„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 20

• 38 985
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Наде, благодаря, чудесни разсъждения, които често поставят баланс в мнението ми. Дори и да имаше полза от посещението при Берзан, такова действие е абсолютно недомислено - как да й се довери Боран, когато тя е непредсказуема. Въпреки че наистина всичките й намерения са добри, похвални, ти го каза, пътят към ада е осеян с добри намерения.

В 72 епизод ни показаха Берзан като чудовище, когато хладнокръвно уби служителя си. Струва ми се, че това е прекалено откъм ефект, защото впоследствие той като че ли не действа като чак такъв изверг. И катарзисът, който преживява, някак не ми се връзва с хладнокръвния убиец в началото. Но спомените ми от руските епизоди с Берзан са смътни и сега ще си ги опресня.

# 601
Привет на все заварила Hug......Hug и на тези, които, ще се появят. Hug.......Hug
След като Ви изчетох разбирам, че епизода Ви е накъсвал и засичал, и при мен го имаше този проблем но го изтрих, и го дръпнах от Докса, и тръгна гладко.
72
Скрит текст:
Офффф, започна поредицата от кофти епизоди Confused и тази история със Зелиха, и Берзан, ще се проточи почти чак до края, напълно излишно според мен.
То няма и какво толкова да коментирам, защото лудницата е пълна.
Само няколко думи.
Ако досега Боран имаше предвидими и не толкова силни противници то в лицето на Берзан има най-опасният си враг, дори Джихан бледнееше пред него.
Берзан е изключително опасен тип, на пръв поглед изглежда спокоен и уравновесен, и той е такъв, като нашия Ага само, че докато Боран се хваща за живота, то Берзан досущ като Джихан убива с лека ръка.
Ще работи Боран отвътре, ще човърка психиката му и, ще го докара до там, че да си говори сам както се казва.
Много ми докривя като станах свиделка на скандала Confused между Съла и Боран.
Тя просто изгуби контрол и се отдаде на гнева си-крещяща, хвърляща, трошеща, плачеща, скъса ми се сърцето за нея, а Боран е жив да го оплаче човек.
С кого по-напред да се справя, с Берзан ли, с всеки от клана който го моли за помощ ли, с присъдата на Съла и дебнещите за изпълнението й лешояди зад всеки ъгъл ли, или с ревността на Съла(за нея не се усеща), подложен е на нечовешко напрежение, и е притиснат от проблеми като с преса?!
И накрая напрежението помежду им ескалира ноооо така става когато мълчанието се е настанило във връзката им, а разговорите им потънаха в забвение.
Не виня Боран, че мълчи, защото го прави целенасочено с цел безопасността на Съла и веднага, ще дам примери за това за да не звуча голословно.
Той предприема изключително рискована оперция относно Зелиха и нейното преместване от място на място, не може да допусне, и няма право на грешки, затова постъпва безкомпромисло относно Съла.
Та да се върна към примерите.
Не може да сме забравили как всеки път в стремежа си Съла да помагаше по повод различни човешки съдби тя все оплескваше нещата. Едва ли сме забравили колко жертви се дадоха в Мардин заради прибързаността и необмислеността на действията, и думите на Съла.
Разбира се, че не го правеше с умисъл но важен бе резултата, а той в 99% от случаите когато се намесеше тя, беше повече от плачевен.
Някои от Вас не сте съгласни с поведението на Боран, че мълчи заради нейната безопасност, добре тогава, ще Ви издам малко за предстоящото в случай, че пропускате този момент .
В най-скоро време Боран, ще разкаже истината на Съла за мълчанието си и какво, ще направи тя, ще отиде на среща с Берзан!?! ooooh!
Оттам насетне Боран направо, ще излезне от кожата си и отношенията им много, ще се влошат, и с право, защото Берзан съвсем не е хрисим тип какъвто изглежда.
Ще успее да заблуди с поведението си Съла и тя, ще започне да напада Боран, и ще настъпи пълен крах в отношенията им.
Агата най-добре го познава и знае, че зад спокойното му привидно на пръв поглед поведение стои кръвожаден убиец но това няма да спре Съла и тя, ще отиде на среща с него. В качеството си на каква, ще отиде при Берзан, там ли й е мястото като жена, а на всичкото отгоре няма да благоволи да осведоми Боран за намерението си, отново прибързва и действа на своя глава както правеше в Мардин?!
Това, ще е кулминацията на разрива в отношенията им с Боран.
За тази и прибързаност, и необмисленост говоря, и Боран има право да мълчи, затова не го виня, защото познава Съла, и знае как би реагирала, както и ще реагира, и то грешно за пореден път, както го и прави.
Не ме разбирайте грешно, не оправдавам Боран за мълчанието му и както казах преди дни за мен това е пробойна в сюжета, и причина за това са сценаристите, защото двете неща(прозорлив и усещаш случващото се още във въздуха мъж като Боран остава сляп за ревността на жена си, и чувствата на Зейнеп) са взаимноизключващи се.

Nejdjal, скъпа, на работа сам, но умишлено влизам в темата, за да проверя имаш ли анализ на серията и да го прочета. Харесва ми твоята позиция, и това, че я отстояваш, и въобще не е нужно никой да се сърди на някого, че има такава. Нали затова сме тук, да си дискутираме свободно. Simple Smile  Това, което казваш, че ни очаква да видим сигурно и на мен ще ми повлияе, но нека дойде това време и ще видя тогава дали ще ме обземат карастанчовите срещу Боран, както сега са ме обзели. Към този момент аз упреквам Боран за егоистичното му мълчание, преднамерената му дистанция и нехайството му към ревността на Съла-усеща, не усеща такава, той вижда, че тя е неспокойна, но пет пари не дава каква е причината.
Въобще май големия град всички ги промени и най-вече Боран- проблемите, страховете ги  отчуждават вместо да е обратното.

# 602
Наде, благодаря, чудесни разсъждения, които често поставят баланс в мнението ми. Дори и да имаше полза от посещението при Берзан, такова действие е абсолютно недомислено - как да й се довери Боран, когато тя е непредсказуема. Въпреки че наистина всичките й намерения са добри, похвални, ти го каза, пътят към ада е осеян с добри намерения.

В 72 епизод ни показаха Берзан като чудовище, когато хладнокръвно уби служителя си. Струва ми се, че това е прекалено откъм ефект, защото впоследствие той като че ли не действа като чак такъв изверг. И катарзисът, който преживява, някак не ми се връзва с хладнокръвния убиец в началото. Но спомените ми от руските епизоди с Берзан са смътни и сега ще си ги опресня.
Точно и е цяло чудо, и както обичам да казвам.....като му дойде времето.
Скрит текст:
С такъв тип шега не бива, трябва да се действа обмислено, разумно и да си с един ход преди него.
Боран успява да го изпреварва, защото мисли далновидно а не моментно.
Нормално е на моменти съвестта да проговаря в Берзан, защото и най-голямото чудовище не се е родило такова а обстоятелствата са го моделирали, и превърнали в звяр.
Дори и изверга Джихан имаше моментни проблясъци на положителни чувства.
Ние хората се раждаме равни но живота, който водим и отговорностите, които поемаме ни моделират като пластелин.
Убедена съм, че с бг дублажа, ще ми се изяснят и най-малките подробности, които ми убягваха досега, затова и търпеливо си чакам преведените серии, и всичко това, което пиша е в резултат на моите виждания, усещания, и разбирания за героите но това съвсем не означава, че не би настъпило промяна във вижданията ми гледайки сериите с бг превод.
Като се познавам едва ли, ще ми се промени мнението за тях из основи, най много да ми се затвърди изграденото досега но знам ли, може нещо неправилно да съм разбрала или да ми е убягнало, защото както знаете, и друг път съм го казвала, че сега тепърва гледам епизодите от-до.
Хелен, за сърдене и дума не може да става, абсурд, Simple Smile даже напротив.
Предпочитам цветната дъга на мненията в дадена тема(в случая конкретно тук в момента) а не пълното единодушие по отношение на всеки и всичко, защото в пъстротата на вижданията на всички ни се крие цветността на темата.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 12:49 от Neidjal

# 603
Вярно е, че Съла е прибързана и импулсивна, но не е тя причината за многото убийства, които видяхме. Заради нея, но и въпреки нея, те щяха да се изпълнят.  Дори Боран, със силата и властта, които имаше едва успяваше да я спаси и тя многократно беше на косъм от смъртта. Но тя е движещата сила на промените. Аз я видях като една силна, последователна, жертвоготовна, импулсивна, дръзка жена, но и любяща, с чисти помисли и с голямо сърце. Въпреки някои необмислени постъпки и грешки успя да обърне цял Мардин с краката нагоре, попиля аги и кланове,  успя да промени и да спечели уважението на Мама Кевсер, на Фируз ага, на Зинар ага, на Берзан, на обикновените хора в Мардин и не на последно място - на собствения си Съпруг. Съла не е Гезда, тя не се примири със съдбата си, не се спря пред никой и пред нищо, за това Боран ага толкова я обича, гледа с възхищение и благоговение и беше нейната сила и опора. а и неин съмишленик.

# 604
Оффф не издържам и ще се включа и аз с мнение. По много от разсъжденията съм съгласна с Nejdjal. Аз още преди няколко теми бях много ядосана на Съла за някои нейни прояви - като инат, самонадеяност, прибързаност и др. Но много от девойките си я харесват такава и оставих темата. В случая това да не си говорят по този важен проблем с Берзан, пак се крие в миналите й реакции на всичко, което се случваше и прибързаните й решения. Сега Берзан е истинска заплаха не само за тях двамата, а и за хората, които Боран се опитва да опази. И той сигурно се опасява да сподели с нея всичко, което се случва около тях - за Зелиха, Берзи и т.н. за да не се впусне нашата да "помага", без да му каже.
Аз и Съла разбирам за безпокойството и притеснението, и е нормално да е загрижена за поведението на мъжа си. НО и относно ревността - тя пак прави стъпки без да му каже директно, т.е. и тя самонадеяна и си мисли, че ще се справи сама със Зейнеп , ама ... нейсе, не и се получава и продължава да крие докато не изпадне в паника и т.н.
Докторката амбициозна и умна, и добре се възползва от случая и го играе подкрепа на Боран вместо жена му. А той явно е имал нужда от това в момента и затова не отблъсква Зейнеп, даже я усеща по-надеждна, за да й довери случая на Зелиха и даже опира до помощта й, за да я скрие временно.
А дали усеща ревността на жена си... Аз споделих, че може би и нещо несъзнателно да усеща го оставя на заден план, заради належащите проблеми, а и замисъла е Съла да преживее нещо подобно на неговите чувства към Емре, иначе той както си я обича и щеше веднага докторката да отиде в забвение и забрава иииииииии нямаше да направят толкова епизоди с тази тема. Grinning
Има си баланс в някои сцени, но ние сме си емоционални, Агата ни е слабост и няма как минем безразлични....

# 605
Привет,  Hug Hug Hug, приятен петъчен следобед ви пожелавам.
На мен напоследък не ми е ден, и не успявам много да се включвам в темата ooooh!.

Вярно е, че Съла е прибързана и импулсивна, но не е тя причината за многото убийства, които видяхме. Заради нея, но и въпреки нея, те щяха да се изпълнят.  Дори Боран, със силата и властта, които имаше едва успяваше да я спаси и тя многократно беше на косъм от смъртта. Но тя е движещата сила на промените. Аз я видях като една силна, последователна, жертвоготовна, импулсивна, дръзка жена, но и любяща, с чисти помисли и с голямо сърце. Въпреки някои необмислени постъпки и грешки успя да обърне цял Мардин с краката нагоре, попиля аги и кланове,  успя да промени и да спечели уважението на Мама Кевсер, на Фируз ага, на Зинар ага, на Берзан, на обикновените хора в Мардин и не на последно място - на собствения си Съпруг. Съла не е Гезда, тя не се примири със съдбата си, не се спря пред никой и пред нищо, за това Боран ага толкова я обича, гледа с възхищение и благоговение и беше нейната сила и опора. а и неин съмишленик.
newsm10 smile3521 newsm10
Напълно споделям. Това е Съла - пълнокръвен образ на млада жена, с всичките й силни черти и недостътци Peace. За това, че отиде сама при Берзан, аз я подкрепям. Каза му право в очите за Зелиха. И смятам, че това го срази и определи по-нататъшната линия на поведението му.

# 606
За мен по-силният образ в този филм е образа на Съла. Боран е мъж, Ага на клана, с всички предимства на това. А Съла е жена и то жена в Мардин. Тази нежна и крехка истамбулска мома, преживя много ужаси  и издевателства над нея, и физически и психически, но нищо не я сломи и не я отклони от целта. И накрая резултатът ще го видим. Заслужава си.

# 607

Да си кажа и аз мнението за трите дами на снимката: Гримът на очите на Джансу е неподходящ, но в червено изглежда добре, умее да позира, като цяло ми допада визията й. Фахрие е много бледа, силен контраст на червилото, неподходяща прическа, какви са тези блестящи фиби ли са, диадема ли е  newsm78. Не са успели да подчертаят красотата й. Роклята не й стои добре. Личи, че не умее да позира професионално. Азра - универсален модел, мис Свят. Визията й на снимката най ми допада, въпреки че не приемам официални рокли с гол корем по никакъв повод Peace.

# 608
Не казвам, че заради нея се случиха масовите погубени човешки животи, а че прибързва и действа на своя глава без знанието на Боран, с което застрашава/ше живота не само на тези, за които се бори/ше, а предизвика гнева на клана върху себе си.
Трябваше да действа като жена с тежест, да насочва Боран в мислите и действията му но той да е водещ в тази битка, защото ако мъжът е главата то жената е шията и тя я накланя в различни посоки ноооооо тя беше младо девейче, което беше далеч от поведението на зряла жена, затова я разбирам, и не я анатемосвам. Очаквах обаче повечко зрялост по отношение улягане на тази нейна импулсивност след като роди по отношение на традициите им.
Разбира се, че Съла е двигателят на промените, не го отричам, даже напротив.
Тя е импулса за Боран, който го стимулира да предприеме тази жестока битка с клана, тя е извор за силите му но според мен трябва винаги да е редом до него и с него в тази война, а не да воюва с Боран, защото не може да отречем, че не веднъж воюва/ше именно с него, и насочваше гневът си от безсилието си на моменти към Боран, а той по никакъв начин не го заслужава.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 13:38 от Neidjal

# 609
Без Съла нищо нямаше да се случи в клана. Но на нея й трябваше малко повече търпение. Боран и преди Съла се е опълчвал, но без нея той щеше да действа на парче - когото може ще спаси, но никога нямаше да направи революция. Тя го вдъхнови, но понякога беше прибързана. Не успя да овладее негодуванието си от порядките и го отнасяше най- достойният, борецът срещу порядките.

В Мардин Боран имаше много търпение към прибързаността и импулсивността й. В Истанбул нещата се промениха. Предстои да анализираме причините. Берзан като опасен противник е едната причина. Да видим има ли други? Но нека чуем всичко на български и ще нищим въпроса след това.

Хубаво е да видим различните гледни точки на коментиращите. Дискусията е много приятна.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 13:41 от Дданни

# 610
А да ви питам които сте гледали напред сериите, тези сътресения и крамоли в брака им, оставят ли последствия в отношенията помежду им до края на филма или се оправят и забравят?

# 611
Без Съла нищо нямаше да се случи в клана. Но на нея й трябваше малко повече търпение. Боран и преди Съла се е опълчвал, но без нея той щеше да действа на парче - когото може ще спаси, но никога нямаше да направи революция. Тя го вдъхнови, но понякога беше прибързана. Не успя да овладее негодуванието си от порядките и го отнасяше най- достойният, борецът срещу порядките.

Абсолютно споделям!  -Основите на революцията положи Съла, привлече и Боран, който направи революцията не без нейното борбено участие, но...всичко си има цена и те също си плащат за нея.

# 612
Не казвам, че заради нея се случиха масовите погубени човешки животи, а че прибързва и действа на своя глава без знанието на Боран, с което застрашава/ше живота не само на тези, за които се бори/ше, а предизвика гнева на клана върху себе си.
Трябваше да действа като жена с тежест, да насочва Боран в мислите и действията му но той да е водещ в тази битка, защото ако мъжът е главата то жената е шията и тя я накланя в различни посоки ноооооо тя беше младо девейче, което беше далеч от поведението на зряла жена, затова я разбирам, и не я анатемосвам. Очаквах обаче повечко зрялост по отношение улягане на тази нейна импулсивност след като роди по отношение на традициите им.
Разбира се, че Съла е двигателят на промените, не го отричам, даже напротив.
Тя е импулса за Боран, който го стимулира да предприеме тази жестока битка с клана, тя е извор за силите му но според мен трябва винаги да е редом до него и с него в тази война, а не да воюва с Боран, защото не може да отречем, че не веднъж воюваше именно с него, и насочваше гневът си от безсилието си на моменти към него, а той по никакъв начин не го заслужава.

Еееее, то нямаше да е тя, ако за всяко нещо се съгласяваше с него и го следваше безропотно.  Joy Joy Joy Joy Joy Вироглаво ни е девойчето, ама е младо още. Ама не можем да отречем, че и Боран на моменти насочваше гневът от безсилието си към нея незаслужено.
Изобщо сценаристките са се справили повече от успешно с изграждането на двата образа, макар, че ми се струва на моменти малко да са идеализирали образа на Агата, ама може и те да са били влюбени в него.  Joy Joy Joy

# 613
А да ви питам които сте гледали напред сериите, тези сътресения и крамоли в брака им, оставят ли последствия в отношенията помежду им до края на филма или се оправят и забравят?

Стават по-силни. Финалът е хубав, с много оптимизъм, породен от великата им любов!

# 614
Оффф не издържам и ще се включа и аз с мнение. По много от разсъжденията съм съгласна с Nejdjal. Аз още преди няколко теми бях много ядосана на Съла за някои нейни прояви - като инат, самонадеяност, прибързаност и др. Но много от девойките си я харесват такава и оставих темата. В случая това да не си говорят по този важен проблем с Берзан, пак се крие в миналите й реакции на всичко, което се случваше и прибързаните й решения. Сега Берзан е истинска заплаха не само за тях двамата, а и за хората, които Боран се опитва да опази. И той сигурно се опасява да сподели с нея всичко, което се случва около тях - за Зелиха, Берзи и т.н. за да не се впусне нашата да "помага", без да му каже.
Аз и Съла разбирам за безпокойството и притеснението, и е нормално да е загрижена за поведението на мъжа си. НО и относно ревността - тя пак прави стъпки без да му каже директно, т.е. и тя самонадеяна и си мисли, че ще се справи сама със Зейнеп , ама ... нейсе, не и се получава и продължава да крие докато не изпадне в паника и т.н.
Докторката амбициозна и умна, и добре се възползва от случая и го играе подкрепа на Боран вместо жена му. А той явно е имал нужда от това в момента и затова не отблъсква Зейнеп, даже я усеща по-надеждна, за да й довери случая на Зелиха и даже опира до помощта й, за да я скрие временно.
А дали усеща ревността на жена си... Аз споделих, че може би и нещо несъзнателно да усеща го оставя на заден план, заради належащите проблеми, а и замисъла е Съла да преживее нещо подобно на неговите чувства към Емре, иначе той както си я обича и щеше веднага докторката да отиде в забвение и забрава иииииииии нямаше да направят толкова епизоди с тази тема. Grinning
Има си баланс в някои сцени, но ние сме си емоционални, Агата ни е слабост и няма как минем безразлични....

Е това е истината и за мен.
Хелен,
Скрит текст:
тези сътресения няма да окажат влияние на брака и любовта им, даже напротив.
Те са поредните трънаци по бодливият им път но пък нали знаем, че житейски е доказано, че именно бодлите подклаждат чувствата.
До последно не видях отношенията им да охладняват.
Разбира се, че няма да се натискат на всеки ъгъл като влюбени ученици, все пак не са младоженци, но до последно запазиха прекрасни отношения и си имаха своите моменти на нежност.
Цвети, честно казано не съм усетила той да насочва гневът си към нея, не знам, пропуснала ли съм такива моменти, newsm78 но нямам спомен, дай жокер!?!

Общи условия

Активация на акаунт