Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 741
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Нито с едното, нито с другото! Пътувахме от Бс с редовна линия на Метро (много голяма турска фирма за автобусни превози). Всичко останало го организирах сама.  Peace

# 421
  • varna
Поздрави от любимия град!  Simple Smile В понеделник се върнах от поредното посещение на това уникално място!
Ползвах ТА само за  транспорт и хотел . Бързам да споделя някои  неща ,които може би ще ви позаинтересуват. За момичетата които ще ползват  дългият тур по Босфора с престой на Анадолу Каваъ
предупреждавам ,че там в момента текат ремонти на настилките но улиците и на водопровода.Те и без това са стръмни и тесни и много трудно е придвижването нагоре към крепостта Йорос и чайната. Тръгнахме но един багер беше  препречил пътя Отказахме се  и решихме да посетим ресторантите на брега. Някой питаше как са цените? Има за всекиго по нещо от порция скумрия за седем лири до лаврак
за тридесет лири.Хапнахме по една чорба ,един рибен сандвич  и по един айрян  обща сметка за двама човека двадесет и седем лири.Решихме да се поразходим покрай крайбрежната алея,но там пък се минава покрай военна зона където войничета стоят на входа с насочени автомати  Mr. Green .Пак имаше багери работници изкопи.Съжалихме ,че не слязохме в Саръер .В Анадолу Каваъ няма как да се използват трите часа престой.Ду питаше за Канлъджа.Видяхме от кораба пристанището и квартала.Не ми се видя много интересно, виж за Съраер какво да кажа : красиви къщи голям крайбрежен булевард има къде да се оползотворят трите часа престой.
Някой питаше докъде  е стигнал строежа на моста Явуз султан Минахме покрай него от двете страни на брега са започнали строителството, но има още много работа. По късно може да да кача  снимка.Другото ми любимо място уличката на сухата чешма също се ремонтира .Повечето къщи са опаковани и се реставрират.Ако имате конкретни въпроси може да питате.

# 422
Добре, че ремонтите в Истанбул текат бързо, а не като тук... Аз питах за моста, когато ти е удобно качи снимка. Последно като бях беше построен корпуса на европейският бряг, а този на азиатският беше на половина. Съжалявам, че с тези ремонти не сте успели да се насладите както трябва на града.
Смтрфиетка, добре дошли, чакаме снимки и разказ.  Hug

# 423
А, някой знае ли колко време отнема пътуване от Босфора до мол Форум с метро или градски ?

# 424

предупреждавам ,че там в момента текат ремонти на настилките но улиците и на водопровода..Ду питаше за Канлъджа

Мерси за инфото:) С този трип може да се слезе някъде и навръщане със същия билет да се прибереш, така ли? Аз мисля да пробвам Sunset cruise, който е само в събота вечер през лятото, пак има 2 часа и половина престой в А.кавагъ, , но ако може да слезем в Саръер и после да ни вземат обратно - супер ще е...
Аз още не съм си направила програмата, а тръгването наближава...
p.s. уличката на сухата чешма - Соукчешме ли е?

# 425
  • varna
Ду ,билета е 25 лири за отиване и връщане.При качването късат от едната страна билета ,а на връщане от другата страна.Може да се слезе на някои от пристанищата Бешикташ,Канлъджа,Саръер, Румели Каваъ и последно А.Каваъ.Много хора слизаха на предните спирки и отново се качваха на връщане. Сега погледнах разписанието на нощния тур ,но там спирките са по други.Тръгва от Бостанджи,сслед това Кадъкьой Еминьоню Юскудар Бешикташ,РКаваъ и А Каваъ.Няма спикра в Съраер.Провери го пак и ти.
Не виждам какво ще правите два часа и половина в А Каваъ .Времето е много даже са посещение в ресторантите на брега.Може би ако ремонта е приключил и улиците са осветени може да се качите до крепостта откъдето има чудесна гледка .Къщите на  Соукчешме  се ремонтират .Ние се качихме от парка Гюлхане  по стръмното към нея.Не знам дали си посетила медресето на Джафер Ага ,то е в съвсем близо до Соукчешме къдео може да се види демонстрация на Ебру.Много релаксиращо масто на две крачки от лудницата на площад Султан Ахмед по време на Рамазана.

# 426

Не виждам какво ще правите два часа и половина в А Каваъ ...
Благодаря ти много:)
Явно пак ще го отложа за догодина (Добре, че ми обърна внимание за спирките, аз съм ги гледала, но не ги помня), ще се задоволим с корабчето от Ускюдар до Еюп...В Джаферага медресе съм ходила, но само рано сутрин, когато почваха да отварят, така че, надявам се сега да успеем в нормално време...

# 427
Някой питаше за Емиргян и цветенцата там.
Ето една снимка от фейса(пусната е преди час и се надявам да е актуална)

# 428
Ето една снимка от фейса(пусната е преди час и се надявам да е актуална)

да такива цветенца садяха края на май из цял Истанбул , лалетата ги заменяха с тях

# 429

аз питах...Мерси много:)

# 430
Две снимки от фейсбук, вместо поздрав:

# 431
Аз пък да сложа мои  Laughing

и винаги като съм там не улучвам слънцестоенето и брега  Thinking

# 432
Откъде се хващаше фуникуляра за да сляза на Кабаташ, защото съм го ползвала в обратна посока и не помня къде съм слязла...?

# 433
  • varna
Някой питаше докъде е стигнал стоежа  на моста Явуз султан ето снимка направена от кораба на път за Анадолу каваъ  
Ду ние направихме пътуване по Златния рог от Еминьоню до до Ейюп ,корабчето спира последователно на всички пристанища по Златния рог .За следващия път си набелязахме музея на Промишлеността на пристанището Хаскьой на името на Рахми Коч .
http://hg22.snimka.bg/travel/istambul-2015.872814 ето повече снимки от Истанбул.
Ду фуникуляра се хваща от площад Таксим от където се хваща метрото .Вътре има указателни табели със стрелки за фуникуляра.

# 434
Някой питаше докъде е стигнал стоежа  на моста Явуз султан ето снимка направена от кораба на път за Анадолу каваъ  
Ду ние направихме пътуване по Златния рог от Еминьоню до до Ейюп ,корабчето спира последователно на всички пристанища по Златния рог .За следващия път си набелязахме музея на Промишлеността на пристанището Хаскьой на името на Рахми Коч .
http://hg22.snimka.bg/travel/istambul-2015.872814 ето повече снимки от Истанбул.
Ду фуникуляра се хваща от площад Таксим от където се хваща метрото .Вътре има указателни табели със стрелки за фуникуляра.

Мерси:) И аз съм го пътувала, само че Юскюдар - Еюп, по залез, и пак ще го повторя:)

Общи условия

Активация на акаунт