Дискова херния - 11

• 145 205
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
t.tabakova, и аз имам твоите проблеми,ужасни световъртежи,понякога с гадене и почти загуба на съзнание,изтръпват ми пръстите на ръцете и дланите,имам болки във врата чак до раменете,не мога да го движа във всички посоки.След няколко курса с Дискус композитум ми намаляха световъртежите и изтръпването.Имам шипове от 20 години,които може да са станали вече и нещо друго.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 23:49 от bubka7

# 691
Azkor, благодаря ти много! Как влизате в чуждите сайтове? Какво пишете? Ти направи ли си ЯМР с контраста?
Другат седмица ми е часът за ЯМР. Преведи си в гугъл преводач на италиански процедура дисколиза и каквото искаш и го пусни в гугъл, ще ти отвори много сайтове, които може да преведеш със същата функция. Най - удобно е да ползваш Google chrome, там има автоматичен превод.
marchеva14, а какъв е твоят проблем? Много често по западнит форумите срещам термина остеопат, но не знам, какво прави този човек на нас дископатите  Joy можеш ли да обясниш Simple Smile

# 692
Azkor, благодаря ти! Ще пробвам. Успех и късмет!

# 693
  • София
............................
marchеva14, а какъв е твоят проблем? Много често по западнит форумите срещам термина остеопат, но не знам, какво прави този човек на нас дископатите  Joy можеш ли да обясниш Simple Smile
Мен ме насочи моята приятелка, която живее в Германия от много години. Тя беше получила изключително силни болки в ръката, стигна се до там, че не можеше и най-малкото движение да прави, не можеше да се облича и т.н и лекарите и бяха предложили операция, но и те не знаеха точно от къде идват тези проблеми. След като тя не се е съгласила на този вариант , един от лекарите й й предлага координатите на доктор-остеопат. Това са лекарски специалност за които се учи около шест-седем години. Това са си доктори, повтарям, но за съжаление в България изобщо няма такива, защото обучението е изключително скъпо. Това до тук беше малка интродукция.
Това са дотори които търсят причината за заболяването, !! прегледите преминават в началото около час , може и два часа и лечението е чрез опипване с ръце и последващо лечение с ръце. При нея се е оказал проблем в червата и от там рефлектира в ръката й. След няколко сеанса , чрез разтягане около червата й, около коремната област, ръката си е възстановила предишното състояние. Как да го обясня, може би някой ще се сети , че някои наши известни лекари в т.ч и няколко професора основно разчитаха на ръката си да те потупват и съответно си водеха заключение от тези потупвания в/у теб, какво и как разбираха на мен не ми е ясно, но мога определено да кажа, че по този начин преглеждаше проф. др. Ал.Попов,- ендокринолог, вечна му памет, а и други имаше такива.
Много изчетох и в нашата информация, която е много  малко, и по чужди сайтове и определено за костно-мускулни заболявания много помагат.  Аз просто ще опитам дали може да ми помогне на притиснатите нерви на L3 и L4. 

# 694
 Някой ходил ли е на кални бани в подостро състояние?Със силни болки при всяко движение и невъзможност да се движиш и ходиш почти? В такова състояние може ли да се правят кални бани? Благодаря!

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 01:06 от bubka7

# 695
Някой ходил ли е на кални бани в подостро състояние?Със силни болки при всяко движение и невъзможност да се движиш и ходиш почти? В такова състояние може ли да се правят кални бани? Благодаря!

Аз не съм. Но трябва да питате лекар.
Ако човек е с такива болки и трудно ходи, може да се пребие, да се спъне и т.н.
Възможно е и самато лягане във ваната да отнеме доста време. А все пак процедурата е 20 минути.

# 696
............................
Мен ме насочи моята приятелка, която живее в Германия от много години. Тя беше получила изключително силни болки в ръката, стигна се до там, че не можеше и най-малкото движение да прави, не можеше да се облича и т.н и лекарите и бяха предложили операция, но и те не знаеха точно от къде идват тези проблеми. След като тя не се е съгласила на този вариант , един от лекарите й й предлага координатите на доктор-остеопат. Това са лекарски специалност за които се учи около шест-седем години. Това са си доктори, повтарям, но за съжаление в България изобщо няма такива, защото обучението е изключително скъпо. Това до тук беше малка интродукция.
Това са дотори които търсят причината за заболяването, !! прегледите преминават в началото около час , може и два часа и лечението е чрез опипване с ръце и последващо лечение с ръце. При нея се е оказал проблем в червата и от там рефлектира в ръката й. След няколко сеанса , чрез разтягане около червата й, около коремната област, ръката си е възстановила предишното състояние. Как да го обясня, може би някой ще се сети , че някои наши известни лекари в т.ч и няколко професора основно разчитаха на ръката си да те потупват и съответно си водеха заключение от тези потупвания в/у теб, какво и как разбираха на мен не ми е ясно, но мога определено да кажа, че по този начин преглеждаше проф. др. Ал.Попов,- ендокринолог, вечна му памет, а и други имаше такива.
Много изчетох и в нашата информация, която е много  малко, и по чужди сайтове и определено за костно-мускулни заболявания много помагат.  Аз просто ще опитам дали може да ми помогне на притиснатите нерви на L3 и L4. 
Мерси, стискам палци! Американците, които са с по - леки хернии пишат, че им помага Wink и на по - тежките, но временно. Сигурен съм, че ще има ефект!

# 697
Elora Danan,какви процедури ти правиха в Поморие?Аз пък от там от тази кал само се влоших и накрая абсолютно никакъв ефекг не видях.

Във връзка с  Поморие пак да ти кажа нещо, защото се замислих и май и на мен не помогнаха. Ще обясня защо. Първата година като ги направих лятото получих силна реакция. После мина и бях сравнително добре и доста доволна. Прибрах се и имах месец свободен и почнах да ходя на Нуга бест. След тези процедури бях изключително добре почти година. Обаче аз го отдавах на калните вани. Смятам, че Нуга бест е причината. Това лято също бях на баните и нищо. Имах подобрение за месец и октомври пак се почнаха схващанията и болките. Сутрин ми трябват 2-3 часа за да се раздвижа и да спре да ме боли.
Жалко че сега не мога да ги посещавам, а са ми близко. Брат ми също ги посещаваше и е доволен. Вчера си говорихме и сподели, че страшно са му помогнали. Няма проблеми вече. Гледа да ходи поне два пъти в седмицата. Януари обаче цял месец ще ги посещавам и дано ми помогнат.

# 698
  • На планетата земя
Как така цял месец ще ги посещаваш,на мен ми казаха 10-14 дни максимум.И къде по-точно ходиш в СБР Поморие ли?Януари месец не ми се струва много подходящ за кални бани.То и моето есенно балнеолечение ще отиде за втората половина на ноември и се притеснявам,че въобще няма да мога да мръдна навън да се разходя.

# 699
Как така цял месец ще ги посещаваш,на мен ми казаха 10-14 дни максимум.И къде по-точно ходиш в СБР Поморие ли?Януари месец не ми се струва много подходящ за кални бани.То и моето есенно балнеолечение ще отиде за втората половина на ноември и се притеснявам,че въобще няма да мога да мръдна навън да се разходя.

Не ме разбра. Месец ходих на Нуга Бест в София, а калните вани и двата пъти съм ги правила лятото по 10 дни.  Grinning
А за януари имах предвид, че ще ходя на Нугата, защото ще имам свободно време.

# 700
Здравейте искам да попитам нормално ли е да имам болки от двете страни на опашката, все едно в самото седалище сякаш ме боли самата тъкан и при натиск е мн болезнено, освен това имам болки и в кръста но само при натиск. Иначе нямам ограничение в движенията просто една силна болка сякаш мускул боли надълбоко и не минава от нищо вече 9 месеца така. Невролозите ме гледат странно, неврохирурзите казват не си за оперция, ортопеда иска ямр на таза.

# 701
  • На планетата земя
Здравейте искам да попитам нормално ли е да имам болки от двете страни на опашката, все едно в самото седалище сякаш ме боли самата тъкан и при натиск е мн болезнено, освен това имам болки и в кръста но само при натиск. Иначе нямам ограничение в движенията просто една силна болка сякаш мускул боли надълбоко и не минава от нищо вече 9 месеца така. Невролозите ме гледат странно, неврохирурзите казват не си за оперция, ортопеда иска ямр на таза.

Не знам дали е нормално,но и аз бях така много дълго време.ЯМР на таза не са ми правили само рентгенови снимки.Всички тези болки са ти от ДХ.То може и да мине ама в някои случаи като моя става много бавно,и все пак не е напълно.

# 702
  • софия
А невролозите как решиха така без ЯМР?
Значи правиш ЯМР! Явно е нерв, мисля че знам болката за която говориш, нещо си му направила-притиснат, възпален, да не си падала на д-то преди време и сега да се обажда?

# 703
Имам ямр на лумбални и там не се вижда да се притиска нервно коренче иначе си имам дх, но всеки казва не може да те боли от тях. Много странно. иначе не съм падал на д-то. всичко започна през бременноста и досега е така, слагах всички видове кортикостероиди, правиха ми две блокади просто нищо не ме облекчава. Може ли да е някакво заболяване на мускулите знам ли. сега чакам да ме изследват за МС и ако и то се отхвърли незнам накъде да продължавам.

# 704
Elora Danan, благодаря за отговора! Питах,за да не би да се влоша ако ходя в подостро състояние на кални бани,понеже има случаи на влошаване може би от топлите процедури.Там може би се ходи по-скоро за профилактика отколкото за лечение при силни болки?
 При операция от дискова херния подписва ли се декларация,че е на твоя отговорност? При други,например коремни операции не се подписва такава.

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 09:11 от bubka7

Общи условия

Активация на акаунт