Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 742
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
Смърфиетка, от къде взехте корабчето за разходката по Босфора?

# 406
  • София
Днес бяхме на Принцовите острови - с Истанбул карт е 2,85 лири на посока.

Явно ви е било второ пътуване и това е цена с отстъпка. Иначе е 6 лири с жетон и 4,5 с Истанбул карт. Но точно Sehir hatlari правят големи намаления за второ, трето и т.н. пътуване. Дори съм виждала цена от 60 куруша (бяхме четирима и се качвахме на ферибот след трамвай с една карта).

bebeOgi, ако наистина си решила да ходиш без агенция, разгледай добре картата на Истанбул, за да си представиш кое къде е, питай Гугъл за всеки обект, за да видиш какво представлява и като решиш точно какво искаш да гледаш ще съставим по-точна програма.

# 407
Смърфиетка, от къде взехте корабчето за разходката по Босфора?

От Еминюню, ако правилно го изписвам. Най-близо до моста Галата. То си има табели и хора, които викат Босфора круиз-12 лири. Няма как да се пропусне!

Таня - второто возене ни беше, хич не съобразих. Но и 6 лири, не е скъпо.

# 408

bebeOgi, ако наистина си решила да ходиш без агенция, разгледай добре картата на Истанбул, за да си представиш кое къде е, питай Гугъл за всеки обект, за да видиш какво представлява и като решиш точно какво искаш да гледаш ще съставим по-точна програма.
Таня67, твърдо реших, че няма да пътувам с ТА.... !!! newsm10 smile3521 По най-прости сметки за параметрите на нашето пътуване - самоорганизирано , без ТА спестявам средства колкото за още пътуване  Peace/ Това споделям - знам , че вие го знаете, но за още някой като мен, който се чуди как да постъпи/ ! С неоценимата помощ и пълно съдействие на liuba84 вече резервирах хотел - устройва ме цената , условията, паркинга и както ми написа момичето - района е о.к !! newsm44
Сега ще съставям програма , ще споделям нещата, които ме вълнуват и не разбирам ....и още веднъж благодаря за отзивчивостта и готовността да ми помогнете !   bouquet Hug Peace   

# 409
Veselina Hristova_516470, със Loyal Travel ли пътувате ?  Wink
Такава е тяхната програма - дословно ! И аз съм като Вас ...за първи път ....и исках с агенция , но се дават много повече пари ....За сравнение давам малък пример
По-горе Таня67, ми пише , че една панорамна разходка с корабче по-продължителна от посочената на ТА е 12 лири , което по днешен курс е 7,86 лева , а тур.агенцията иска по 33 лева на човек ......
Момичетата тук почти ме отказаха да ходя с ТА ...по тази причина .... 

Не. С Бохемия сме. Понякога ТА предлагат едни и същи екскурзий, но има 1 титуляр. Дават се повече пари, но ние хванахме една оферта с ваучери на -11%, пък и ходихме до о. Тасос с тях и сме много доволни. Иначе и аз съм съгласна, че сами е по-добре, но като за първи път предпочитам да видя какво е, вместо да се хвърлям на сляпо. Иначе съм отворена за съвети за пребиваването ни през тези 4 дена.

# 410
Момичета като истински познавачи на Истанбул един "страничен ' въпрос" около моето пътуване Simple Smile

Някой знае ли къде е това ? Adres: Kılıcali pasa mah.anahtar soķ. No 3/A Cihangir

# 411
Охо, някой ще ходи при Бергюзар  Peace ето го на картата това е улицата, а може би и номера, просто преди е имало друго заведение на негово място.

# 412
  • Varna, Bulgaria
Ето го и през Яндекс малко по-точно:

https://harita.yandex.com.tr/115695/beyo%C4%9Flu/?text=Anahtar%2 … 00000%2C61.193265

Значи ако ще го посещаваш, задължително отчет после...  Praynig

# 413
Благодаря ви момичета! Страхотни сте!   bouquet Hug Ако се спретна за кафето на Бергюзар - ще докладвам непременно! Ще положа максимум усилия да го видя това кафе,да пием по едно и да щракна няколко снимки! Безценни сте,направо! newsm10 newsm51 smile3501

# 414
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenАааа,покрай Берги може яМахир,я Онур да намажете.Джихангир е района на Кенан. Mr. Green

# 415
Има ли големи хипермаркети в Истанбул и какви са цените сравнени с нашите ?

# 416
Има ли големи хипермаркети в Истанбул и какви са цените сравнени с нашите ?

Най-евтина е веригата BIM иначе във всеки Мол има голям хипермаркет. При сегашния курс на лирата цените излизат по-евтини от България.

# 417
Mr. GreenАааа,покрай Берги може яМахир,я Онур да намажете.Джихангир е района на Кенан. Mr. Green

redemi, от твоята уста в Божиите уши !  Peace Hug

# 418
Завърнахме се, но връщането беше кошмарно.  ooooh! Да си събера мислите и ще пиша повече. Сега смятам да хапна едни турски маслинки и да започна да се занимавам със снимките, че надхвърлиха бройката 1400.
На някой, ако му трябва някаква спешна информация, да пита, докато ми е още прясно.  Wink

# 419
Завърнахме се, но връщането беше кошмарно.  ooooh! Да си събера мислите и ще пиша повече. Сега смятам да хапна едни турски маслинки и да започна да се занимавам със снимките, че надхвърлиха бройката 1400.
На някой, ако му трябва някаква спешна информация, да пита, докато ми е още прясно.  Wink

Смърфиетка , с лек автомобил / собствен превоз/ ли пътувахте или с ТА ?

Общи условия

Активация на акаунт