Дискова херния - 11

• 145 202
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
  • гр. София

[/quote]
Не Ви ли казаха, че 100% метод или гаранция за положителен изход няма? Из книгите съм чел, че следоперативната рехабилитация е мн мн важна, ако не по-важна от самата операция.

Не, никой не ми каза, напротив, казаха, че операцията е повече от наложителна и спешна. Относно рехабилитацията - минах и по този път, още преди да направя ЯМР-то и да лъсне истината. Е, ефект почти нямаше, няма и как да има в моя случай за жалост.

Относно гела - казаха, че трябва, дори не знам точно за какво е. Казаха, че трябва - ок, те са хирурзите и знаят какво трябва, щом трябва - трябва, изобщо не съм разпитвала, нито те пък сметнаха за необходимо да ме информират за какво точно е.

# 676
  • На планетата земя
След операцията са Ви се появили болки в крака,а преди нея къде бяха болките само в кръста ли?
Относно гела долкото знам ако организма е предразположен да образува страствания с гел и без гел понякога пак се получават,затова някои неврохирурзи въобще не го слагат.

# 677
  • Варна
ppk_e, много съжалявам и искрено ти съчувствам ! Надявам се другата операция да ти помогне и да те избави от болките ! Нямам думи  ...

# 678
  • гр. София
След операцията са Ви се появили болки в крака,а преди нея къде бяха болките само в кръста ли?
Относно гела долкото знам ако организма е предразположен да образува страствания с гел и без гел понякога пак се получават,затова някои неврохирурзи въобще не го слагат.

Точно така, преди операцията ме болеше само кръста, а при последната криза преди операцията ме дърпаше и към опашката. Болка в крака преди операцията не съм имала никога.

# 679
ppk_e, благодаря ти за отговора! Съжалявам много за неуспешната операция и преживяните мъки. Надявам се и ти желая от сърце тази да е успешна. Не знаех,че в Света София правят ендоскопски операции на гръбнака.Преди да се решиш на тази стъпка смятам че е добре да проучиш избрания екип. Желая ти късмет и това да е последната ти интервенция,с която да се отървеш завинаги от проблемите!

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 23:18 от bubka7

# 680
При дисколизата, която ми правиха в Св. София, лекарят ми беше точно ортопед. По американските форуми съм виждал, че при тях и ортопедите правят дискектомия, но звучи странно. Дисколизата не се е покрива по каса, но болниците я "маркират" като стандартна операция и прибират пари като за такава. Точно за това реших да не правя консултация в Гръбначния център, защото всички, които са писали тук (прочетох всички теми) за опита им там, казват, че първо им е предложена и извършена дисколиза, а след известно време са се оперирали пак там, това за мен е недопустимо. Лекарите са напълно на ясно, че озонът може да помогне само на малки хернии, а на големите такива може да доведе само до временно облекчение и това се прави само да прибират пари. Разбира се това си е мое лично мнение и размисли Simple Smile
Bubka7 ето ти линк за ендоскопските операции в Св.София
http://www.mbal-sofia.com/bg/news/parvite-v-balgariya-napalno-en … naha-fakt-v-bolni
ppk_e,  успех и бързо възстановяване Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 22:10 от Azkor

# 681
  • гр. София
ppk_e, благодаря ти за отговора! Съжалявам много за неуспешната операция и преживяните мъки. Надявам се и ти желая от сърце тази да е успешна. Не знаех,че в Света София правят операции на гръбнака.Преди да се решиш на тази стъпка смятам че е добре да проучиш избрания екип. Желая ти късмет и това да е последната ти интервенция,с която да се отървеш завинаги от проблемите!

Много благодаря! Аз също случайно научих и отидох на консултация. Вдъхна ми доктора вяра, че проблема може да се оправи и дано не подлъжат отново доверието ми... До колкото разбрах - да, точно ендоскопска е операцията, той я нарече микроинвазивна, спомена за съвсем мънички разрези, така, че би трябвало да е такава. Не знам изобщо кои лекари да избера, този при който бях на консултация ми вдъхна доверие... А път тези във ВМА като ми бяха препоръчани и уж проверение - ето какво стана, едно голямо нищо... Ако не стане нещо, което да ме разколебае, макар, че за мен няма друг изход освен нова операция - ще споделя как е минало и какво е положението, защото знам какво е да те боли и да си наникъде. Успех на всички! Ще ви следя, дано някой е минал и през такава операция и да сподели, аз за това влязох в тази тема, за малко повече инфо.

# 682
  • гр. София
При дисколизата, която ми правиха в Св. София, лекарят ми беше точно ортопед. По американските форуми съм виждал, че при тях и ортопедите правят дискектомия, но звучи странно. Дисколизата не се е покрива по каса, но болниците я "маркират" като стандартна операция и прибират пари като за такава. Точно за това реших да не правя консултация в Гръбначния център, защото всички, които са писали тук (прочетох всички теми) за опита им там, казват, че първо им е предложена и извършена дисколиза, а след известно време са се оперирали пак там, това за мен е недопустимо. Лекарите са напълно на ясно, че озонът може да помогне само на малки хернии, а на големите такива може да доведе само до временно облекчение и това се прави само да прибират пари. Разбира се това си е мое лично мнение и размисли Simple Smile
Bubka7 ето ти линк за ендоскопските операции в Св.София
http://www.mbal-sofia.com/bg/news/parvite-v-balgariya-napalno-en … naha-fakt-v-bolni
ppk_e,  успех и бързо въстановяване Simple Smile
Благодаря! На мен новата херния е малка и док каза, ако желая , че може да се пробва с озон, но това няма да повлияе на другия проблем и съответно отказах този метод. Като ще се ровичка поне да се направи всичко, а не  на час по лъжичка.

# 683
ppk_e, благодаря за споделеното! Моята лична лекарка ме съветва да се оперирам при проф. Н. Габровски в Пирогов по ендоскопски метод.Така оперирал нейна пациентка и била много добре и ходела много "напето". Твоя екип е оперирал и Юксел Кадриев.Но пише,че той има 3 операции.
Azkor, благодаря ти за информацията! Не разбрах от колко време там правят тези ендоскопски операции на гръбнака?
А озона,дисколизата би ли могла да повлияе на малка херния,но от 11 години?
 Вярно ли е,че преди операция подписваш,че си запознат и приемаш рисковете от интервенцията? Че е на твоя отговорност?

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 22:36 от bubka7

# 684
  • гр. София
ppk_e, благодаря за споделеното! Моята лична лекарка ме съветва да се оперирам при проф. Н. Габровски в Пирогов по ендоскопски метод.Така оперирал нейна пациентка и била много добре и ходела много "напето". Твоя екип е оперирал и Юксел Кадриев.Но пише,че той има 3 операции.
Azkor, благодаря ти за информацията! Не разбрах от колко време там правят тези ендоскопски операции на гръбнака?
Да, видях, че и Юксел Кадриев е опериран там, даже и разбрах, че неговата операция също е била неуспешна. Лошото е, че така и не открих инфо в крайна сметка къде се е оправил той...
За Пирогов не знам какво да кажа, най-първата ми консултация беше с доц. Узунов в неврохирургията - е няма такова нагло и нахално държание с пациент, изпратен за консултация от друга болница. Това ме отказа от операцията там, нямах много време за мислене и така и се подведох.  Видях, че и в Иван Рислки правят такъв тип операции, но според мен и там е голяма борбата м/у двата вида операции. Този професор Габровски къде може да се открие, в кое отделение, кабинет?  Нищо не пречи да направя още една консултация, макар, че ми е пределно ясно, че отговора ще е абсолютно същия

# 685

И аз не разбрах от кога, но като чета ми се струва, че става въпрос за небезизвестната ендоскопска операция, която не се прилага от вчера в България. Преди няколко дни случайно попаднах на тази статия. Ако става въпрос за основния ти проблем, не знам или по - скоро не съм чул да се прави дисколиза при торакална херния. Не мога да ти отговоря за стара херния, нещата които пиша са изводи от личен опит и чужди сайтове. С най - много опит с досколизата, като че ли са италианците, така че ползвай гугъл преводача и търси информация по техните сайтове и форуми

# 686
Azkor, благодаря ти много! Как влизате в чуждите сайтове? Какво пишете? Ти направи ли си ЯМР с контраста?

# 687
  • Пловдив
Здравейте! Чета ви от доста време, но все не се престрашавам да пиша. Не знам за тук ли съм...като ви чета какви болки имате, през какви операции минавате... неудобно ми е чак, но ще си питам.
Казвам накратко- имам шипове във врата (евентуални, тъй като не са доказани със снимка) от които имам не толкова болки (леки, како и изтръпване), колкото световъртеж и шум в ушите от известно време. В момента съм на Вестибо, правя упражнения за гръбнак- не редовно всъщност, слагам турмалинова яка, но въпреки това имам лек, понякога по-силен световъртеж. Питането ми е - ако е засегната артерия от шип, може ли да се направи някакво разместване, освобождаване или както там се казва чрез физиотерапия или нещо подобно? Не питам за операция чак, но все пак- има ли нещо, което може да помогне?Днес бях при личния ми лекар да го питам дали може да се направи снимка, да се види къде е проблемът и да се предприемат мерки. Той ми отговори, че е твърде рисковано и не препоръчва, т.е. да си пия съдоразширяващите (и без това съм с ниско кръвно) и да чакам да ми мине. Няма ли друг начин?
Предварително благодаря и стискам палци на всички в темата за по-малко болки и повече хубави дни!  Hug

# 688
ppk_e, телефоните на професор Николай Габровски ги има в интернет.Ако искаш ще ги потърся и пратя на лични. Той е завеждащ на неврохирургията в Пирогов и сутрин можело да се намери,но не винаги. Пишеше,че точно този екип го е оперирал успешно третия път,ако може да се вярва на в. Уикенд. Успех! И не прибързвай! Добре е според мен да си направиш няколко консултации,също така и с проф. Романски в Иван Рилски.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 00:10 от bubka7

# 689
  • София
проф Габровски  - син, преди време оперира моята зълва, така ли се нарича сестрата на моя мъж...тя си ми е приятелка. Определено мога да кажа, че операцията мина повече от успешно. В пълна кондиция е, бързо се върна на работа, не е превила нещо специално в следоперативния момент, освен лека рехабилитация, ами... много е добре по нейните думи , а и то се вижда че е така.
Мнение не мога да дам и да съветвам, защото това си е изключително специфично за всеки, но консултация винаги може да се направи, поне още една за всеки случай щом до там е опрал ножа.  Peace

В момента съм във връзка  с един оспеопат и ако ме приеме ще споделя веднага. В чужбина е. На ниво сме на размяна на снимки от ЯМР. Не очаквах, че толкова ще изисква от мен като информация за изследванията, които съм правила и ако прецени след разглеждането им,  че може да ми помогне , ще ми назначи ден и час за посещение. Ще ви кажа, ако пътувам и какво е последвало от това пътуване. Ще опитам.

Общи условия

Активация на акаунт