Априлче гушкаме си вкъщи вече, с любов даряваме малкото човече - АПРИЛ тема 1

• 31 725
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Рози, следпбедно мисля днес пак да излезем. Сутринта я ползвах за чистене. Много съм доволна, докато работеше прахосмукачката мойто диване спа като пън  Laughing даже успях и с парцала да мина почти целия апартамент.

А пък сутринта ме събудиха от НОИ. След като подадох жалба и до омбудсмана звъняха за да ми обясняват че проблеме бил от поликлиниката и в бъдеще да си проверявам дали са въвъли болничния в системата. А на въпроса ми как хората които нямат компютри да проверяват започна да мрънка насреща служителката, че системата още не работела както трябва и те не били виновни. Ами пациентите още по-малко са виновни, в крайна сметка тази система служителите на НОИ са я одобрили и пуснали в действие.
Предлагам всички които имат проблеми с болничните да пускат мейл и до омбудсмана, обявен е на сайта му и явно така трябва да стават нещата за да се оправи нещо в тази държава.

# 616
Аз да се оплача, че нали казвате, че минавало след това. Вчера бебока беше влезнал във фаза- рев и мрънкане от 4 сутринта, та така до вечерта до 9. И какво мислите, че направи ММ - хвърли каката у нас, преоблече се и излезна да се види с бивши колеги. Супер се вбесих и сега не му говоря. Знам, че майка му е у нас, но аз не съм женена за майка му, а и друго си е той да е до мен когато съм изморена и притеснена. Не знам дали не преувеличавам, но откакто малкия се е родил все има много работа, все виси на компютъра да работи, на телефона или по срещи. И да не си помислите най-лошото за него - не че не помага, напротив, ноооо някак си го чувствам супер далеч. Или съм в някаква фаза и аз и всичко ми се струва по-зле отколкото е?! Ето оплаках се...  Embarassed

# 617
Оф, тез мъже са от друга планета направо. Аз на работа по-добре с мъже се разбирам, но у дома е съвсем различно, някои неща просто не ги проумяват (при това съвсем невинно) Wink

# 618
  • София
И моят мъж, както го хвалех, така от 1-2 седмици нещо ме дразни  #2gunfire

Малката излезе днес с баба си на обяд, сега бях сама навън по задачи - ми то ей сега се оправи времето!!! Чудя се дали да не изляза пак, ама нещо ми стана лошичко следобеда... Май съм зле с желязото ич от средата на жременността станах друг човек - нямам апетит почти;( Едвам ям:(
Как сте с хемоглобина вие?

# 619
Няма смисъл само да им се ядосвате на мъжете, ами - право куме в очи! Сядате и им казвате какво се очаква от тях, че иначе трудно се сещат сами. Peace
Рози, моят на последните изследвания в началото на май беше 128.  Peace

# 620
  • София
Оф имаме стафилоки в носа, пише.Стафилокока ауреус.Тази от тия опясните ли е или не?Пише, изолира се в малко количество...

За мъжете, всички са в цикъл май. Аз моя поставих засега на място ония ден, че се беше взел много на сериозно.

# 621
Много благодаря на момичетата ,които ми отговориха за кърменето! Тайно се надявах краткото сучене да се дължи на порасналото момче, а не на проблем с кърменето!
Грушенка - аз биба давам още от болницата, ама нашия герой е с много силен сукателен рефлекс от раждането си и ако не давам жална ми майка!

За мъжете, ние с моя оная вечер такъв скандал си спретнахме в 1 през нощта, днес вече смекчавам тона, защото наближава уикенда, а и не обичам да сме скарани. Та моя сладур, оная вечер съвсем тактично се ската. Отивам да лягам с малкия, а той без гък да каже, че ще стои до сред нощите да гледа мачове. Т.е. идеята е да остане Нико при него, и ако се размрънка за биба или памперс баща му да го облужи а аз да дееремна спокойно 2-3 часа. Тва го практикувахме първите седмици, ама ММ почна да ляга с нас и нямаше как да ми се случи. Та онази вечер направо откачих, аз тъкмо съм заспала, 30-40 мин и малкия почва нещо да проплаква, почвам аз да бутам биба, да клатя легло, да пускам бял шум, ама няма и няма и го оставям да плаче, че нямам сили да го вдигна, и след няколко минути плач малкия изпищява (бързо стига до писъци) и тогава баща му идва със замах и поглед "ти кво му правиш на това дете", аз откачих... та така, последва един скандал в присъстие на малкия до малките часове... Дали ремонта или егоизма на всеки един от нас си каза думата незнам, ама мнг лошо се ската ММ. ТА снощи да се компенсира аз дори не съм чула малкия, който спи на 40 см от мен, ММ вече му сменил памперса, дал му Коликинд и се опитал да го приспи, ама човека гладен и не се поддава. ТА така го церя нашия татко като се опита да се скатае, скандал до дупка... да не само моя отворност това дете, и това че работи хич не ме интересува, щото моята работа не е от 8 до 17,00, а е от 00 до 24.00....

Оф стана дълго ама да се излея и аз Simple Smile

Не дундуркам, държа ръчичките в леглото или шезлонга, шушкам в ушето или  просто стоя край него, ама да на ръце много внимавам да не го уча. Понякога го вземам в леглото при мен да го храня и поспиваме докато си суче, ама гледам и това да не е всеки ден! Не искам после да го мъча и да му отнемам приятните моменти.

# 622
Маце,не се притеснявай.Ивайла е със същите.Какво ще му даваш?Аз намерих прословутия бактробан .

# 623
  • София
В понеделник ще рсзберем. Къде го намери?

# 624
  • Под кленовите дървета
И да им се карате и да не...ние сме майките, основно ние го отнасяме.
Днес прешпаковах и преналепвах четири кашона, след като се сдъфкахме. Ми на моменти и аз не издържам.

# 625
Аз със ММ почти нямам проблеми, той стана много отговорен. С първото имахме спорове, но с времето той осъзна, че сме двама равностойни партньори, а не аз гледам децата, той "помага". Леле колко му се дразнех като го кажеше това, щом го сдъвча за нещо - ама аз толкова ти помагам!

Вчера направихме страшен рейд по магазините, кърмих в колата и в кръчмата, повивах наакано дупе насред декатлон...и добре че от няколко години не се пуши в кръчмите, че и родителите сме хора.

Gelato, да се оправя детеце Hug

# 626
Маце, бактерията не е от най-опасните,но все пак може да се каже,че изобщо не е безопасна,защото може да доведе и до бронхит и до др. гадости. Често срещана е. Големият ми син я е имал,аз също. Сега съм пуснала и аз секрет от носа за малкия,че тези сополи много време вече не минават - ту ги има,ту ги няма. В понеделник ще е готов резултата. Най-малкото стафилококът изисква антибиотични капки или унгвент за носа и то към 7-10 дни. По-лошият вариант е, ако не се махнат бактериите с локален антибиотик,тогава включват и антибиотик през устата. Поне при баткото беше така. Имате антибиограма предполагам? При вас е добре,че са в малко количество.

# 627
  • София
Да, да имаме антибиограма. Ще видим какво ще кяже в понеделник.

# 628
giada on the road, ние спртнахме подобно нещо миналата седмица - кърмене в колата, после в Уго (нямаше никой и беше суперско). Наистина е голям кеф, като заведенията са чисти откъм дим, защото с бебе и дете си е екстра. Преди няколк огодини, когато ставах на 30, купона беше в едно караоке. Плнът беше до 11-12 децата с нас и после сестра му на ММ да ги вземе и да ги прибере. Е, да ама те заспаха на диваните и ние щуряхме до 5 (кой знае кога пак ще ни се случи). Днес вероятно ще се получи нещо подобно - не с дискотеката, а с излизането на разходка и прочее. Имах намерение да излезем още в 11, ама нали знаете новата поговорка: Направи си планове, да ти заспи бебето.  Joy

Та след малко мисля да го разлепя от мен, че е в носилката (слинга) и да се облека, да се оправя и да се мятаме навън.

Използвам да ви поканя на един арт фестивал тази събота и неделя в Радисън (на гъза на коня) по повод 1-ви юни. Ръчно изработени всякакви чудеса ще има, а и аз съм се изтипосала там с малко ангелчета, бебешки бодита с надписи, аксесаорчета-талисманчета и гривнички за желания. Една приятелка ще продава вместо мен. ОфицЯлно сте поканени!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 629
Маце бактробана го имаше в склад за лекарства,но намерихме връзка с шефа,та той даде 1 бр.Ще има внос след 20.06 Каква е стойността на микробното число при вас?Ако е по голямо от 10 на 5 степен ,тогава е за антибиотик .Това ми казаха лекарите.
Ако ви го изпишат този бактробан ,кажи ,че го няма.А ако искаш ще ти пратя остатъка от моя ,но след 7 дни.Аз не го мушкам в носа,а го слагам на клечка за уши.За съжаление това е най-ефикасното.

Общи условия

Активация на акаунт