Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 885
  • 789
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Или да се кандидатства на полугодия, както едно време  Mr. Green

# 406
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Или да се кандидатства на полугодия, както едно време  Mr. Green

Ако знаеш това от колко време си го мисля ... Наистина и за ДГ и за училище така е по-добре ... Юни-юни ..., ама мен никой не ме пита ...

# 407
Или всеки когато му е удобно... и според връзките и джоба т.2.2.4  Sick
Оспамих темата... Извинете  bouquet

# 408
Или да се кандидатства на полугодия, както едно време  Mr. Green

Ако знаеш това от колко време си го мисля ... Наистина и за ДГ и за училище така е по-добре ... Юни-юни ..., ама мен никой не ме пита ...
Аааааа моля, моля  Naughty аз моите деца изрично ги планирам и доставям януари... вие сега всички сметки ще ми бъркате Crossing Arms

# 409
Много интересно, как се записват на по 5-6 месеца! На мен и за двете ми деца системата не ме допускаше докато не навършат съответната възраст.

точно това имам предвид... аз регистрирах моето (родено април 2013), като беше на 5-6м, но нямах право да избирам градина и да участвам в класиране преди да навърши 10м; и не говоря за СДЯ, а за ОДЗ (в Младост съм и тук има само ОДЗ). Въпросното дете е родено края на ноември 2013 и беше класирано през май 2014 за прием септември 2014 (т.е. май месец е било на 6м, но са могли да избират ясли/градини и да участват в класиране?!)  newsm78 или системата нещо е грешна, или аз нещо не разбирам...

# 410
  • София
Пак прочети горното за декемврийчето 2012 и го пресметни като ноемврийче 2013- същото е!
Същото е и с родените през ноември 2014, които в момента са на 6 месеца и вчера са приети за СДЯ/ОДЗ ясла. Майка му като отиде в други ден да го запише, то ще е пак на 6 месеца.
Вероятно гледаш и смяташ само от твоята камбанария. Ако твоето е родено през април/май 2015 е на 5 месеца и да- няма как да кандидатства още същата година. Това всичкото е ако говорим за голямото класиране.

# 411
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Или да се кандидатства на полугодия, както едно време  Mr. Green

Аааааа моля, моля  Naughty аз моите деца изрично ги планирам и доставям януари... вие сега всички сметки ще ми бъркате Crossing Arms

Joy Joy Joy
И моите две малки са така Simple Smile Ама планирам да вървят с предния набор на училище ...

# 412
Здравейте, честито на всички приети   bouquet
Бих искала да пипитам, номерата изтеглени сега в граничната група - запазват ли се за второ класиране или се теглят на ново?
Теглят се нови. Дори на едно класиране детето да участва в повече гранични групи на различните желания, за всяка група се тегли ново число.

Би било ужасно детето да си носи дамгосано число Simple Smile

Не сте прав - всяко дете получава един случаен номер за цялото класиране, с който участва в различните гранични групи, в които попада.

Например от лога на класирането:

14:18:49 ### 45 СДЯ Майор Франк Томпсън (id:1503)
14:18:49 #   Набор 2013
14:18:49  Кандидат Теодора Димитрова Димитрова, ЕГН/ЛНЧ: 13422XXXX вече има случаен номер : 90864962

# 413
Здравейте, честито на всички приети   bouquet
Бих искала да пипитам, номерата изтеглени сега в граничната група - запазват ли се за второ класиране или се теглят на ново?
Теглят се нови. Дори на едно класиране детето да участва в повече гранични групи на различните желания, за всяка група се тегли ново число.

Би било ужасно детето да си носи дамгосано число Simple Smile

Не сте прав - всяко дете получава един случаен номер за цялото класиране, с който участва в различните гранични групи, в които попада.

Например от лога на класирането:

14:18:49 ### 45 СДЯ Майор Франк Томпсън (id:1503)
14:18:49 #   Набор 2013
14:18:49  Кандидат Теодора Димитрова Димитрова, ЕГН/ЛНЧ: 13422XXXX вече има случаен номер : 90864962

Aneblina, татко Ники е прав. През различните класирания на децата се теглят различни номера. Ако в рамките на едно и също класиране попада в гранични групи в 2 и повече градини - също му се теглят различни номера за различните градини.

В посочения от теб пример се касае за друго нещо. Рядко се случват точно такива примери, но в случая детето попада в гранична група и по социални, и по общи критерии за една и съща градина. Тогава изтегления от социалния жребий номер му важи и за жребия в граничната група на опашката по общи критерии.

# 414
Хвърлих поглед на статистиката от секция "Новини" и ми направи впечатление, че тази година процентът на класираните по социален критерий е много нисък, 45%. Странно ми изглежда, при положение, че предишни години се класираха поне по около 90% от кандидатстващите със соц. предимства. Има ли някой наблюдения защо това е така? Масово неориентирани родители за пръв път тази години или що?
 http://kg.sofia.bg/isodz/news/1325.

Двойно се е увеличил броят на децата, кандидатстващи по социални критерии за почти един и същ брой места:

10.05.2014 90 % от децата по социални критерии са класирани
От кандидатстващите общо 1 735  деца по социални критерии са класирани 1 559 или близо 90 %.

09.05.2015 45% от децата по социални критерии са класирани
От кандидатстващите общо 3 503  деца по социални критерии са класирани 1 584 или 45 %.

# 415
И ние сме вътре. Честито на всички приети. Тези, чиито деца не са приети - горе главата! Битката продължава, пожелавам на вас и дечицата ви целия късмет на света.

Специални благодарности на Мама Саня, Bueno, Татко Ники и Mrs Jan за съпричастността и отзивчивостта и за това, че вие не спахте онази нощ, за да могат много други родители да спят спокойно!!

# 416
  • София
Здравейте и честито на всички приети деца и късмет на другите в следващите класации  Hug .
Моето дете е прието в  97 ЦДГ Китна градина във Филиповци. Някоя случайно да има впечатления от градината ? И понеже не намерих нищо в търсачката от двете теми по въпроса ми ще попитам тук.Понеже се водя безработна,но съм записана на трудовата борса до месец септември трябва ли да имам бележка за регистрацията ми там?

# 417
И ние сме вътре. Честито на всички приети. Тези, чиито деца не са приети - горе главата! Битката продължава, пожелавам на вас и дечицата ви целия късмет на света.

Специални благодарности на Мама Саня, Bueno, Татко Ники и Mrs Jan за съпричастността и отзивчивостта и за това, че вие не спахте онази нощ, за да могат много други родители да спят спокойно!!

Присъединявам се към благодарностите, много точно казано  newsm10 newsm10 newsm10

# 418
Здравейте, бих искала да ви попитам за следния казус:

Имам приятелка, чието дете е 1г и 4м. В момента е бременна с близнаци и очаква да ги роди през м Август, т.е. преди първото й дете да е навършило 2 годинки.

Оказва се, че тя ще бъде многодетна майка, с породени деца, при това близнаци - би трябвало да има предимство за ясла, обаче класирането е преди термина й, при което тя няма ЕГН на бъдещите си деца и така няма как да го отбележи в системата. Съответно тя нямаше късмет при лотарията и в момента детенцето й не е прието в ясли...

Ако не се лъжа татко Ники имаше подобен казус  - бихте ли споделили какво е редно да направи, как да постъпи....?

Благодаря ви предварително

# 419
Ами няма какво да се направи. Казуса е друг. Обсъждаше се , когато детето се роди около класиранията и все още няма ЕГН, да се използва предимство Simple Smile Август е доста далече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт