НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 155
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • В центъра на мръсотията
Аз се включвам, за да споделя собствен опит във връзка с проблемя на Джия:
На режима (либерално) съм от години. В началото смъкнах около 4-5 килограма (нямах наднормено тегло), след което въпреки режимното хранене ги върнах и качих още толкова.
Нещата се оправиха след като:
* започнах да си следя храненето във фитдей
* силно ограничих млечните (кисело мляко не ям въобще въпреки че много обичам)
* започнах да тренирам силово 4 пъти в седмицата (преди това правех само кардио, че нали от кардиото се отслабва)
* преместих най-основното си ядене на обяд - преди това беше на вечеря.

Пробвай да направиш някакви промени и се наблюдавай. Най-важното - не се отчайвай!  Hug

# 406
  • SA
Аз горе-долу съм на мнението на Грийн. Мисля, че е доста възможно стресовите хормони и кортизола да са високи и това да възпрепятсва отслабването. Мисля, че дори Джия да не го съзнава, то тялото й е подложено на ежедневен стрес - ставане през нощта, след това 7 часа работа на гладно, почти гладуване до вечерта, кафе преди сън... това не е най-обичайния биоритъм за тялото.
Доколкото разбирам, тя е започнала да покачва килограми и преди този режим, което означава, че причините предхождат минаването на това хранене.
Мисля, че би било добре да опита разпределение на храната по-равномерно през деня.
Включването на някаква спортна активност също би било от полза, но все пак тя си знае доколко й е възможно да спортува.

# 407
  • София
И аз ще напиша моите препоръки:
1. Леко да увеличиш В. Например плод.
2. Сутрин и на обяд да е стабилното ядене, вечер - нещо малко (салата, плод, салата с 1 яйце)
3. Все пак виж калории.  Ако са наистина много и от е нормално да се качат кг. Дории на вм нвх.
4. Някаква физическа активност да имаш ... наистина си.овите тренировки са добра препоръка, дори по 15 мин пак е нещо.
5. Евентуално да увеличиш протеина ... ако не ти е достатъчно.
Проблема с вц е от малкото мазнини.
И водата - много е важно.
Извинявам се за телеграфния схил и грешките но съм на път и пиша от тел.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 18:31 от Вивиан

# 408
Джия, ако не си кръвна група А може да пробваш с месец вегетарианство  Peace За месец ще знаеш дали това е твоя режим - трябва да свалиш 1-3 кг.

А като казваш, че хапваш зеленчуци колко домати изяждаш и по-скоро колко често?  

Ти нещо по-добро не намери ли да предложиш? Как го изтърси пък баш тука Mr. Green

Джия Heart Eyes с на око работата няма да стане. Съвсем добронамерено ти го казвам. Вземи пиши и смятай и виж какво точно става. Не е казано, че ще смяташ цял живот. Проследи се седмица две. То всички си мислим, че не ядем много или ядем достатъчно, но като дръпнеш калема един ядял много мазно, друг не достатъчно, трети малко или много като цяло. А да не говорим за разните ми чийт дреболии, дето не слагаме в сметката. Аз под тях слагам десерти, ядки, млека, кашкавали, сметани, плодове...Не може тая работа да бъде при тебе. Има нещо wrong. Те че са шантави лекарите тук шантави са. Все наред ни изкарват ( нали съм разправяла за една моя приятелка дето от 50кг стана 100 за година; е па перфектни изследвания имаше жената според 5 доктора; ей сега на скоро инсулинова резистентност ѝ определиха; добре че закова на 100кг само; съвета на доктора ѝ – да ядяла протеинови барове, като ѝ се приядяло сладко. И оная буха по 2 на ден. Така, че не им вярвам на хубавите изследвания. Но в твоя случай не знам какво друго може да се направи на местна почва).

Редактирам се: Ако мислиш, че може да ти е в полза, да споделя че в момента тренирам с персонален трньор. Абсолютно недопустимо в хранителния ми режим е ядене на нещо дребно или оскъдно сутрин и обед, а вечер в изобилие. Всичко ми е разпределено на доста солидни и еднакви порции. Нямам междинки, снаксове и подобни. Плод имам самостоятелно преди тренировка. Протеин на прах не ми се препоръчва, както и фет бърнъри. Всичко трябвало да ми идва от храната и да се движи от храната. Протеина ми е разпределен равномерно в трите хранения за деня. В никакъв случай не ми се скупчва в едно хранене или да преобладава повечко в едно, а в другите две да е малко или да липсва. Резултата ми за 3 месеца е -3см от всякъде. Помисли си и пробвай да нанесеш някакви корекции.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 19:25 от vici75

# 409
vici75  Hug
Махни го този плод преди тренировка и го сложи след, при това не ти препоръчвам самостоятелно, сложи му малко бърз протеин.

# 410
Green-че Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes той плода ми е 2 часа преди тренировка. След тренировка ям до час стабилно и с малко въглехидрат (топка ориз, картофи сладки). Обаче моята цел е постигната, сега оформям мускулатура само. Което правя за кеф само Laughing. Не се втелясвам като слабеенето преди Mr. Green.

