Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 48 239
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
добре де много странно с този прегнил, на мен лично на 8 фоликула ми сложиха 10 000 Е и извадиха 6 яйцеклетки /в предишната ми клиника/. Много чудно защо при толкова много фоликули са сложили само 3 000 Е

# 631
Няколко познати минаха стимулация съвсем скоро, нищо им нямаше. Зависи от хормоните, с които се правят стимулациите и как им понасят.
Може да има подуване, но то бързо отшумява.
Не се плаши, съпружка. Въпреки че и на мен това ми е стрес.
  Heart Eyes

# 632
  • Варна
HappyKali, имам две направени хистероскопии по повод двурогата матка - та каквото е могло да се коригира е коригирано.

Ееее, ами тогава всичко е наред. Връщайте двечки и успех...

Може да има подуване, но то бързо отшумява.
Не се плаши, съпружка.

Абе при мен хич не отшумява бързо, ама не мисля, че Съпружка се плаши от това... Примирили сме се с тези странични ефекти...

# 633
Момичета, по време на конференцията 13 - 18 юни ще се правят ли трансфери или всички лкеари са на конференция?

# 634
То подуването отшумява, но кг. си остават - преди 2год. и половина преди процедурите бях 56кг. сега съм 73 кг. започнах да ходя на фитнес с идеята да сваля кг. пък ще видим. Simple Smile Иначе не се плаша - каквото такова.

Кажете нещо за биопсията, според вас да настоявам ли за генетични и имунологични /не сме правили/?

# 635
  • София
Момичета, по време на конференцията 13 - 18 юни ще се правят ли трансфери или всички лкеари са на конференция?

д-р Цветков щял да си бъде тук. Само Д-р Персенска и д-р Стаменов ще ходят

# 636
Съпружка, след неуспешния опит Персенска ни каза да пуснем имунологични, генетични и втора цветна снимка. Предполагам, че е добре да се направят преди да се продължи напред. И даже бих си позволила съвет към всички, които правят опити по фонда, независимо от мнението на лекаря да пускат всички възможни изследвания, защото при евентуален неуспех, след това така или иначе им ги назначават, но освен тях трябва да заплатят сами всички стимулации, пункция, процедура и т.н.

Килограмите и на мен са ми голяма болка. Преди стимулацията бях 57, сега съм 61. Не звучат да са много, но не си влизам в дрехите, а не спирам да спортувам. И вече два месеца съм замръзнала на тези кила.

# 637
  • София
Момичета, на всички вас сърдечно благодаря за подкрепата Hug.
Относно малката доза прегнил и аз се зачудих но реших, че така е преценил доктора така е ......

За килограмите, аз винаги на стимулация съм била с над 10 фуликола, подуване, болка и напрежение от подуването е имало но със системи, Нортпролак и протейн нещата минават, качват се малко кг.от стимулацията но не е голяма драма. Аз съм 57 кг. при ръст 165 и затова 2-4 кг. не ми тежат много.
Желая успех от сърце на всички момичета в процедура, а на нашите бременелки леки и безпроблемни месеци до термин. Hug

# 638
Аз съм 170 и 70 кг. са ми множко. Започнах да ходя на фитнес след последната стимулация /след Великден/ по 2-3 на седмица.

Имате ли представа от цената на биопсия, генетични, имунологични, и РВМС?

# 639
Аз съм 170 и 70 кг. са ми множко. Започнах да ходя на фитнес след последната стимулация /след Великден/ по 2-3 на седмица.

Разширената биопсия е 200 лева с 65 лева хормони, имунохистологичната е 200 лева, микробиологичната е 80 лева. РВМС е 250 лева - плаща се на два пъти - 150 лв и 100 лева. Имунологията е 80 лева (ако правилно си спомням, правих я декември 2014 г.), а генетичните за кариотип са 130 лева за двамата (пак ако не се лъжа, че не ми се рови по бележките), а тромбофилията е 80 лева (но аз не съм правила).

# 640
  • Варна

Ами тези изследвания също имат различни вариации, но...
Биопсията (предполагам имат предвид имунологична) е 200лв.
РВМС - 250лв.
Генетични изследвания - върти ми се нещо около 400 лв. за двамата дадохме.
Имунологични - около 200 - 220 лв., зависи какво ще включат точно.

# 641

Съпружка, миналата седмица пуснах имунологични- 265 лв., вчера генетични- кариотип-150 лв,  тромбофилия 90 лв., но при генетичните зависи какви заболявания в семейството имаш и твои заболявания, така преценяват какво да пуснат, аз си изпросих тромбофилията, но ако имаш страдащ от тромбози в семейството, може да ти пуснат пълен пакет тромбофилии, който е около 300 лв. мисля. Да допълня, че кариотип освен на мен, пуснахме и на ММ.
Жалко,че не направих тези изследвания преди опита, нямаше да се обвинявам, както сега, че не направих достатъчно.
Момичета, трите вида ендометриални биопсии могат ли да се пуснат в един цикъл и как стоят нещата при липса на овулация, знам, че две от трите се правят след ову? newsm78
В четвъртък съм при Цветков за коментар на неуспешния опит, разбрах, че обяснявал доста, което е супер Peace

# 642
Много благодаря, момичета!     bouquet Приготвям около 1000 лева и дано стигнат. И мен ме е яд, че не ги пуснах преди предишния опит...

# 643
Съпружка, биопсиите са три вида. Има повече информация на линк на стр. 1 .Ако избереш и трите вида цената за тях общо е 480 лв. ( Инунологична ендометриална 165 лв + 2 бр. хормони 35 лв= 200лв) Микробиологичната е 80 лв. и  Имплантационен потенциал 200 лв. ) Като най-дълго се чака последната, средно за около 4-5 седмици.

Генетичните в Надежда по спомен от миналата година струват по 150 лв на човек. Хаджидекова е в болницата всеки понеделник за записване на час.

Имунологичния пакет е 265 лв.

За PBMC се взима кръв два пъти през ден за изготвяне на лекарството, което ти се връща обратно и е напълно безболезнено. Вероятно е след поставянето му да се направи контролна биопсия. Може да решат и да ти сложат още едно PBMC преди трансфера.

# 644
Прави сте момичета, сега се сещам, че имунологията беше 265 лв, а генетичните бяха по 150 лв. на човек, но явно наистина се забравя  ooooh! За биописиите обаче се пускат и  хормони, които се плащат над тези 480 лева. По принцип може да се поискат и трите, но все пак лекарят преценява. В моя случай пуснах двете - имунохистологична и за имплантационен потенциал, а след това се наложи и микробиологична.
Да ви кажа - не се обвинявайте изобщо за това, че не сте пуснали всички тези изследвания преди неуспешния ви опит. Аз ги направих трите биопсии, имунологични и генетични, излязоха проблеми - изместен имплантационен потенциал, слагахме РВМС преди трансфер, имахме уж много хубави ембриони и накрая даже нямах имплантация - абсолютно отрицателен тест. Първия път поне имах биохимична.
Всичко си е Божа работа  Hug
Като показах отрицателния тест на д-р Шефкетова наред със съжаленията и т.н. ми каза, че явно при мен няма да стане по лесния начин. Като попитах кой е трудният, отговорът беше: "Търпение, много, много, много търпение". Заредете се с него момичета и не се вкопчвайте във фикс идеята да стане "точно сега".
Стана дълго, дано не съм ви досадила. Успех на всички!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт