Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 884
  • 789
  •   1
Отговори
# 675
На някой може да му е полезно:[2015-05-11 12:52:00]  Здравейте! Възникна следният проблем. Детето ми бе класирано в ОДЗ-то (район Младост), което е посочено на първо място. Имаме точка за месторабота, като тя идва от работата на бащата (пак Младост) и съответно това ще се докаже от служебата му бележка. Но, днес, когато се обадих в моята месторабота за бележката ми казаха, че това което аз съм посочила не е така, въпреки че по-рано (когато можеше да се актуализира профилът) им бях задала същия въпрос и те ми казаха това, което сега е в профила. Фирмата има един адрес за кореспонденция и втори за управление. Тогава ми казаха Триадица, който е и посочен в системата, но днес ми заявиха, че е трявало да бъде Красно село, т.е. това което е при вас, ще се различава от служебната бележка. Какво следва да се направи? Смятам, че не съм излъгала с тази точка от местоработата, тя може да се докаже. Моля за разбиране. Благодаря предварително за отделеното време. 
И те: Информацията, която родителите попълват в критериите преди класирането, сега се доказва с документите,показани в секцията "Необходими документи" в профила на детето. Тази информация излиза автоматично, за да е прозрачно приемането на децата в детските градини. Такива са изискванията на Правилата за приемане на децата. Всички полета се попълват от родителите. Трябва да предоставите точно същите документи при записване. В противен случай се появява несъответствие, записването ще бъде отказано. Ще трябва да актуализирате профила и да направите нови кандидатури за следващото класиране. Ако не желаете / не можете да запишете детето в детското заведение, където е било класирано, трябва да заявите искането си за отказ от записване на място в детското заведение и използваните точки ще бъдат възстановени от системата веднага. Необходимо е да посетите детското заведение на място и да уведомите директора за това Ваше решение. "Отказването" от родител се прави в писмен вид, директора извършва процедурата "Отказ по желание на родител". Системата Ви изпраща съобщение, че родителят се е "отказал" и възстановява пълния брой точките за желанията. Тези процедури отнемат време, не чакайте последните минути, ако това е Вашето решение. Още полезна информация ще намерите в сайта на ИСОДЗ секция Нормативни документи, Правила за приемане на деца в детските заведения, точка 2.2.14. 

Е аз на една мама и бях казала точно това ама сега се опитват да те накарат един вид доброволно че си се отказала. Питаш ли системата тя винаги отговаря в твой ощърб. Следете регистрациите много е важно, не допускайте никакво разминаване защото е повод за най малкото  да се хванат.

# 676
Съни кис прочети внимателно точка 2.3.6 и 2.3.5 от същите правила които са ти цитирали а и никъде в тях не пише това за точнато съвпадение на регистрация и документи, а само необходимите реквизити които трябва да притежават за да ти се признае критерия.

# 677
  • София
Оф, писна ми от неадекватни служители! Чета ви проблемите с джипитата и като знам, че и мен утре ме чакат тия глупости и разправии какво трябва и как трябва да се направи и попълни, лошо ми става. Сега си погледнах служебната бележка от счетоводителката, ами не е писала, че съм в отпуск по майчинство, а само че работя във фирмата от еди коя си дата. Проблем ли ще бъде?

# 678
  • Sofia
Това трябва ли да го пише в бележката? Честно казано аз намерих една примерна в интернет, смених я с моите данни и дадох да ми я подпишат, счетоводителката хабер си няма какво да пише в нея и нямаше да измисли по-читава.

# 679
Не би трябвало да е проблем а и щом за един ден са ви издали бележка не е проблем да вземето друга.

# 680
  • София
Ами така пише в заявлението. Издадоха ми я за един ден, защото шефът имаше възможност да ми я подпише, след това не се знае кога. А пък главната счетоводителка, която е упълномощена да се подписва, я няма, съответно няма да ми е толкова лесно да взема друга бележка. Исках до утре да събера всичко и да знам, че съм я записала и приключила въпроса, но да видим. Моята логика е, че доказвам, че съм на ТД, откъдето ми идва едната точка, дано и директорката е с такава логика.

# 681
  • София
И аз не успявам да ви изчета. Не съм поглеждала тук само м/у 15 и 19.20 ч. днес и дори при преглед на вентилатор виждам, че има сериозни общовалидни въпроси, които просто ще потънат сред въпросите за документите за настоящото записване, които разбира се съвсем не са маловажни.

Влязох за друго - отново няколко мами ми пишат, че в момента д-ри на ДЗ отказват да приемат документи по т.2.2.4. Връщат с аргумент да минат 3те класирания или че комисия в ДЗ за разглеждане на молбите ще се събира едва през есента. Това поне е уточнено с ДО на РГ и не е редно! Настоявайте да приемат молбата с приложените документи, както и за вх.№! При отказ може да пишете до ДО/РГ. Друг вариант е нотариус /обикновено помощник нотариус изпълнява тази функция и услугата не е скъпа, 36 лв. за протокола + 25% оскъпяване за присъствие на място/ да удостовери, че някой някъде отказва да приеме документи и да постави вх.№.
После искам да ги видя д-ките и как "Ама няма такива случаи, на никого по т.2.2.4 не отказваме"

Утре аз и още една мама отиваме да подаваме. Ако откаже ще пиша до Вас, СО,РГ и всички възможни. На мен в нашето ОДЗ директорката ми каза след 8 май да отида. И това и ще направя. Да видим утре какво ще стане.

# 682
  • Sofia
Здравейте,

Нахлувам в темата, но бих искала да питам нещо. Синът ми не е приет на ясла на първо класиране със стандартните точки и засега няма шанс и на някой от следващите. Живот и здраве всичко да е наред след около 2 месеца чакам третото си дете. Тогава ще има допълнителни точки по социални критерии, но доколкото виждам няма да се отпускат допълнителни места по този критерии. Така ли е наистина? С по-голямата ми дъщеря, която не беше приета до 4 г. на детска градина, останах с впечатление, че на междинните класиране изобщо не излизат свободни места. Виждам, че имате доста опит с градините, та според вас дали все пак с три деца, двете с малка разлика, бих имала шанс да запиша детето на ясла наесен? Трябва да си направя планове и евентуално да търся алтернативи, защото трябва да се върна на работа до края на годината.

# 683
  • София
Здравейте,

Нахлувам в темата, но бих искала да питам нещо. Синът ми не е приет на ясла на първо класиране със стандартните точки и засега няма шанс и на някой от следващите. Живот и здраве всичко да е наред след около 2 месеца чакам третото си дете. Тогава ще има допълнителни точки по социални критерии, но доколкото виждам няма да се отпускат допълнителни места по този критерии.

rib4e , не се отпускат отделни места за соц. критериите. Само за 1-во класиране 40% от свободните места са отделени за тези деца, които отговарят на някакви соц. критерии. Това се прави, за да имат все пак някакъв шанс и децата със средностатистическите 8т.
От 2-ро класиране натам опашката е една, няма такова разделяне на квоти и реално децата, които имат някакви точки от соц. критерии застават начело на чакащите.

Т.е. живот и здраве, като родиш бебето, веднага го добавяте в профила с датата на раждане. От системата ще му сложат едно служебно ЕГН, за да можете да ползвате 2т. като многодетни за класиранията. И ще имате срок от 2 седмици да вземете акта за раждане и да въведете ЕГН на бебето.

# 684
Записвам се за второто класиране. Не участвах в първото, защото за едната удобна градина имаме само 8.1 и нямах нерви за хабене, пък и знаех, че ще пуснат една нова градина до нас, където ще са 8.2  Mr. Green Сега само за новата играем, дано да ни се получи на жребия, че вече парите за детегледачката ми идват малко нанагорно. С 8.2 точки е. Градината я пуснаха вчера и засега пред него има 2 деца със социални точки и още 20 като него с 8.2 . Местата са 20. Да видим до петък как ще е.

# 685
  • Sofia
Здравейте,

Нахлувам в темата, но бих искала да питам нещо. Синът ми не е приет на ясла на първо класиране със стандартните точки и засега няма шанс и на някой от следващите. Живот и здраве всичко да е наред след около 2 месеца чакам третото си дете. Тогава ще има допълнителни точки по социални критерии, но доколкото виждам няма да се отпускат допълнителни места по този критерии.

rib4e , не се отпускат отделни места за соц. критериите. Само за 1-во класиране 40% от свободните места са отделени за тези деца, които отговарят на някакви соц. критерии. Това се прави, за да имат все пак някакъв шанс и децата със средностатистическите 8т.
От 2-ро класиране натам опашката е една, няма такова разделяне на квоти и реално децата, които имат някакви точки от соц. критерии застават начело на чакащите.

Т.е. живот и здраве, като родиш бебето, веднага го добавяте в профила с датата на раждане. От системата ще му сложат едно служебно ЕГН, за да можете да ползвате 2т. като многодетни за класиранията. И ще имате срок от 2 седмици да вземете акта за раждане и да въведете ЕГН на бебето.

В Спасова, блгодаря за отговора, и аз така разбрах, че трябва да направя, но ме притеснява откъде ще се вземат тези места за другите класирания?  Всикчо се запълва и после трябва някое дете да се откаже, за да се освободи място. Май ще трябва да си чакам до следващата година Rolling Eyes Струва ми се малко несправедливо да не отпускат допълнителни места, може да има различни случаи като нашия, осиновявания, приемни родители и т.н. Малко недоизмислено ми се вижда. А иначе познавам поне 2-3 майки, които бяха назначени фиктивно във фирми при познати в района, само и само да ползват тази 0.1 предимство.

# 686
Извинявайте, сигурно ще повторя въпросът, но не мога да намеря назад в темата, когато беше коментирано- кои страници от трудовата книжка трябва да се копират и трябва ли да са заверени вярно с оригинала?

# 687
Извинявайте, сигурно ще повторя въпросът, но не мога да намеря назад в темата, когато беше коментирано- кои страници от трудовата книжка трябва да се копират и трябва ли да са заверени вярно с оригинала?

Няма нужда от вярно с оригинала - това е последното уточняване от ОВ.

# 688
Аз копирах всички страници.

# 689
  • София

Няма нужда от вярно с оригинала - това е последното уточняване от ОВ.

преди малко звъннах в яслата д апопитам какви документи им трябват. казаха всичко в оригинал и копие, като на място пишем вярно с оригинала.

Общи условия

Активация на акаунт