# 411
Благодаря ви за съветите.  Hug Определено ще обърна внимание на всичко казано и препоръчано.

# 412
  • София
Готови са ми изследванията - нямам очевидно здравословен проблем  Rolling Eyes Та и аз като Джия сега ще мисля какво да оптимизирам  newsm78

Скрит текст:
Хормонален анализ - Забележка: Няма.

FT 3 ( свободен Т3 ) 4.15 pmol/l   3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.71 pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.020 mIU/l   0.27 - 4.20
anti Tg ( TAT ) 16.49 IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT ) 8.65 IU/ml   < 34

# 413
Green-че Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes той плода ми е 2 часа преди тренировка. След тренировка ям до час стабилно и с малко въглехидрат (топка ориз, картофи сладки). Обаче моята цел е постигната, сега оформям мускулатура само. Което правя за кеф само Laughing. Не се втелясвам като слабеенето преди Mr. Green.

Абе точно за мускул: ако има някакъв бърз въглехидрат, то той е след тренировката, това стимулира мускулния растеж. Плодът е бърз въглехидрат, картофите, ориза - бавен, няма да постигнеш нищо за мускулен растеж с тях след тренировка. Ако взимаш въглехидрат преди  тренировка, няма да гориш мазнини, още повече, че ако е взет самостоятелно /без протеин примерно/, то само ти вдига инсулина и по време на тренировка ще гориш въглехидрата, който си изяла преди натоварването, защото той е на разположение в кръвта. Прочети статиите - вече са 3, на Любомир Иванов - Съвети за мускулен растеж.

Иначе и аз доста отдавна знам, че не искам да намалявам тегло, а да увеличавам мускулна маса. Това го разбрах след като отслабнах  Crazy Като видиш колко прекрасно нямаш мускули на някои ключови месат и ти се досква да си тежък, ама не с висящи сланини  Mr. Green

# 414
Ти нещо по-добро не намери ли да предложиш? Как го изтърси пък баш тука Mr. Green

ХАхаха скрита еретичка съм аз тука сред тази вяра  Crazy Аз от вегетарианство грам не свалям и много боледувам  Rolling Eyes  Ама като казвам боледувам не е грип и настинка, а шарка /за втори път/, пневномия и т.н.  То не, че от тоя режим съм свалила още и грам де  Rolling Eyes

Момичета, днес гледах в здравословния магазин - брашно от какво ли не - ябълки, соя, ръж и т.н. Възможно е вече да сте писали, но ползвате ли някакво подходящо за нашето тук хранене? За диабетиците е напълно позволен ръжения хляб, а в режима тук не е така. От къде се получава разминаването?

# 415
Дорис, от бивша 20 годишна вегетарианка (ядяща яйца и млечни) съвет (непоискан  Joy): от ВМ-НВХ тип "веге", може и да отслабнеш, но по-страшното е че ще се омазниш, загубиш мускулна маса, загубиш плътността на костите, тъканите и органите си. И въобще това са всички екстри на вегетарианството, независимо на какъв режим си.  Peace

# 416
Нямаш, да. Един непоискан съвет. Провери пак ТСХ и Т4 след година.  Hug

# 417
Дорис, от бивша 20 годишна вегетарианка (ядяща яйца и млечни) съвет (непоискан  Joy): от ВМ-НВХ тип "веге", може и да отслабнеш, но по-страшното е че ще се омазниш, загубиш мускулна маса, загубиш плътността на костите, тъканите и органите си. И въобще това са всички екстри на вегетарианството, независимо на какъв режим си.  Peace

А не, аз не съм вече вегетарианка. Не ми се отразява никак добре  Rolling Eyes

# 418
  • SA
Грийн, само да кажа, че варени картофи и ориз са доста бързи въглехидрати, имат по-висок ГИ от захарта.
the Дорис, според стандартните медицински препоръки , диабетиците трябва да ядат въглехидрати , към 50% от калориите им мисля. Оттам и се смята, че пълнозърнест хляб, ориз, картофи са си в реда на нещата.
В някои държави обаче от години се прилага и нисковъглехидратен подход, най-вече с ВМ-НВХ и се постига  много по-добър контрол на заболяването.
Та оттам е разликата, ние сме привърженици на втория подход.
За брашна - аз използвам кокосови стърготини , други брашна не съм ползвала и нямам и нужда от такива.

# 419
the Дорис, според стандартните медицински препоръки , диабетиците трябва да ядат въглехидрати , към 50% от калориите им мисля. Оттам и се смята, че пълнозърнест хляб, ориз, картофи са си в реда на нещата.

Ами не им се разрешават почти никакви въглехидрати. Само ръжен хляб, който не оказва сериозно въздействие на инсулина. Картофи и пълнозърнест хляб например са им непрепоръчителни дори и като бавни въглехидрати.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт