Дискова херния - 11

• 147 180
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
Привет, мисля, че съм се запътила с пълна сила да съм част от темата Sad
Но картинката е 20 дни мъчителе кръст, който особенно в началото все едно щеше да се счупи. Ако мога да го опиша шантаво, го чуствах като прекършено връхче на борче, което ако нацеля стойката си стоеше ок... Първите дни такива страни извивки ми заемаше тялото че просто бях като някаква s форма.
Не отидох веднага на лекар-реших че ще ми мине... След още няколко дни се колебаех дали не ме удря бъбречна криза... Отидох при моя лекар, скара ми се , че много време не съм му се обадила... Би ми инжекция и ме заведе при кинезитерапевт! Човека знаеше какво прави, тръгнах си с изправена стойка и лекота.... Но нали съм непослушна не се обадих на лекаря че продължава да ме боли..... Обадих се след няколко дни, последва втора инжекция ( а дори незная каква беше)... Ден по-късно си причиних тотална щета като спах на мекото си легло! Болката от първите дни се върна Sad , а вече ме тегли и по крака надолу. Има едно специфично място, леко в дясно от кръста, което ако не си преценя движенията направо умирам-все едно има заложена топка с ножове....
сега съм командировала щерката на моето легло, а аз си лежа на нейния твърд матрак и ми се отразява много добре! По цял ден лежа! Движа се, но след 20 минутки се измарям. А ако стоя седнала повечко време, вечерта е ад!
Освен това болката ме кара да съм изправена като графиня, и такава една аристократична визия развивам.... Факт е, че много се бях прегърбила последните години, явно организма ми се разбунтува от некомфортното и за тия ве а ме...
Утре ще ходя на невролог! Само дето не съм решила къде ( а и дали ще има часове) дали в Токуда или ВМА!?
Някой има ли представа за тези две места дали и колко трябва да се чака?

Извинявам се за многословието!
Хубава и безболезнена вечер на всички!
Здравейте Амели! Като начало, ще ви повъветвам да направите скенер или ЯМР. Незнам как отивате при кинезитерапевт без да ви е видял невролог. Според мен вашият лекър трябва да ви даде веднага направление за невролог. Незнам къде, ще чакате повече във ВМА или Токуда, но не се бавете. Колкото по скоро разберете с каква диагноза сте, толкова повече главоболия ще си спестите. Без скенер или ЯМР никой не може да ви направи диагноза а съответно и да ви лекува.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 01:02 от fort

# 241
  • софия
Fort, благодаря ти ( позволявам си на ти, защото болката ме кара да ви чустеам близки, понеже знаете какво преживявам)
Оценявам включването ти още повече, като знам , че си преминал през опетация само преди два дни и едва ли ти е до мрънканицитр на други хора!
Съгласна съм за ЯМР-то , но нали някой лекар трябва да каже/ напише точната терминология/ зона която да се изследва! Няма да се занимавам с направления, просто не мога да си представя болката още време докато ми дойде реда за ямр по касата! Просто се чуствам тотално изтощена....

# 242
  • На планетата земя
Амели,казва се ЯМР на лумбални прешлени,това ми беше писал на мен доктор-физиотерапевт да ми снимат предния път.Сега направо отидох и си запазих час без никаква бележка.Имах предпочитания за доктор разчитащ и ми дадоха час за за след една седмица,иначе може би става и по-бързо.

# 243
Форт, бързо възстановяване! И според мен по-добре да пропуснеш сватбата. От това, което съм чела, трябва много пазене сега, дори да нямаш болки.
Кой лекар те оперира?

Кафе, как е твоят съпруг след операцията?

Препоръчайте отново невролог, моля ви. Четох няколко пъти назад, но не можахме да улучим свестен дотук.

# 244
  • София

През уикенда правят ли някъде физиотерапия - платено? В Овча Купел само с направление... ще питам в Доверие, но там май не работят също.

В "Доверие" правят процедури и през уикенда срещу заплащане.
Да, ще ида утре да пробвам, въпреки че нямат лекар, не че ми е необходим в случая. Peace
Необходим е лекар, той назначава процедурите, такава е системата.
Утре може и да не намериш никой, защото процедури правят през уикенда
само след предварителна заявка и плащане на касата, което се извършва в петък.

Стана и без лекар...  Peace

Тази седмица трябва да реша как да продължа, понеже нямам право на болнични дни повече.

Понеже ми изтича талон 3, има два варианта за продължаване на процедурите:
1) пак с талон 3, на друго име, (20процедури) + отпуск (или мед. комисия)
2) талон 7 за хоспитализация - 7 дни +40лв (в Овча Купел), казаха, че ще ме приемат, въпреки че не ме питаха какво ми е (тежък/лек случай ли съм).

# 245
Форт, бързо възстановяване! И според мен по-добре да пропуснеш сватбата. От това, което съм чела, трябва много пазене сега, дори да нямаш болки.
Кой лекар те оперира?

Кафе, как е твоят съпруг след операцията?

Препоръчайте отново невролог, моля ви. Четох няколко пъти назад, но не можахме да улучим свестен дотук.

Не искам да те обезкуражавам, но какво точно очакваш от невролога?
Ходил съм при 4-5 и отговорите бяха едни и същи :

1. Пий НСПВ
2. Пий милгама
3. Никакъв спорт, може плуване. Ама не различават стилове ...  Laughing

Ако горното не става те изпращат на ЕМГ или направо на неврохирург.

# 246
  • София
На мен пък неврологът ми каза веднага да започвам упражнения за стягане (и това когато едвам се движех от болка). В интерес на истината с плуване на морето доста се раздвижих, но сега пак ме боли всичко от седенето в офиса.
Знам, че трябва да се спи на твърд матрак - според вас с пружини, но твърд става ли или да търся без пружини?

# 247
Привет от мен Simple Smile
Махнаха ми днес конците, но забравих да питам за някакъв гел имало за да не остава голям белег от операцята, някой знае ли името на такъв гел и колко струва?

# 248
Матрак без пружини.
Упражненията всеки ден.

# 249
Махнаха ми днес конците, но забравих да питам за някакъв гел имало за да не остава голям белег от операцята, някой знае ли името на такъв гел и колко струва?

Аз съм ползвала контратубекс след коремна операция, имаше ефект, но трябва яко мазане. Имам спомен, че беше около 12 лв (преди 3 години), сега може да не е актуална цената вече

# 250

Контрактубекс, но не е очаквай чудеса.

# 251
  • София
Дайте идея за противовъзпалително мазило?
Става дума за китките, от натъртване се стигна до възпаление на връзки и в зоната на удара (преди 3седмици стана). Минах 1 седмица физио+алгасан (10дни) сега се чудя да продължа ли физиото или да почина 3дни.
Нещата се влошиха последните 2дни.

# 252
Знам, че трябва да се спи на твърд матрак - според вас с пружини, но твърд става ли или да търся без пружини?
На мен наскоро един кинезитерапевт ми обясняваше, че егономичните матраци се оказват не особено подходящи и е по-добре да се вземе матрак с пружини тип 'покет' - всяка пружинка в отделно джобче, а не пружини тип 'бонел'. Знам ли  newsm78 Както и да е, при всички положения матракът не трябва да е мек, нито супер твърд.

# 253
  • софия
Привет, включвам се да си дам отчета, ама първо дс честитя махането на конците на FORT. Как си сега? Надявам се всичко е наред!

