НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 134
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Мики, може да е така, но 100 грама ядки не са малко и не са добър избор по ред причини. Авокадото наистина е супер в много отношения - калий, магнезий, мононенаситени мазнини. Но помисли и за дневните нужди на човек от калий: дават като необходимо количество 4700 мг, т.е. 4,7 грама на ден. Ако човек има недостиг, значи по-добре да се стреми към 5-6 грама на ден. Това количество се набавя трудничко в днешно време, затова се сетих за този изпитан подход със солта, който прилагат шведите.

А самите цифри аз ги гледам във Фитдей. Кайсиите пише, че имат 259 мг на 100 грама. Това е прилично количество наистина, но при всички положения само от храна е трудно да се набави калият, особено ако човек има недостиг.

Не знам, може да се пробва с повече тиквички, авокадо, домати, но си мисля, че крампите няма да се оправят без нещо допълнително под формата на добавки или сол.

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 10:05 от Cioccolata

# 376
  • SA
Хоп-Троп, аз също мисля, че не е необходимо да целиш кетоза, а вероятно оплакванията ти са свързани с такава. Опитай с повече въглехидртати, такива, които ти понасят, например някои плодове, картофи, ориз, а изключи тези, от които имаш чревни проблеми.
И яж достатъчно, че имам спомени, че и ти беше от групата на хапващите малко.
За крампите Шоки ти е дала хубави съвети.

# 377
  • In transit
Шоки, съгласна съм, просто изредих продукти с повече калий, за да са от полза на момичето. Но нямах идея, колко мг калий са необходими на ден.  Blush
а за солта препоръката е наистна добра, ще ми е от полза.   bouquet

# 378
Не съм променила нищо в закуската си и ежедневието си като цяло, но вече втори ден започвам да огладнявам много рано и в 11 вече съм си изяла обяда. На какво може да се дължи това?

# 379
Овулация? Цикъл? Стрес?

# 380
Може да ми честитите. Преди малко се претеглих. Започнах режима, преди повече от година с тегло 56 кг. с намерението да си достигна нормалните 50кг, които съм била преди. Сега съм 60  Tired Tired Tired Tired #Cussing out

Мерки не меря, но огледалото и дрехите не лъжат. Не съм свалила нито килограми, нито см.

А, какво ям ли? Главно мазни пържоли, без да добавям допълнително мазнина. Ограничено количество зеленчуци и млечни. Дори яйцата ограничих драстично, тъй като ги набедих за това, че не свалям.

Доста хора ми казват, че от месото се качва, а аз не вярвах. Е, на ми сега! Направо не мога да се понасям.

# 381
Овулация? Цикъл? Стрес?
Евентуално стрес.  Thinking Но такива оправдания аз много не ги приемам.  Grinning

# 382
Джия, храненето явно не е причината за качването на килограми при теб, а предполагам, че има някаква хормонална причина. Embarassed Млечните, яйцата или въобще някоя храна може да ти провокира екземата. Но за теглото съм 90% сигурна, че трябва да се обвиняват хормоните - дали половите, дали щитовидната жлеза - не знам. Но според мен причината е там някъде. Изследвала ли си си всички показатели на щитовидната - трите хормона плюс двата вида антитела?

# 383
Изследвана ми е щитовидната наред с много други хормони и всичко е нормално. Меко казано съм отчаяна и разочарована  Cry

# 384
Антителата изследвани ли са? И стойността на ТСХ каква е? Тя може да е в нормите, но пак да е висока. Например може да е 3 или 3,5 - това е по-високо от оптималното, макар че горната граница е 4,5 - 5.

# 385
Джия, аз също не отслбвам така, само поддържам килограми
W.A.S.P. да дойде и тя каже, че до едно ниво само е отслабнала

наистина може да качваш от месото, преди следях дюканската тема, там също имаше неотслабнали след 5 дни ударна само на месо, аз също от Дюкан грамче не свалих за 5 дни, а бях супер стриктна

пробвай варианта на Асос, една седмица млечни със зелени зеленчуци и мазнини и една седмица месо пак със зелени зеленчуци и мазнини
сега правя мазен фаст за 2 дни съм свалила килограм, не закусвам, пия зелен чай през деня, после към 2 часа ям 2 яйца с краве и кокосово масло и вечер 3 яйца с маслата и малко сирене

а от години се храня така, не ям въглехидрати, а сега и бирата и виното спрях, само с рестрикция отслабвам, не се отчайвай, не си сама   Peace

# 386
  • София
Джия  spoko Трябва да има начин  Hug
Аз днес пуснах пак изследвания за щитовидната + антитела този път - ще докладвам  Peace Миналата година само ТСХ и Т3 и 4 си бяха перфектни  Rolling Eyes

Я вижте малко за разведряване това интервю и ако може да сметнете калориите на господин доктора за деня  Laughing :
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=39637

# 387
Здравейте, следя ви от доста време, (изключително полезна тема, и с невероятно добър тон), но не съм се осмелявала да пиша. Споделям напълно начина ви на хранене, с малки нагаждания за мен- избягвам млечни, бобови не ям, боря се по-малко ядки да консумирам. Основно месо, риба и зеленчуци, сурови и печени. Така готвя и за семейството ми. Децата ги гледат странно в училище и ги подиграват какво си носят, но удържат фронта за сега.
Плодовете са ми препъни камък, но съм ги ограничила. Не взимам никакви добавки. Но тази нощ получих зверска крампа на единия крак. Още ме боли прасеца. Явно трябва да взема магнезий. Ям сурови какаови зърна и много авокадо, но явно не стига. Не знам обаче какъв магнезий да взема. Не живея в БГ. Знам че 100 пъти сте го обсъждали, но се обърквам. Може ли да ми дадете линк на хубав? Много ви благодаря.

# 388
  • In transit
Не знам обаче какъв магнезий да взема. Не живея в БГ. Знам че 100 пъти сте го обсъждали, но се обърквам. Може ли да ми дадете линк на хубав? Много ви благодаря.

някой от тези примерно:

# 389
Annick, може наистина да ти липсва магнезий, но може и да е калий, натрий (т.е. сол) или дори да си обезводнена. Всичко това е, ако приемем, че си в кетоза. Така че помисли и за увеличаване на солта евентуално, а и на водата, която пиеш, или пък за леко увеличаване на въглехидратите. Но наистина магнезият може да ти помогне, ако точно дефицит на магнезий е причината за крампите.

Сигурно можеш да поръчваш онлайн, дори и да не е от Айхърб. Ето тези видове са хубави:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tabl … ;sr=null&ic=4

http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-180-Softgels/22 … ;sr=null&ic=6

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Magnesium-Malate-180-Tablet … ;sr=null&ic=1

http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy-Krebs-Magnesium-Potassium … ;sr=null&ic=1

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Magnesium-High-Absorption-100 … ;sr=null&ic=6

Магнезиевият цитрат също се продава под формата на прах - този вариант май е най-добър, но аз не съм поръчвала такъв.

Виж какви видове има при вас наоколо - в аптеки и магазини за добавки или за здравословни храни. Чети етикета и търси магнезий, който да не е оксид. Гледай и количеството чист магнезий на 1 таблетка/капсула (пише например Magnesium: 200 mg (from magnesium citrate).

Общи условия

Активация на акаунт