НВ-ВМХ, част 89 - за здравословното хранене

• 46 177
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Привет newsm51
извинявайте, че така директно на въпрос....
иска ми се да видя блогове на хора на този режим с дневни менюта, за да ми е по-лесно, някак си се ориентирам по-добре

# 451
хаха, и аз искам да видя някой да си излага личния живот + дневните си хранения ... наготово! Сори, много съм зла, ама това е някакъв абсурд  Crazy Сериозно, мислиш ли, че такова нещо съществува наготово, че някой си прави труда да списва блог с дневните си менюта  ooooh!

# 452
  • SA
Kalin4ica81, единственото, за което се сещам е да погледнеш някои от дневниците на жени в Спайдърспорт:
http://spidersport.com/forum/viewforum.php?f=7&sid=e8239050e … 55b4d7262299de81f

Там някои си пишат тренировките и храната, не знам доколко може да ти е от полза, но разгледай, ако искаш.

# 453
kameloth , благодаря ти много, право в целта, точно това исках да прочета..нещо ориентировъчно, информативно Hug
greendream , намерих такива на шведски език/а този и много други езици са ми слабото място/ , ако искаш разгледай сайта, който kameloth е постнала и дневниците на момичетата /тренировки+храна/...това имах в предвид, а личният живот да си остане личен  bowuu
Скрит текст:
изборът е наш, дали да бъдем добри или зли

# 454
Да, верно Спайдърите имаха подобно нещо  Simple Smile На времето добре, че влязох там и ме нахока, че така на око нищо няма да направя. Та благодарение на тях си купих кантар и завъртях колелото. А за нашата тема и хабер си нямах.

Kalin4ica81, то аз и мои менюта мога да ти напиша на лични ако толкова се затрудняваш. Но те моите бяха супер изчистени и опростени, та не знам на някой подобни дали ще му се харесат. Ако след всичко прочетено още се затрудняваш свиркай  Heart Eyes

# 455
Здравейте момичета не съм писала отдавна,но ви чета редовно.Последния месец качих 2 кг и се замислих ,реших да започна да пиша какво изяждам и се оказа че едва ги докарвам до 800-900 калории,оказа се че закуската ми е много бедна едва стигам до200 калории,а вечер пък не ми се яде толкова,увеличих закуската до около 500 калории и следва6тите 5 часа след сутрешната закуска съм сита и не ми се дояждат глезотии,,прибавих малко физическо натоварване,и за 3-4 дена съм -1 килограм.Ако не се получават нещата ,трябва да се промени нещо в режима за да се задвижи колелото.

# 456
Лиса, много хубаво, че си споделила опита си. Тези дни попаднах отново на коментар, на който съм попадала и преди и дори съм писала тук по въпроса: дори при НВ-ВМХ, ако се поддържат прекалено ниски калории (и точно за 800 ставаше въпрос), се забавя метаболизмът. Не помня какво беше обяснението, но ставаше въпрос за щитовидните хормони - май че се произвежда по-малко от активния хормон Т3. Затова е необходимо да се приемат повече калории. Колко точно повече - това е трудно да се каже, разбира се, а и аз съм последният човек, който ще коментира калориите, защото за мен цялото това фиксиране върху тях е напълно безсмислено. Да, калориите са мерна единица за енергия, но това не важи за човешкото тяло, така че според мен едно от най-неудачните хрумвания на учените е било да се приложи "калорийната теория" към човешкия метаболизъм. (За мен това е епохална грешка на науката, наред с другата епохална грешка - по отношение на мазнините и въглехидратите.) Но както и да е, много хора се кълнат в калорийния дефицит. Обаче при всички положения всеки човек трябва да приема достатъчно калории, а това за една зряла жена, която по цял ден седи или лежи, т.е. няма физическа активност, са не по-малко от 1200 - 1300 калории. Ако има и движение, дори просто малко ходене навън, трябват повече калории. Но това е моето мнение.

Но имайте предвид, че когато човек дълго време е карал на нисък калориен прием, после е трудно да увеличи - не само психически е трудно, а и чисто физически, затова трябва постепенно. И е напълно нормално дори отначало да има покачване на тегло.

# 457
Предложението на Сара Балантайн за модифициране на храненето за лечение на псориазис: http://www.thepaleomom.com/2012/04/modifying-paleo-to-treat-psoriasis.html Естествено, това не означава, че това е най-правилният режим за абсолютно всеки с псориазис, но вероятно е добра начална схема, а по-нататък човек може да експериментира, докато намери най-подходящата комбинация за него.

# 458
Скрит текст:
Не знаех, че има толкова видове целина. Благодаря, момичета.
Кам, откакто сьомгата и гуакамолето, заместиха мусаката и кьопоолуто, и се превърнаха във визитна картичка на България, нещата излязоха извън контрол.  Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 12:16 от jabot.j

# 459
  • SA
Мога да се подпиша под всичо, което са написали Лиса и Шоки. Точно такъв е и моя опит и моите виждания за броенето на калории, след дългогодишни експериментирания.
Това, което ми е правило впечатление в статиите на Сара Балантайн също е, че тя споделя, че по времето, когато е започнало подобрението на кожните й проблеми, е забелязала постепенно увеличение на теглото си и веднъж след като е постигнала ремисия на заболяването си, теглото й отново е започнало да се понижава. Това тя си обяснява с вероятната нужда на тялото от допълнителни ресурси - енергия и нутриенти за оздравителните процеси. И доста логично и на мен ми се вижда това обяснение. Отделно, че хроничното възпаление в тялото, каквото съществува при различни автоимунни процеси, може да възпрепятства нормалното отслабване и достигане на оптимално тегло.
jabot.j,
Скрит текст:
Един от най-старите ми учители - проф. Михов ( педиатър) беше заклет противник на използването без нужда на чуждици в българския език. Книгите му, включително и  монографии на медицински теми, се четат удивително лесно и са абсолютно разбираеми дори и за хора, които нямат медицинско образование, защото са написани на чист български език. В пълен контраст на някои учебници, които авторите не само че безогледно са преписали от чужди източници, ами не са си направили труда и да използват поне български думи, а буквално са наслагали български окончания и готово.  Simple Smile

# 460
Аз онзи ден се зачетох в постовете на хората от Zeroing in on Health групата. Дори при такава рестрикция, има случаи и те не са малко, на хора, които не свалят нищо с месеци. Една девойка с наднормено тегло беше споделила, че за период от 6 месеца след началото на режима не е свалила и грам. И тя го обясняваше с възстановителни процеси в организма, за които се изисква време и дори да се прави всичко като по книга, отново не е гаранция, че килограми ще се свалят преди излекуването. Беше много забавно включването на друга жена в дискусията, която беше предложила на въпросната да добави фибри в менюто си - броколи в конкретния случай, ей изядоха я с парцалите, голям майтап.  Laughing Laughing Laughing

# 461
Да, тялото е удивително нещо, а много малко се знае още за процесите в него...

По повод на чуждиците, в българските академични среди това е направо болест - смята се, че колкото по-завъртяно и неразбираемо говориш, толкова по-стойностно е изказването ти. Rolling Eyes В скандинавските страни е точно обратното - там пък се стремят към демократизиране на знанията и ми прави впечатление, че използват доста по-народен език от нашите "светила". Това не означава, че са се отказали от терминологията, но го няма излишния напън да блеснеш със сложни изрази. Между другото, за облеклото важи същото - скандинавските професори дори на официални събития се случва да се появят по дънки. В ежедневието (лекции и т.н.) си ходят облечени неофициално. В нашите университети се виждат много повече костюми.

# 462
Шоки, по този повод се сещам за мисъл на Айнщайн, която гласи (перифразирам), че ако на един възрастен му е трудно да обясни нещо на едно дете, тогава самия той не го разбира.

# 463
Напълно съм съгласна с Айнщайн. А у нас ми прави впечатление, че някои "учени" хора се затрудняват да говорят без завъртяна лексика. Да, аз разбирам повече от много хора в такива случаи, защото съм с няколко езика плюс елементарни познания по латински, но за много хора се обзалагам, че такова говорене е неразбираемо. Вече друг въпрос е дали говорещите държат да бъдат разбрани от всеки събеседник или просто да си придават важност. Rolling Eyes Но понякога, дори и да искат да обяснят по-човешки, направо не успяват.

# 464
  • SA
Хаха, да, Шоки, точно така е.
Преди много години, когато не бях понапреднала с английския, трябваше да се подготвям за едни изпити и материалите включваха статии на един от водещите по онова време български педиатри.
Не знам дали ще ми повярвате, ама примерно от една цяла страница, да съм разбирала максимум в 1-2 изречения какво иска да каже. Такова чудо през живота си не бях срещала и досега още не съм.  Joy
Хем не е като да не съм била наясно с нормалните медицински термини.

Общи условия

Активация на акаунт