Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 41 884
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
Не знам за вас, но аз съм в страшен стрес. Такава паника за документи и всяка буква през живота си не съм изживявала. Даже за записването на баткото в езикова гимназия след ужаса на 7-ми клас Sad Днес следобяд отиваме за заспиване, много съм напрегната Sad

# 721
  • София
Не знам за вас, но аз съм в страшен стрес. Такава паника за документи и всяка буква през живота си не съм изживявала. Даже за записването на баткото в езикова гимназия след ужаса на 7-ми клас Sad Днес следобяд отиваме за заспиване, много съм напрегната Sad

Ти пък, аз при тръжни документации за милиони не съм се притеснява толкова, като съм ги подготвяла  Joy (като напр. за това дали да изпиша цялото наименование на държавния орган или официалното съкращение, защото прим. МС го приемат и по двата начина, но някоя директорка - не)

# 722
  • Sofia
И при мен се появява едно такова усещане. С големия не помня да съм се притеснявала за документите и не съм имала проблем. Тогава за имунизациите например се изискваше да ги занесем при постъпването. Не е имало и нужда от трудова книжка. Още ме натовари и това, че от месец имам нов работодател, нещата са много особени и сложни и вчера ми беше доста трудно да се сдобия със служебна бележка и да ми се попълни трудовата книжка. Ако нещо ме върнат от градината, просто не знам как ще се върна в работата ми за нещо допълнително.

# 723

Ти пък, аз при тръжни документации за милиони не съм се притеснява толкова, като съм ги подготвяла  Joy (като напр. за това дали да изпиша цялото наименование на държавния орган или официалното съкращение, защото прим. МС го приемат и по двата начина, но някоя директорка - не)

Не казвай сумата "съкращение", че ми е болна тема....Не знам защо, но съм написала 2 от имената на улицата на адреса ни съкратено - примерно И.Г. Петров. ми тя навсякъде е така Sad((( И нали не пишеше инструкция буквално да преписан адреса от л.к. и не ми е хрумнало да гледам, аз си я знам наизуст Sad  и съм сложила даже пощенския код. Сега треперя за това... защото тя била Иван Георгиев Петров и кодът го няма на личната карта. по-добре не ми отговаяйте нищо лошо, защото ще умра... А втора такава улица няма в района разбира се, че даже и в София.. няма как да е двусмислено, етаж, апартамент, всичко съвпада, но нали разбирате, че не съм на себе си от нерви. А толкова стриктно писах всичко, по 389 пъти съм проверявала, даже на мм копнах адреса да каже така ли е..защот това е неговата л.к. сверявала съм улиците с района, да няма грешка..абе не ми се говори..

# 724
просто цялата система е толкова пропукана. Всичко трябва да е с падащи менюта, автоматични проверки и работодателите да се пишат с ЕИК, не с имена. Подлагат хората на толкова стрес.  Аз, която се занимавам с документи постоянно, съм чела като идиот, а има хора, които не разбират и всички понятия от системата, ако не са се сблъсквали

# 725
просто цялата система е толкова пропукана. Всичко трябва да е с падащи менюта, автоматични проверки и работодателите да се пишат с ЕИК, не с имена. Подлагат хората на толкова стрес.  Аз, която се занимавам с документи постоянно, съм чела като идиот, а има хора, които не разбират и всички понятия от системата, ако не са се сблъсквали

Напълно съм съгласна!!!
Искат да сме изрядни, без самите те да са такива!!!!

# 726
Здравейте отново  Simple Smile
Тъй като зорът с първото класиране отмина и не сме класирани, т.е. имаме време, бих искала да занимая ИОСДЗ с моя казус (баща чужденец) и да им предложа лека корекция в Необходими документи.
Първо ще си публикувам съобщението тук и много моля някой да го прочете и да сподели дали е разбираемо написано и изпълнимо. Моля това защото предния път когато им писах по този въпрос ми отговориха, че не разбират какъв ми е проблемът  Embarassed

Добър ден.
Според изискванията описани в Необходими документи при записване трябва да се представи Удостоверение за раждане (оригинал и ксерокопие) на ХХХХ с ЕГН УУУУУУ, с майка: ХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУ, баща: ХХХХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУУУУ.
Искам да насоча Вашето внимание върху факта, че при тази формулировка на изискването условието ''Всички документи трябва да имат указаното съдържание'' не може да бъде спазено в случай на родител - чужденец по следните причини:
1. В много държави гражданите не получават ЕГН и по тази причина в Удостоверенията за раждане на техни деца в България се вписва просто рождената дата на родителя-чужденец;
2. ЛНЧ на родителя-чужденец не може да се вписва в Удостоверениет за раждане на неговото дете в България защото този номер има временен статут.
Дали не бихте могли да добавите следната забележка: ''В случай на родител-чужденец в Удостоверението за раждане на детето се допуска присъствието на рождената дата на родителя вместо ЕГН'' или нещо подобно?
Благодаря Ви!

# 727

Не казвай сумата "съкращение", че ми е болна тема....Не знам защо, но съм написала 2 от имената на улицата на адреса ни съкратено - примерно И.Г. Петров. ми тя навсякъде е така Sad((( И нали не пишеше инструкция буквално да преписан адреса от л.к. и не ми е хрумнало да гледам, аз си я знам наизуст Sad  и съм сложила даже пощенския код. Сега треперя за това... защото тя била Иван Георгиев Петров и кодът го няма на личната карта. по-добре не ми отговаяйте нищо лошо, защото ще умра... А втора такава улица няма в района разбира се, че даже и в София.. няма как да е двусмислено, етаж, апартамент, всичко съвпада, но нали разбирате, че не съм на себе си от нерви. А толкова стриктно писах всичко, по 389 пъти съм проверявала, даже на мм копнах адреса да каже така ли е..защот това е неговата л.к. сверявала съм улиците с района, да няма грешка..абе не ми се говори..

Аз пък изобщо не съм си писала точния адрес... Само София и жк-то, и не съм написала правилно името на фирмата на мъжа ми......

Като отидем да се запишем, ще ви кажа какво е станало в крайна сметка..

Вече не знам да плача ли, да се смея ли...

# 728
  • София
Да-а-м, и минаваме през всичко това, защото:

1. Местата не стигат;
2. СО в 21 в. не могат да вържат дори и с-мите, к. са си при тях (все си мисля, че поне адресите ни ги имат в някоя тяхна база данни), камо ли с НАП, НОИ, ГРАО  ooooh! Забележете, почти всички големи градове т. 2 вече са я изпълнили почти на 100%...

# 729
Добре де, не може ли при дребнав отказ да ги съди човек? За нещо, което не е указано изрично как да бъде изписано. Не говоря за невярно съдържание, объркани райони и т.н. или непълни документи

# 730
Здравейте,

има ли някой СОЛ-родител, който вече е записал детето си. Нека сподели какви документи в крайна сметки е представил за родителя, който е СОЛ.
Благодаря
И аз го чакам такъв Simple Smile
Най-много ме притеснява долното, защото когато се регистрирах като СОЛ преди 10 години, не е имало изискване да се посочи район на месторабота..... Тъкмо съм тръгнала към Агенцията по вписванията да видим що за чудо е тази справка по чл. 36, ал. 3 от Закона за Булстат.....

Цитат
Справка по чл.36, ал.3 от Закона за регистър БУЛСТАТ за вписани обстоятелства, издадена от Агенцията по вписванията, че местоизвършването на дейността на %%% като самоосигуряващо се лице е в район: %%%%. Забележка: Справката се предоставя само в случаите, когато родителят/настойникът е регистриран в БУЛСТАТ като лице, упражняващо свободна професия или занаятчийска дейност

Добре, де, аз направих запитване през системата и ми отговориха да гледам какво пише в профила на детето , секция "Необходими документи". Там не фигурира нито осигурителна книжка, нито декларация по чл. 50 от ЗДФЛ, нито по чл.92. Ако трябва да спазвам стриктно изисканията, излиза, че е достатъчно да тръна едни платежни за преведени осигуровки. Какво ще рече свободна професия?

# 731
  • София
Добре де, не може ли при дребнав отказ да ги съди човек? За нещо, което не е указано изрично как да бъде изписано. Не говоря за невярно съдържание, объркани райони и т.н. или непълни документи

Може, разбира се, даже трябва, ако не да ги съди, поне да пусне жалба...

# 732
Тъй като зорът с първото класиране отмина и не сме класирани, т.е. имаме време, бих искала да занимая ИОСДЗ с моя казус (баща чужденец) и да им предложа лека корекция в Необходими документи.
Първо ще си публикувам съобщението тук и много моля някой да го прочете и да сподели дали е разбираемо написано и изпълнимо. Моля това защото предния път когато им писах по този въпрос ми отговориха, че не разбират какъв ми е проблемът  Embarassed

Добър ден.
Според изискванията описани в Необходими документи при записване трябва да се представи Удостоверение за раждане (оригинал и ксерокопие) на ХХХХ с ЕГН УУУУУУ, с майка: ХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУ, баща: ХХХХХХХХ, ЕГН/ЛНЧ: УУУУУУУУУ.
Искам да насоча Вашето внимание върху факта, че при тази формулировка на изискването условието ''Всички документи трябва да имат указаното съдържание'' не може да бъде спазено в случай на родител - чужденец по следните причини:
1. В много държави гражданите не получават ЕГН и по тази причина в Удостоверенията за раждане на техни деца в България се вписва просто рождената дата на родителя-чужденец;
2. ЛНЧ на родителя-чужденец не може да се вписва в Удостоверениет за раждане на неговото дете в България защото този номер има временен статут.
Дали не бихте могли да добавите следната забележка: ''В случай на родител-чужденец в Удостоверението за раждане на детето се допуска присъствието на рождената дата на родителя вместо ЕГН'' или нещо подобно?
Благодаря Ви!

На мен ми звучи ясно, но нека кажат и другите. Има доста по-запознати родители тук. Върти ми се нещо, че имаше някъде някакви обяснения в случай, че родителят е чужденец, но вероятно бъркам, щом казваш, че това с ЕГН-то не е решено.

# 733
Здравейте отново  Simple Smile
Първо ще си публикувам съобщението тук и много моля някой да го прочете и да сподели дали е разбираемо написано и изпълнимо. Моля това защото предния път когато им писах по този въпрос ми отговориха, че не разбират какъв ми е проблемът  Embarassed
Скрит текст:
Добър ден.
Благодаря Ви!
Можете да им цитирате НАРЕДБА № РД-02-20-6 ОТ 24 АПРИЛ 2012 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕ … РА НА НАСЕЛЕНИЕТО .

P.S. Макар, че там не се споменава пряко Удостоверние за раждане.

# 734
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Добър ден.
Благодаря Ви!

Моят съвет:

Напиши го така и отиди до деловоството и го подай към Работната група и с копие до отдел "Образование".

Обратна връзка не могат да разрешат да се пише нещо, което не им е в компетенциите. Те просто трябва да разясняват критериите .., но са некомпетентни ... Решение по такъв въпрос трябва да е взето от по-висока инстанция ...

Общи условия

Активация на акаунт