НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 144
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Джия, само мога да предполагам колко си демотивирана и отчаяна. Аз лично не съм се сблъсквала с такъв случай досега...Може би Шоки е права, че има нещо хормонално, но пък ако си правиш регулярни изследвания и всичко ти е в норма... Ти как си се хранила преди режима? Спортуваш ли и ако да как? Как виждаш / усещаш тялото си - като натрупало мазнини, по-стегнато, по-мускулесто....Има ли някой друг вкъщи, който да се храни по сходен начин и ако да какви са техните резултати?

# 391
Джия, ако не си кръвна група А може да пробваш с месец вегетарианство  Peace За месец ще знаеш дали това е твоя режим - трябва да свалиш 1-3 кг.

А като казваш, че хапваш зеленчуци колко домати изяждаш и по-скоро колко често? 

# 392
Аз също си мислех да не би да има връзка с кръвната група.
Но защо за кръвна група А не се препоръчва вегетарианство?

# 393
Скрит текст:
Джия, ако не си кръвна група А може да пробваш с месец вегетарианство  Peace За месец ще знаеш дали това е твоя режим - трябва да свалиш 1-3 кг.

А като казваш, че хапваш зеленчуци колко домати изяждаш и по-скоро колко често? 
Дорис, не е добра идея точно в тази група да промотираш вегетарианство,  Laughing Laughing Laughing А, колко ще свали за един месец и връзката между храненето и кръвната група......не ми се отваря тази тема.

# 394
Джия, само мога да предполагам колко си демотивирана и отчаяна. Аз лично не съм се сблъсквала с такъв случай досега...Може би Шоки е права, че има нещо хормонално, но пък ако си правиш регулярни изследвания и всичко ти е в норма... Ти как си се хранила преди режима? Спортуваш ли и ако да как? Как виждаш / усещаш тялото си - като натрупало мазнини, по-стегнато, по-мускулесто....Има ли някой друг вкъщи, който да се храни по сходен начин и ако да какви са техните резултати?

Скрит текст:
Преди, когато бях слаба се хранех нормално. Като тогава за мен нормално беше на ден две филийки от ония малки тухлички едрозърнест хляб Вита с нещо от горе(беше ми много важно да ям такъв хляб, тъй като бях убедена, че е супер полезен и ми помага за двете нули, което реално не беше така)плодове, сушени плодове, бобови, манджи и т.н. Не прекалявах. И общо взето гледах да се храня здравословно. Когато исках нещо сладко си взимах пълнозърнести бисквити и т.н., не че не съм ядяла и сладко, но нито съм задържала вода от него, нито съм пълнеела. Обаче, като заминах в чужбина и всичко се промени. От стреса започнах да ям много сладко, започнах да се подувам, качих малко килограми, правиха ми и изследвания защото мрънках заради нередовен цикъл( тук трябва много да мрънкаш и преиграваш, за да те пратят на специалист или пуснат изследвания). Хранех се главно високо въглехидратно-лазаня за вечеря, обожавам сушени сливи и всяка седмица си купувах по един пакет, но от тях също задържах вода, хапвах и доста плодове, картофи, боб, леща, като последната я считах за много полезна...знаете как е, нормалните манджи на едно средно статистическо семейство. Имах и много голямо физическо натоварване. Като по време на работя не ядях, защото нямах време и общо взето хапвах след работа чаша прясно мляко с пълнозърнести, несладки бисквити и добавях много канела, отделно кафе. Това ми беше редовното ядене, наред с кафето. На вечеря лазаня или запеканка с картофи, сирене, кашкавал, сметана, пилешко.
Като започнах режима свалих две кила вода и до там. От седем месеца съм на друга работа, също свързана с голямо движение, разликата е че ставам в четири сутринта. Така че деня ми започва в четири, първото ми ядене и пиене на кафе е в 11, като хапвам нещо малко, после лягам да поспя малко, ако мога, следобяд пак кафе с нещо малко, като залагалка до вечерята. Вечерям месо и напоследък таратор с много чесън, тъй като имам болезнен проблем с двете нули. Половината и той от няма и на къде се храни, като мен. Вече и хляб не купува. Но неговата е лесна, два метра мъж, какво да го мисля. Уви ние жените не сме благословени с техния метаболизъм. Не спортувам, нямам възможност по ред причини. Трудно ми е да кажа как виждам тялото си, освен по един единствен начин- това не съм аз, не се чувствам комфортно с тези килограми, паласки и задник. Едва ли някога ще се върна към картофите, пастата, оризът и бобовите, но не знам какво да правя вече. Тук не мога да си правя изследвания, когато ми скимне. Пък и дори да имам някакъв проблем, защо този начин на хранене не го е подобрил, а напротив? Все пак се храня така от година и четири месеца.
Другото, което забелязах е, че доста хора са като мен. Чета и други теми в подфорума. Например при точковата, има потребителки, които хапват съвсем нисковъглехидратно в малки количества и пак не свалят. А, аз съм опитвала всякакви варианти, по-либерално, по-стриктно, с повече зеленчуци, без, даже по едно време само яйца и месо хапвах. Явно трябва да стоя гладна, че да има промяна. Но какъв ще е смисъла, след като започна да ям нормално, пак ще кача та дори и на нв.

Май съм А. Домати и пипер, чушки не ям. Обожавам ги, ама за сега ги отбягвам. Патладжан също не ям.
Ям главно таратор или някой друг морков, но не всеки ден.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 16:37 от Джия

# 395
А, минала ли си през калкулатора на нутриентите? Изчислявала ли си калориен прием някога?

# 396
А, минала ли си през калкулатора на нутриентите? Изчислявала ли си калориен прием някога?

Не, но знам кое колко калории има и долу горе се ориентирам и без калкулатор. На всичкото отгоре от нерви покрай не свалянето започнах и много да пуша. Идилията е пълна.

# 397
  • Пловдив

Май съм А. Домати и пипер, чушки не ям. Обожавам ги, ама за сега ги отбягвам. Патладжан също не ям.
Ям главно таратор или някой друг морков, но не всеки ден.
Джия,миналата година и аз имах един такъв период,в който ядях само таратор с идеята за отслабна по-бързо.Само че нищо не свалих и ми остана само гладуването.От тогава съм свела консумацията на кис.мляко до минимум,защото на мен явно не ми понася,което обаче не се отнася за др.млечни продукти,които консумирам редовно,но в малки количества.

# 398
Джия, защо не опиташ мазния фаст? А с чийт ден пробвала ли си, при някои работи много добре? И аз нямах предвид калориите , а съотношението на нутриентите.

# 399
Благодаря ви много за бързите отзиви!
Мога, и основно онлайн поръчвам, така че много са ми полезни линковете.

Шоки, сега като казваш потене, в същност, аз тренирам 5-6 дни в седмицата в къщи и мнооого се потя. Река тече от главата ми. Тъй, че ще включа повече сол. Розовата, хималайска сол добре ли е?
Като казахте да увелича въгл. И с чиста съвест мушнах един банан. Не мисля че съм в кетоза. Имам и проблем с тревожността. По принцип съм много самокритичен човек, но от миналата есен съм адски тревожна/депресирана. Не ми Отмина с появата на хубавото време, тъй че не е сезонно явно. Та четох, че магнезия помага и за добро настроение, дано! Благодаря още веднъж!

# 400
Като започнах режима свалих две кила вода и до там. От седем месеца съм на друга работа, също свързана с голямо движение, разликата е че ставам в четири сутринта. Така че деня ми започва в четири, първото ми ядене и пиене на кафе е в 11, като хапвам нещо малко, после лягам да поспя малко, ако мога, следобяд пак кафе с нещо малко, като залагалка до вечерята. Вечерям месо и напоследък таратор с много чесън, тъй като имам болезнен проблем с двете нули. Половината и той от няма и на къде се храни, като мен. Вече и хляб не купува. Но неговата е лесна, два метра мъж, какво да го мисля. Уви ние жените не сме благословени с техния метаболизъм. Не спортувам, нямам възможност по ред причини.
Спортът не е за отслабване, а освен всички ползи свързани със здравето и стегнатото тяло, ролята му е важна за задвижване на метаболизмът. За мен причината за това състояние на натрупване на килограми е очевидна. В действителност ти хапваш веднъж на ден, преди да си легнеш. Поради работата ти - ранно ставане, и липса на редовен хранителен и възстановяващ дневен цикъл, нивата на кортизола са се повишили и всичко това, съчетано с "бъгнат" метаболизъм, води до задържане на мазнините, за да оцелее тялото ти. За едно хранене можеш ли да изядеш 1500 ккал /средно погледнато за жена/ ? Ми не, освен ако не наблегнеш на сладко. Тялото трябва да получава редовно протеин и мазнина. Ти в действителност си на нещо, което може да се окачестви като "войнската диета", която е много непрепоръчителна за жени, особено нетрениращи. И кафето е добре, но не преди да си легнеш да поспиш ... Кафето е добре преди физическа активност, иначе само повишава кортизола и те "бъгва" да си къташ мазинините. Моят съвет е да помислиш как да пооправиш метаболизмът, да се успокоиш психологически - в крайна сметка има по-важни работи в живота от 5 кг, например здравето, и започни да се наслаждаваш на това, което хапваш. Харесва ли ти да се храниш на ВМ-НВХ ? Добре ли се чувстваш като се храниш така ? Добре ли спиш ? Също така мисля, че 3 хранения на ден могат да помогнат, както и добавки от вида на канела, зелен чай и много вода /3 литра поне, разпределена през целия ден/.

# 401
Джия, защо не опиташ мазния фаст? А с чийт ден пробвала ли си, при някои работи много добре? И аз нямах предвид калориите , а съотношението на нутриентите.

Не съм, но и не се тревожа, че с нещо прекалявам, защото никога не добавям мазнина. Например мазната пържола я пека само с чубрица. Сама си пуска мас после. Даже веднъж в тази остатъчна мас запекох едни чисти пържоли, които въпреки всичко си останаха сухи и повече няма да повтарям тази грешка. Даже тях съм заподозряла за проблема ми напоследък с вц. Краве масло не ям. В кафето слагам лъжичка кокосова сметана. На яйцата не им добавям също мазнина. Въглените ги поддържам ниски.

Мисля си скоро този фаст да го направя.

Скрит текст:
За да не съм твърде песимистична относно режима, ще кажа единственото положително подобрение от него. По природа съм нервен човек, тревожен още. Не знам дали това е причината, но се потях ужасно много под мишниците. Като в отчаянието си съм пробвала какво ли не, дори одорекс, който ми докара ужасен дискомфорт, сухота и сърбеж. Даже и до билколечение бях прибягнала, тъй като в един форум потърпевши от този козметичен проблем споделиха, че билкови комбинации са им помогнали. Една зима, преди няколко години я изкарах на чай, вместо кафе в сериозни количества-бял развнец, жълт кантарион, невен, градински чай...с мед и лимон че равнеца много горчи. Имаше определено подобрение, но не напълно изчезване на проблема. Пак имах мокри кръгове, но чувствително по-малко. Забелязала съм, че като ми предстои презентация или съм много изнервена се потях неимоверно много, което засилваше притеснението ми и се озовавах в порочен кръг. Естествено, като спрях чая, пак се обостри проблема. Нещо кошмарно е. Е, вече забравих за това. Даже съвсем наскоро се замислих, че съм абсолютно суха и от много време нямам навика да си сменям тениската по няколко пъти на ден. Дължа го на режима  Peace

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 16:41 от Джия

# 402
Греен, не ям веднъж на ден, а три  Peace Два пъти нещо малко, а на вечера малко по-стабилно. И аз отчитам пиенето на кафе преди сън за грешка, защото не винаги мога да поспя(имам нужда от не повече от два часа), но го пия единствено защото ми помага за двете нули. После като стана правя още едно кафе и хапвам малко и накрая на вечеря пак.

Признавам обаче, че не пия вода и това е най-трудната ми война. От как се помня не пия вода и не мога да се насиля да пия много.

Само да вметна, че излишните ми килограми станаха 10 кг. Де да бяха 5.

# 403
Джия, аз споделям написаното от Грийн. Според мен не се храниш достатъчно, или нещо не е ок в храненето. Чела съм мнгоо случаи които качват килгорами първите 3 до 6 месеца от режима, особено след гладуване и години диети, но 10 килограма за година при режим. Нещо не е ок, според мен ако хормоните са ти ок, като в това число слагам всички на щитовидната барабар с антителата, половите хормони и най-вече кортизола, то тогава има нещо към храната.
Пробвай да изключих млечните на много хора им влияят зле. Чувала съм за алергии към яйца, млечни, но никога към месо.  И смятай, защото аз също си мисля че знам храните и количествата, но като мерих една седмица стрикнто се оказа че ям доста повече карбс от колкото си мисля, а преди Вив беше писала същото за мазнините. Очевидно при теб няма много храна,  но погледни поне какво ядеш, написано да кажем седмица-две назад, така ще ти се изясни по-лесно.
Между другото ако имаш и проблеми с вц-то, значи мазнините не са ти достатъчно, това само като идея.
Не се отказвай, просто си намери грешките.  Hug

# 404
Аз също не пиех достатъчно вода преди, но покрай този режим изпитах съвсем естествена нужда да я увелича и сега пия доста повече.

Общи условия

Активация на акаунт