Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 884
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, случайно някой да знае дали може от ОДЗ "Х" да се вземат личната амбулаторна карта и документа за ваксините и да се занесат в ОДЗ "У" при записването или трябва да се вадят отново документите от ЛЛ.

# 601
  • София
Здравейте! Приеха ни в яслата, но радостта ми беше кратка.  Cry За моята месторабота съм писала адреса за кореспонденция, но днес като говорих ЧР ми казаха, че е трябвало да запиша този със седалище и управление, не можело да напишат другия. Точките от месторабота идват от работата на бащата. Писах на обратна връзка, чакам отговор. По-назад също някой имаше такъв проблем. Говорих с директорката и тя ме посъветва да пиша на ИСОЗД, като според нея не би трябвало да направят проблем.
И нещо друго пак за системата-тъй като сега съм си отпуск по майчинство, трябвало ли е отбелязвам района на месторабота, защото аз съм го направила (грешно)  Да не би сама да съм си вкарала автогол? newsm78
В системата, нали също отбелязахте, че сте в отпуск по майчинство? Да, и в този случай се записва местоработата, само бележката е с уточнение, че сте в отпуск за гледане на дете. Поне аз такива издавам.

# 602
  • София
по 10 лева на комплект документи ми иска ЛЛ.   Rolling Eyes Дано поне да са правилните.

# 603
по 10 лева на комплект документи ми иска ЛЛ.   Rolling Eyes Дано поне да са правилните.
Shocked
И това ли го обръщат на бизнес вече?

# 604
  • София
Shocked
И това ли го обръщат на бизнес вече?
ми явно, пита ме дали на техни бланки и понеже не съм купувала и нямам време да търся, казах да, и каза, да приготвя по 10 кинта на комплект, демек 20 Mr. Green

# 605
Здравейте!

Намирам все стара информация за преустройство и строеж на ОДЗта в Слатина.

Това, в което съм сигурна е, че има пристройка към 61 ОДЗ, която трябва да бъде пусната в експлоатация тази година.

Но,

цитирам

''През 2010 година бе въведена в експлоатация нова сграда – разширение към ЦДГ №168 за 3 групи и приети нови 75 деца.

Към този момент недостигът на места за прием на деца в градински групи в детските заведения на територията на район „Слатина” е в значителна степен преодолян.

В разширената инвестиционна програма на Столична община е предвидено изграждане на ново детско заведение за 6 групи в кв.90 м. „Христо Смирненски – Слатина- Кривина” и нова сграда – разширение към ОДЗ № 65 на територията на район „Слатина”.''

Направено ли е вече това разширение към 65 ОДЗ (знам,че имаше ремонт, но нз дали е преустройство)

И къде по-точно ще бъде това ново ОДЗ -„Христо Смирненски – Слатина- Кривина”  и кога ще бъде построено???

Моля ви, ако имате някаква идея, пишете. Знам, че няма да ни огрее, но все пак да питам.

# 606
Здравейте! Приеха ни в яслата, но радостта ми беше кратка.  Cry За моята месторабота съм писала адреса за кореспонденция, но днес като говорих ЧР ми казаха, че е трябвало да запиша този със седалище и управление, не можело да напишат другия. Точките от месторабота идват от работата на бащата. Писах на обратна връзка, чакам отговор. По-назад също някой имаше такъв проблем. Говорих с директорката и тя ме посъветва да пиша на ИСОЗД, като според нея не би трябвало да направят проблем.
И нещо друго пак за системата-тъй като сега съм си отпуск по майчинство, трябвало ли е отбелязвам района на месторабота, защото аз съм го направила (грешно)  Да не би сама да съм си вкарала автогол? newsm78

Sunny kiss, а работното ти място физически къде са намира? Защото, ако е там, където ви е адресът за кореспонденция, не си го вписала грешно в ИСОДЗ, напротив  Peace Ако е така, нека от работата ти да пишат и двата адреса, щом държат - адрес на регистрация & управление и адрес на местоработата...
На съвсем различно. Аз съм в сектор строителство-днес сме на един обект, утре на друг. Tired

# 607
  • София
Здравейте, случайно някой да знае дали може от ОДЗ "Х" да се вземат личната амбулаторна карта и документа за ваксините и да се занесат в ОДЗ "У" при записването или трябва да се вадят отново документите от ЛЛ.
Ако в необходими документи ти изискват задравно-профилактична карта, то трябва ЛЛ да ти я издаде.

# 608
  • София
Относно необходимите документи от педиатъра "7.   Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.
8.   Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал."
Искам да отида при педиатъра с готовите бланки, но за мое учудване и той не знаеше точно каква бланка да му дам да попълни за имунизациите. Може ли да ми кажете от къде да си я изтегля и да я разпечатам?
Ще разпечатам и ЛИЧНА ЗДРАВНО ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА. Друго да му нося ли? Ако не му занеса каквото трябва, ще ме връща до книжарницата, а те пак при него... и пак няма да е ясно кое ще ми свърши работа за записването. Надявах се той да е наясно, едва ли му е за пръв път да издава тези документи, но уви.... той не знаеше какво точно искат от детската градина.

# 609
  • София
Относно необходимите документи от педиатъра "7.   Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.
8.   Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал."
Искам да отида при педиатъра с готовите бланки, но за мое учудване и той не знаеше точно каква бланка да му дам да попълни за имунизациите. Може ли да ми кажете от къде да си я изтегля и да я разпечатам?
Ще разпечатам и ЛИЧНА ЗДРАВНО ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА. Друго да му нося ли? Ако не му занеса каквото трябва, ще ме връща до книжарницата, а те пак при него... и пак няма да е ясно кое ще ми свърши работа за записването. Надявах се той да е наясно, едва ли му е за пръв път да издава тези документи, но уви.... той не знаеше какво точно искат от детската градина.

Както съм писала вече, на мене имунизациите и на двете деца съответно в общинската ясла,  общинската ЦДГ и в частното "ОДЗ" са ми били в здравно-профилактичната карта и в дубликата на картона, като последният на голямото дете от общинската ясла отиде в ЦДГ-то, а в мом. е в у-щето ка каката. На малкия картонът (дубликатът) в мом. му е в ЧДГ-то (к. е с ялени гр.-и  Simple Smile ), а имунизациите вече са ми нанесени в "Проведени имунизации и реимунизации (по дати)" на това  Peace

# 610
Цитирам отговор на ИСОДЗ от 09.05.2015 "Но, ако дете от опашката по социални критерии не се класира, то остава в опашката по общи критерии, но вече без точките за предимство по социалните критерии." Днес на общата опашка има деца с по 10+ точки. Тези 10 точки не са ли въпросните социални предимства? Как точно става това?  

# 611
  • София
Здравейте!Не намерих отговор на въпроса си в съответната секция на сайта  и реших да попитам тук. Когато се дават точки по критерия за адресна регистрация, само за единият родител ли се изчисляват. В смисъл, че таткото от скоро е с временна регистрация в София,досега нямаше софийска регистрация. Моята   си е за постоянен адрес и имам точки от нея, но когато вписах и временната на таткото, точките НЕ се увеличиха. Да разбирам ли, че се броят само точките на единия родител по този критерий? Бащата не работи по договор, така че нямаме никакви точки от него. Реално само стои името му в семейния профил без да носи точки.
Благодаря предварително!

# 612
  • София
Здравейте!Не намерих отговор на въпроса си в съответната секция на сайта  и реших да попитам тук. Когато се дават точки по критерия за адресна регистрация, само за единият родител ли се изчисляват. В смисъл, че таткото от скоро е с временна регистрация в София,досега нямаше софийска регистрация. Моята   си е за постоянен адрес и имам точки от нея, но когато вписах и временната на таткото, точките НЕ се увеличиха. Да разбирам ли, че се броят само точките на единия родител по този критерий? Бащата не работи по договор, така че нямаме никакви точки от него. Реално само стои името му в семейния профил без да носи точки.
Благодаря предварително!

Да  Peace

# 613
  • София
Ще разпечатам и . Друго да му нося ли? Ако не му занеса каквото трябва, ще ме връща до книжарницата, а те пак при него... и пак няма да е ясно кое ще ми свърши работа за записването. Надявах се той да е наясно, едва ли му е за пръв път да издава тези документи, но уви.... той не знаеше какво точно искат от детската градина.ЛИЧНА ЗДРАВНО ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА

Както съм писала вече, на мене имунизациите и на двете деца съответно в общинската ясла,  общинската ЦДГ и в частното "ОДЗ" са ми били в здравно-профилактичната карта и в дубликата на картона, като последният на голямото дете от общинската ясла отиде в ЦДГ-то, а в мом. е в у-щето ка каката. На малкия картонът (дубликатът) в мом. му е в ЧДГ-то (к. е с ялени гр.-и  Simple Smile ), а имунизациите вече са ми нанесени в "Проведени имунизации и реимунизации (по дати)" на това  Peace

Благодаря за отговора! Това означава ли, че може да отида при Личния лекар само с разпечатана ЛИЧНА ЗДРАВНО ПРОФИЛАКТИЧНА КАРТА като на твоя линк и в нея да се нанесат имунизациите. Друг документ за имунизации няма да ми трябва? И също да искам ли личния картон на детето - оригинал или копие да нося в ЦДГ? Каквото дам на Педиатъра, това ще ми напише. Въпросът е да занеса и искам правилните бланки.

# 614
  • София
Здравейте!Не намерих отговор на въпроса си в съответната секция на сайта  и реших да попитам тук. Когато се дават точки по критерия за адресна регистрация, само за единият родител ли се изчисляват. В смисъл, че таткото от скоро е с временна регистрация в София,досега нямаше софийска регистрация. Моята   си е за постоянен адрес и имам точки от нея, но когато вписах и временната на таткото, точките НЕ се увеличиха. Да разбирам ли, че се броят само точките на единия родител по този критерий? Бащата не работи по договор, така че нямаме никакви точки от него. Реално само стои името му в семейния профил без да носи точки.
Благодаря предварително!

Да  Peace

Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт