Защо някои родители се месят в живота на своите женени деца?

• 24 048
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти за хубавият коментар поне от няколко хора тук да съм разбрана.Относно това дали един ден ще съм наи хубавата не се надявам ,не искам да живея с празни мечти.Знам само че един ден тези хора ще разчитат на мен да ги гледам и знам,че аз никога няма да постъпя така както те към мен.Господ си знае работата,аз не съм злобна.Може отстрани да се вижда като грешка,че не съм реагирала бурно на Велик ден,но за мен не е точно така.Какво щях да спечеля,ако бях вдигнала скандал или си бях тръгнала само щях да доставя душевен комфорт на свекърва ми нали това е нейната цел?!Да,може и да е грешка,че не реагирах,но за всичко си има време ,а аз съм търпелива.

# 121
    Деси, аз съм против скандалите, но смятам, че е трябвало да си тръгнеш и да не се интересуваш как ще протече празника Им. Очевидно не е бил твой празник. За съпруга ти също би било сигнал, че уважаваш себе си и детето си. На твое място даже мило бих подканила мъжа си да дойде с мен ... у татко. На неговата маса би имало място за всички.

# 122
Абе, игнор, игнор, ама след 2 години, ако имат общо дете, празниците си отделно ли ще ги празнуват? Тя при баща си с децата, той при неговите родители? Страшно семейство, няма що!
Мъжът й наистина трябва да се застъпи за семейството си! Не е нужно свекърите да я харесват, но е нужно да проявят елементарно възпитание и уважение. Щом не го правят сега, да ги накара "мъжът" да го направят. Иначе не го виждам като никакъв глава на семейство.   Rolling Eyes
Деси, дали ще се разведете, или не, си е твоя работа. Но разгледай вариантите, по които може да се развие бъдещето. Какво се случва, ако утре забременееш? А ако решите да нямате дете? Какво става след 5 години? А след 10? Как се спогаждате за празници? Какъв пример даваш на детето/децата в общуването и приемането на норми за нормални отношения? Сложни въпроси, но според мен са ключови.  Wink

# 123
Тогава да си избира - жената или родителите. Едно време не бих толкова категорична, сигурно ще се опитам да го кажа по-меко. Обаче сега, ако някой ми врътне на 1 стотна подобен номер  Shocked Не преигравам. Просто му казвам, че у родителите му повече няма да ходя, не бих имала против той да си ходи сам инцидентно. Той да си решава. Но аз съм наистина такъв човек, без да преувеличавам. Празници с подобни роднини - да бе да  Crazy Mr. Green

# 124
Е, щом 10% ти стигат, за да не го игнорираш, давай. Поне е бил честен.

# 125
Никой не е на моето място и никой няма право да ми казва да си тръгна или да остана със съпругът ми....имам достатъчно умствен капацитет за да преценя какво е добре и какво не за  нас.
Тогава за какво изобщо пусна темата и поиска съвет?

# 126
Никой не е на моето място и никой няма право да ми казва да си тръгна или да остана със съпругът ми....имам достатъчно умствен капацитет за да преценя какво е добре и какво не за  нас.
Момичето попита как да реши проблема със свекърите си. И дума не е казала, че иска да се освободи от мъжа си.
Цитатът който си сложила ясно казва,че съвет за това точно не иска.

# 127
Случката на Великден й дошла като шок. Добре. Но как приема това, което й е казал съпругът, заради когото търпи подобни унижения? На нея дава 10%, на мама и тати другите 90!  ooooh!
Далеч съм от мисълта да я съветвам дали да остане с мъжа си или да го напусне. Най-малкото, не ми е работа, животът си е неин. А и тя въобще не вижда мъжа си такъв, какъвто го видяхме повечето. Темата беше насочена към неговите родители, а тя и съпругът й са жертвите. Виждам, че авторката започна да се дразни, вероятно защото нападаме мъжа й. Аз не го правя за да я нараня, а да й покажа и друга гледна точка, как изглежда отстрани. Как ще започне да я възприема мъжа й, като гледа как тя се свива и снишава, докато собствените му родители я игнорират (те вече са направили това, което тя се чуди дали да стори) и се опитват да му "отворят" очите каква е тя.
Деси, прояви повече характер и достойнство. Ако търпиш всичко послушно, защото видиш ли не си лош човек, има голяма опасност мъжът ти да започне да те гледа със същите очи, с които те гледат родителите му. Ясно е, че са прости хора и няма да се спрат пред нищо. Покажи ясно на твоя хубостник, че или се държи като твой мъж, или ще приключиш и с него. Сплаши го малко, няма смисъл да си добра. Преди малко прочетох една мисъл, която ме разсмя, но си е истина - "Ако срещнете добър човек в България, застреляйте го, за да не се мъчи повече". Зарежи добротата в ТОЗИ случай и отстоявай себе си! Hug

# 128
Момичето попита как да реши проблема със свекърите си. И дума не е казала, че иска да се освободи от мъжа си.
Цитатът който си сложила ясно казва,че съвет за това точно не иска.
Разбирам, мъжът и не е част от проблема със свекърите.

# 129
Деси, чудя се нещо. Била си по-млада, с малко дете и пак си събрала куража да напуснеш един мъж. А той все пак е кръвен баща на детето ти. Сега си по-зряла, в далеч по-лесно положение, а силата я няма. Защо така?
Навремето една приятелка, която уважавах ми каза: "Винаги има дисбаланс. Ако случиш на свестен мъж, то родителите ще са кофти. Ако обаче родителите са готини, то мъжа ще се окаже л**** ". Дълго време вярвах в този филм. Обаче  сега разбирам - огромна глупост!
Мъжът се променя с времето. Ако днешния принц те носи на ръце, то хвърли поглед на родителите му и техните отношения. Доста вероятно след 10г принца да е копие на тате или по-лошо, копие на мама и тате в едно.
10%, които ти е дал са не просто отношение, а белег за промяната в него. Преди 6 години ти е давал 100% и процентът много главоломно се срива. Дали след годинка две няма да е 0?
Не те навивам за нещо, само разсъждавам на глас. Твоето момче търпи промяна, от малкото налична информация мога да предположа - регрес. Ти обичаш не него, а онзи страхотен човек отпреди 6 години. Май вече си се разделила с него. Станал ти е този другия Wink
Ако за теб е важно със зъби и нокти да не се предадеш, то махнете се от града. Били сте щастливи на друго място, опитайте отново така.  Hug

# 130
В началото на брака ми бях в положението на мъжа на авторката, с разликата ,че не бях между чука и наковалнята,а само чука ме удряше, т.е- родителското тяло. За норматив се ориентирах  Laughing Резултатът беше точно това, което очаквах-всичко на шест, мир и разбирателство между всички  Grinning
Може би в онези моменти отстрани и при нас нещата са изглеждали безперспективни, може би, ако бяхме поискали мнение, бихме чули- Остави го/я/, но само ние двамата сме знаели какво е това, което задържа единия при другия. Бракът ни оцеля благодарение на моята дипломатичност bowuu, на малко компромиси и на това,че изобщо,ама изобщо не ни интересуваше кой, какво, кога и как казал.
Та за това си позволих да дам съвет.
И още нещо- Сигурна съм, че това с 10% авторката го сподели в момент на гняв към мъжа й, както съм сигурна, че има и много прекрасни моменти с него, които спести.
Колко от вас, които я съветвате да се махне от него не сте имали лоши моменти с половинките си? Моменти в които сте ги мразели за нещо казано или направено? И в следващият момент нещо красиво ви е разтапяло...

# 131
  • Бургас
Благодаря ти за хубавият коментар поне от няколко хора тук да съм разбрана.
Прочете един коментар, който леко оправдава мъжа ти и скочи от радост  Confused Според мен точно се навиваш и се опитваш да се самоубедиш, че с този мъж имаш бъдеще. Ами нямаш. Колко още време ще си криеш главата в пясъка и ще правиш детето си свидетел на жалкия ви опит да се правите на семейство. Явно много държиш и на него да му предадеш тоя кофти модел.
И да, човек не винаги в първия момент може да реагира но подобно нахалство и простащина като случката по Великден. Хубаво замълчал си е, но поне тази случка да му беше отворила очите що за стока са родителите му. Вместо това той застава на тяхна страна, а на теб ти подхвърля едни 10%. Сори, ама за мен нямаш грам достойнство и гордост.
Много ми е интересно наистина как така си зарязала бащата на детето си, а тоя муньо ти е толкова трудно да оставиш? Или просто не искаш да си сама....

# 132
Защото са егоисти.

# 133
Аз на мястото на авторката няма да търпя някои да ми подбутва детето, та ако ще мъжът ми да е златен. Но авторката вероятно е права, защото детето и ще си порасне, а тя ако се разбира с този мъж ще си остарее с него. Родителите му ще умрат и той вече няма да има тяхното влияние. Обаче ако се окажат дълголетници, тоя компромис с родителите ми се вижда твърде голям.
Аз  съм малко странна и много много не вярвам на мъжете, за това освен за секс за друго мунчо не бих използвала. Но пък забелязвам че жените във форума са различни.
Така че моята истина не е истината на Деси.
Поне бих посъветвала авторката да не си събира детето със свекърите. Ако трябва да се ходи у тях да прати детето на гости при баща и или при биологичния му баща.

# 134
Ако трябва да се ходи у тях да прати детето на гости при баща и или при биологичния му баща.
     С това не мога да се съглася. Детето ще понесе да не се чувства желано от хора, които поначало са му чужди. Но така ще се почувства нежелано и от майка си.  Stop  
      Ако детето и съпругът се разбират, внезапната раздяла на семейството би била по-голяма травма, отколкото инцидента с масата. Не казвам, че ако мъжът на Деси продължи да се държи по този начин, тя трябва да стои, но е неразумно да се разделя с него прибързано.

Общи условия

Активация на акаунт