Аз се извинявам, че чак сега се включвам, ама нещо ми беше криво ( освен болезнено).
В понеделник отидох на невролог в Токуда! Ще правя ЯМР, ама имаше час чак за петък, ще ми струва 280 лв. Междувременно ми изписаха ударно за първите два дни 2 инжекции дексаметазон + 1 кетонал, после още 5 дни по 1 от двете. Мидокалм и алгесал крем( дсно не бъркам името)
Подобрение има, няма я онази топка с ножове в кръста.... Кракът ми пак опъва , но сутрин е най- много! Ходя като робот през целия ден-една такава опъната, изправена!
Добре, че мога да лежа през повечето време!

Относно матраците, аз сега спя на леглото на щерката ( нов матрак) с индивидуални прижини( пакетирани) а отгоре със солидно количество мемори. На моето легло дори не си и мисля да се връщам , въпреки че до вчера това бешв най-мечтания матрак на света ( инд. пружини, мемори и пух) , но все пак 6-7 години и няколко пренасяния му се оптразиха изхабяващо - според мен, според мъжа ми продължава да си е няк-якото легло....

Така добре ми е с намалените болки, че чак изпитвам страх да не се върне болката, като свършат инжекциите..,

Някой има ли опит с това?

# 254
Здравейте!

Операцията на мъжа ми мина преди около месец. По-долу публикувам извадка от протокола.

При все, че имаше установени протрузии, миналата година точно по това време се изливаше бетонна площадка на село. Бяхме намерили граждани от ромски произход, на които им бе платено да вършат хамалогията, но нашият човек реши, че трябва да помага и да разнася ето този тип колички, пълни с бетон. Една, две и на третата - мяу! Пълен блокаж, невъзможност за стоене прав, седене, лежане, изобщо нищо.

Последва 1 година ходене по мъките и ужасни болки - в кръста не, но в левия крак кажи-речи денонощни. Естествено, изпробвано е абсолютно всичко - хоспитализиране, физиотерапия, НСПВС, Павел баня, кинезитерапия - всичко, всичко, всичко..... Ефекти - временни, тук-таме. Отрицателният ефект по джобовете и нервите на цялото семейство е ясен...

Консултация с Габровски (баща) - Пирогов, Цеков - Токуда и Маринов - ВМА. И тримата казаха, че се е заблуждавал, ако е мислел, че ще мине без операция. Даже единият на шега го попита дали има нещо пернишко в него, че доста мазохистично е подходил към себе си  Mr. Green
Габровски препоръча титаниев диск (4500 лв.), Маринов и Цеков казаха, че няма нужда от диск, а гел против срастване - по желание (1800 лв.). Мъжът ми избра варианта на Габровски.

За операцията, по думите му, заспал е по гръб и се е събудил по гръб в леглото. Какво друго да каже...  Laughing В операционната е била само анестезиоложката. Аз лично изразявам огромно съмнение, че го е оперирал Габровски.. Болката в крака е изчезнала. Наличен е само дискомфорт в областта на операцията. Като цяло никакъв проблем в непосредствения постоперативен период, докато е още в болницата.
Опериран в петък, изписан във вторник.
Първото нещо, което веднага ми направи впечатление, бе изправената му стойка. Беше прав като струна, а последните месеци S-изкривяването му беше значително.... Вървеше без проблем на собствен ход, без предишната умора на десетата крачка.
Това във вторник. В петък, една седмица от операцията му, вече си повярва, че е напълно нов човек и тук беше голямата му грешка...... Изшофира едни 200 км., не наведнъж, но все пак 200. След това привечер излязохме с децата на една предълга разходка и като се прибрахме, нито можеше да седне, нито да легне  Rolling Eyes Rolling Eyes Едва ли не се върна в изходно положение  Rolling Eyes
От тогава насам, пак тече тегав период на възстановяване....

Съветът ми към прясно оперираните - яваш-яваш след операцията. Разбирам какво е да я няма вече хернията и да си се освободил от ужасната болка, но това, което е вече е рязано, никога няма да бъде в началната си цялост.

И тъй - мъжът ми вече няма дискова херния, остава моите две да не прогресират до стадий за операция  Praynig

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт