Априлче гушкаме си вкъщи вече, с любов даряваме малкото човече - АПРИЛ тема 1

• 31 707
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моника, аз така от s на м минах, но пак не ми стават повечето дрехи. Днес съм се захванала да подреждам дрехи. От сутринтс меря и трупам на един куп с етикет "малки" Sad
Рози и ние онзи ден посетихме мола. Кърмих на паркинга в колата, на задната седалка ми беше доста удобно. Все още не си представям обаче как ще кърмя навън. Той не захапва лесно всеки път и се налага да коригираме понякога по 2-3 пъти за да не ме надъвче много. А така е много ограничаващо, не мога да мръдна никъде, все трябва да съм около нас или поне близо до колата.

Ние не дохранваме и само залъгалки стерилизирам или помпата, когато ползвам. Понякога ги вадя да се изсушат и прибирам в чиста тенджера, друг път си стояъ в стерилизатора. Не мисля обаче че е добре да остават в него повече от 5-6 часа, защото са постоянно мокри и е по-вероятно да се завъди някоя бактерия така. Веднъж даже намерих вътре малка мушица и пак стерилизирах всичко.

# 691
  • София
Мдааа, и аз от хс на м скочих, бонус - гигантски бомби и поразширен таз... Аоще преди бременността бях решила да си даря повечето дрехи, които вече не нося, та...

Ние ходим в ринг мол, че е до нас най-близо. Та там с кърмеето са уредени нещата - заведения на прохлада отвън има много. Вече сефтосах едно, явно днес пак;)
Alvinda - и аз често коригирам леко, повярвай ми - нииищо не се вижда, освен ако някой не ти гледа в пазвата. Вече даже спрях фа съобразявам облеклото си, за да е подходящо за кърмене (то не че имам особен избор...)

# 692
Alvinda, аз също имам подобен проблем понякога при кърмене - има мляко, а в един момент беба започва да нервничи, пуска гърдата после настървено я захапва. Видях се в чудо. Четох една статия от кърмаческия форум и мисля, че при нас се оказа това решението, много се изненадах: "Също така обикновено бебето може просто да иска да посуче в края на кърменето, а кърмата, която идва, го дразни. Може да проверите дали даването на пръст или биберон-залъгалка (ако бебето е на повече от 4-6 седмици) в тези моменти ще помогне." Ето и цялата статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

# 693
  • София
Алвинда какъв ти е стерилизатора? В нашия могат да стоят до 48 часа и ги пази стерилни ако не е отварян. Аз имам 4 бутилки така че много много не мия. Иначе ми се струва Митачето е в скок в раатежа и той. Същата работа сме и ние, започват да си усешат крачетата и ръчичките. 8 седмици от термина.

Калоян има гаден сух обрив на едната буза, мазах а мустела не помага, сега му сварих лайка. Ако не мине ще идем на дерматолог. Днес са му изписали и някакво мазило за носа на Ф нещо започва. Чакам мм да се прибере.
Аз най накрая имам цикъл! Много съм щастлива!сега обаче се чудя кога да почна ОК от този или следващия?

# 694
  • София
Ооо, честито!
Аз свикнах без цикъл и сега направо не знам как  ще го приема:)

Ние преди малко се прибрахме от мола. Уф прекарах час и малко вътре, малката спа, ама нещо не ме накефи идеята с бебе вътре... Поне си купих някои неща.
Сега обаче я гледам - рева до преди малко, едното й око е супер зачервено - клепача. Да се е търкала, ама толкова яко? Сега ще я гледам, дано мине....

П.с това майчинството е страшна работа... Ем не спим, ем по цял ден на разходки. Фнес забравих и да ям и почти ми прилоша в парка.... А сега ме канят едни приятели и довечера в градинката на Народния театър... Сетете се дали не го обмислям, въпреки факта, че се чудя как да издържа седнала на масата, докато вечерям...

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 18:35 от Po3u

# 695
Мами, само пневмококовата ваксина ли ви биха? Шествалентната я нямало... Как се чувстваха бебчетата после?
Някои лекари я нямат, някои я имат. На Антон му предстои дори втори прием след двадесетина дни, на него му биха Синфлорикс и Хексацима заедно. Когато лекарят няма шествалентната прави имунизациите по стария имунизационен календар - с Пентаксим. Антон повърна веднъж на фонтан и имаше 37,9 температура. Сложих му само веднъж лепенки Кул Пач.  Peace
Аз пък съм се захванала да си харесвам рокля за сватба, че единствената, която имах не ми става на бюста вече ... Иначе старите ми дрехи си ми стават - аз дори съм с 2 килограма по-малко, отколкото преди да забременея /така се получи, че като родих свалих повече, отколкото качих през бременността/. Но пък имам да сваля още 3, за да си стана каквато бях преди първата бременност. ooooh!

# 696
  • София
А до колко дни се следи за реакция към ваксината? Че ние имаме консултация на 26ти и ако му я сложим тогава и заминем за мк не ми се вижда удачно... По скоро като се върнем да отидвм на консултация.

Васето завиждам. Simple Smile аз си влача 10ка отгоре... Още съм М ама бия към L. Мен краката са ми голям проблем, увеличи ми се размера, и започнаха да ми се забиват ноктите... Някакав ужас...

# 697
здравейте момичета, сега ви дочетох, добре че с тия бебчовци по-малко сте писали, та лесно се дочитате Simple Smile
И ние се плюнчим и ближем всичко що може да докопаме до устата, от днес започна и по играчките да се заглежда. Но от два дни сме криви нещо, сутрин обкновено си става в 6-7 и не заспива после, но обикновено го слагах на шезлонга в хола или на терасата и си изкарваше до обяд, я дреме, я си гледка нещо, но си кротуваше. А от 2 дни е толкова крив, от 5 сутринта си буди и мрънкоти по цял ден и нищо не го успокоява освен цокане. Та спането му е за около час през деня и вечел след баня от 22 до второто нощно хранене в 4. Вече започвам да окопвам Simple Smile
Но друго ме притеснява мен, от три дни лявата гърда ме боли, някаква щипеща болка имам на ареолата като че ли самото зърно не боли, а само ареолата за около 2-3 мин, когато бебо засуче. Не мога да разбера от какво може да е, струва ми се, че Самуил правилно си засуква, уж не е сплескано зърното след като е сукал. След като приключи, пак някакси усещам щипещата болка за известно време. Чудя се дали може да е от подплънките, че май тогава мм ми купи на Canpol някакви с алое вера. Преди това ползвах разни други и нямах такива грижи, само от време на време, ако Самуил ме сгриза набързо, но това минава след като го коригирам. Някой случвало ли му се е нещо такова и към кой трябва да се обърна, ако продължи проблема, към Лл или към консултант? Сори за глупавия въпрос може би, но нещо съм в чуденка.

# 698
Маце, моята лекарка ми каза до един месец след поставянето може да даде реакция, като първите 5 дена е хубаво да се пази повече детето.
А тя тази ваксина не трябва ли да се сложи най-късно до навършването на 3 месеца.

# 699
  • София
Аууу, vaseto, напомни ми, че и аз нямам.... За сватб точно. Пфу!
Взех си днес две дълги поли и две блузки. Преотких дългите поли с тия стрии. А и нито една къса (от около 15...) вече не ми стои доре на ханша. Повечето са с фиксирана талия и.... Sad
Отслабнах след раждНето, даже от липсата ми на апетит и това че забравям да ям се стопих, ама кокалите ми са се разширили.

Иначе с тениските е ясно, абсурд ...

Оф, хора, ама съм кьопава:(
Тръгнах да бъркам в носа на Вики и тя се мръдна и бааам с клечката в окото:( така извика милото, досега рева... Ама не ще фа си отвори оченцето, насълзи се. И то това, дето следобеда се бях притеснила да не е възпалено - само се беше търкала. Ама да се таковам в кьопчото...

Водна лилия - имах подобни болки, но ги коригирах със захапката.... Ако имаш проблем - консултант  Peace

# 700
  • София
Anny_S, и на нас ни биха Хексацим и Синфлорикс едновременно. Писала съм как се забавлявахме на 41 страница от темата, сравнително леко мина.

Аз стерилизирах помпата и контейнерчетата, докато имах излишества и замразявах. Сега само залъгалките веднъж дневно, иначе ги мия. Вода не давам, така че нямам шишета.
Доколкото зная, стерилизирането е важно при хранене от шише, защото има опасност от развитие на бактерии и се препоръчва до 6 месец, после не, за да не се изнежват съвсем.

И моите крака пораснаха половин номер след първата бременност. Този път, за щастие, не.

# 701
Рози,  Joy, виж как те подсетих. Обаче при мен е мноооого трудно, защото освен, че трябва да става за сватба, трябва да става и за кърмене, че Антошка ще е с нас /идеята ми е за V-образно деколте или тип прегърни ме, висока талия и дължина до коленете, ама такава не намирам за сега/.  ooooh!
Ми Маце, аз като минат 1-2 дни и спирам да се притеснявам за ваксината. Иначе не знам колко време след това може да се очаква реакция ...  newsm78

# 702
  • София
Маце, стерилизатора ми е електрически на чико. Ама според мен след като не е херметически затворен няма как да ги пази стерилни дълго. То аз много не робувам на това стерилизиране. В крайна сметка не мога, а и не смятам че трябва да поддържам всичко около него стерилно.
А за скока в растежа може би си права. Ние не сме в 8ма след термин(той нали избърза с три седмици преди термин), обаче от вчера сякаш се заглежда повече пи играчките и ми се струват по-координирани дриженията на ръчичките.

# 703
  • София
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Ето виж. Нашия всяка вечер е така. Сега сутрин го заварих отповил се, с ръцете в устата хаха. ММ не може да запомни и вика:"оф кога ще мине този скок в скока"

Васе, ти хич претенции нямаш ахахах. Виж по някой сайт. Аз поръчах от ivet.bg, ама още не е пристигнала.

# 704
Мен краката са ми голям проблем, увеличи ми се размера, и започнаха да ми се забиват ноктите... Някакав ужас...
Маце, доколкото съм чела, това се случва, защото пада сводът. Оправя се с много разтяжки и самомасажи(примерно с топка за тенис) на стъпалата.

Общи условия

Активация на акаунт