой не дава гаранции за нищо. Единствено всички ми казват, че, живот и здраве, ще раждам секцио (не знам заради операцията ли или наличните други две хернии). Ама аз и без това съм много късогледа, та май нямам голям избор.

# 201
До колкото мен ме информираха не би трябвало да има проблем. Въпреки това никой не дава гаранции за нищо. Единствено всички ми казват, че, живот и здраве, ще раждам секцио (не знам заради операцията ли или наличните други две хернии). Ама аз и без това съм много късогледа, та май нямам голям избор.

Да, и при проблеми с очите, и при дискови хернии (или други гръбначни проблеми), се препоръчва секцио.
За гаранцията - ясно, и да даде някой такава, си знаем да не вярваме  Wink

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 17:21 от lenas

# 202
  • На планетата земя
Лена,трябва да си напълно сигурна,че операция ще ти реши проблема с болките.С кои неврохирурзи си се консултирала?
За бременност,хубаво е да ги няма болките ако се планува такава.Не, че и иначе няма да се износи,но ще е много трудно.С тази протрузия съм износила второто си дете,но проблема беше в ремисия тогава.Не съм имала проблеми,даже родих с епидурална упойка в гръбнака,което е много противопоказно за нашите проблеми,това ми гое казвал неврохирург.Явно дотолкова бях забравила за проблема,та дадох и да ми сложат.

# 203
Лена,трябва да си напълно сигурна,че операция ще ти реши проблема с болките.С кои неврохирурзи си се консултирала?
За бременност,хубаво е да ги няма болките ако се планува такава.Не, че и иначе няма да се износи,но ще е много трудно.С тази протрузия съм износила второто си дете,но проблема беше в ремисия тогава.Не съм имала проблеми,даже родих с епидурална упойка в гръбнака,което е много противопоказно за нашите проблеми,това ми гое казвал неврохирург.Явно дотолкова бях забравила за проблема,та дадох и да ми сложат.

Къде ли не съм ходила вече, имаше съмнения и че проблемът не идва от дисковите хернии, но все пак се събраха повече мнения, че идва от там. За болките след операция и да ми даде някой гаранция, че ще изчезнат, няма как да съм сигурна. При мен одисеята е от октомври и вече съм тотално изтощена. За бременност не правя опити, но ми се иска в някакъв момент, не съм раждала досега. А особено едната херния е големичка, с голямо стеснение на дуралния сак, а от съседната херния има вторично стеснение...

# 204
Започнах физиотерапия по 241 п. и се чувствам доста по-дбре, а на есен водолечение някъде по санаториумите.

# 205
Здравейте! Да ви се похваля и аз - днес ще ме оперират! Много смешно нали ? Grinning
Павел баня не даде очакваните резултати :/ В началото имаше леко подобрение, първите 3дни. После болката взе да се усилва до нетърпима. Едвям се прибрах в София. За съжаление беше и петък. Прекарах 3те най болезнени и безсънни нощи in my life. Ходих с линейка до окръжна там инжекции, но нищо непомогна  pff. Та реших, че няма какво да го мисля повече. Реших да се оперирам в Иван Рилски. Мисля, че доктор Фердинандов ще ме оперира. Много се, чудих дали да слагам гел или не, но накрая реших да сложа. Смееш ли да не сложиш..... Сега ме държат гладен и жаден да ги е'а но след няколко часа ще се наям като прасе Grinning Ще пиша по нататък как е минало.
Btw колкото до Павел баня не е лошо там. Запознах се с много хоря които са се отървали от мъките именно там. Явно че при всеки си е индивидуално, но моят съвет към "колегите" с дх да опитат първо там преди да се режат.
Поздрави на всички

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 08:57 от fort

# 206
fort, успех! Бързо възстановяване! Пиши после как си. Хубаво е след операцията да направиш пак една Павел баня. Стискам палци  Praynig

# 207
Fort, пожелавам ти всичко да мине наред и да забравиш за този кошмар по най-бързия начин!

# 208
Успех, fort!!  Simple Smile

# 209
fort, поздравявам те за смелостта ти! Всичко ще е наред! Може би си се влошил от екстензиите...За "Иван Рилски"  се чуват само хубави неща. Желая ти много късмет и бързо възстановяване!
А аз все още не мога да се престраша дори да се консултирам с неврохирург.Предполагам,че ще ми каже операция...А на торакалния дял където е моята херния разбрах,че е много рисковано. Не съм срещнала във форума успешно опериран на това ниво или може би се лъжа? Някой знае ли за опериран на торакалния дял и то успешно? Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 12:05 от bubka7

Общи условия

Активация на акаунт