Белгия - 27

• 139 538
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • Белгия
Аз съм продавала бебешки неща в kapaza и douzieme main. Обявите са безплатни. Продадоха се неща, които не очаквах и не питаха за неща, които според мен са от първа необходимост:).
Пазарят се здраво, дотам че отказах да продам някои неща. Например стол за кола, купен за 100 евро нов, продавам за 30 евро и ще сваля на 20 евро. Искаха да го купят за 10 евро, не го дадох, подарих го на една организация. 

# 136
Привет отново  Peace! Изчетох доооста дискусии назад, видях че въпроса относно *раждане в Белгия-майчинство от България* вече е повдиган, но без успех. За това ще използвам поста си за да се представя: както се вижда съм съвсем нова тук Embarassed. Иначе живея в Брюксел вече година и половина, в момента бременея за първи път и успешно мързелувам, тъй като мястото на което работех е противопоказно за бременни  Sad. Ще се радвам на каквито и да е социални контакти Hug. Ако има някоя скучаеща мама,може да ми пише, да разменим контакти. Направо стана като обява за запознанства  Joy
Сетих се за нова питанка: можете ли да ми кажете къде трябва да се запиша за да изкарам един интеграционен курс? Живея в Лакен.
Пожелавам ви прекрасен дъждовен празничен ден!
И аз съм в Лакен  Simple Smile пиши на лични ако все още търсиш скучаещи мами за контакт . И аз бременея за първи път  Hug

# 137
  • UK
Кои бяха сайтовете за купуване/наем на имоти?
Благодаря!

# 138
# 139
Здравейте
Има ли някой в района на Мехелен, Лир , Антверпен . Търсим си приятели .
Не търсим съвети за работа Simple Smile)) само приятели за кафета ресторанти разходки и такива приятни неща

# 140
Ние сме в Брюксел, но за кафе и сладки приказки в Антверпен или Мехелен бих се замислила  Laughing
Ще ти пиша.
Този Лир красив ли е? Не бях чувала за него.

# 141
Малко историческо градче, с канали и стари тухлени сгради има и хубав парк с езерце с патици. От Брюксел е на 50 км. Аз се присъединих към няколо фейсбук групи на българи в Белгия ,но никъде  не се организират срещи на български общности, малко са замрели тези групи от публикации освен транспортни услуги. Сигурна съм че има много българи в Белгия но не са активни:)))

# 142
  • UK
Привет, ние напролет можем да сме компания за Антверпен  Laughing имам 2 принцеси и парковете ще са ни на дневен ред

# 143
Здравей . Вие още не сте пристигнали в Анверпен или децата не са още тук

# 144
  • UK
Вероника, аз с децата  Hug

# 145
Здравейте,

Някой чувал ли е за Дрехарника на Liedekerke? Интересува ме дали още работи от четвъртък до неделя.

Благодаря Simple Smile

# 146
Привет на всички, да се представя, Аз съм Цвети, мама на 19-месечно момиченце и живея в Брюксел, тук съм от 5 год., не работя и рядко общувам на др. Език освен цългарски, затова и още са ми чужди и френския и фламандския. Живея в Скарбек и ще се радвам да се запозная с други мами, за да споделяме опит с децата, пък и да си пийваме кафенцето.😊😊😊

# 147
Момичета, искам да ви попитам и още нещо,
Как стои въпроса с ваксините тук, засължителни ли са, ако да, кои са?
И ако детето ми е с бг паспорт какви са процедурите за детска градина и това че сме без ваксини има ли значение?

# 148
Здравей Цветучка,

Ще се радвам да се запознаем някой ден, но моето бебче все още е доста малко и повечко поспива, та по-натам Wink

Относно ваксините знам че едиснтвено полиомиелит е задължителна ваксина за Белгия. За бг паспорта на детенце няма проблем. За ваксините някой друг да каже. Мои колежки белгойки ми обясняваха, че всъщност в ясла не взимат детето ти ако няма определени ваксини. За градина не знам. Сигурна съм, че има знаещи във форума. Нека се включат и те  bouquet

Хубав ден на всички!

# 149
  • Белгия
Момичета, искам да ви попитам и още нещо,
Как стои въпроса с ваксините тук, засължителни ли са, ако да, кои са?
И ако детето ми е с бг паспорт какви са процедурите за детска градина и това че сме без ваксини има ли значение?

Според градините и училищата, където аз съм кандидатствала:
Детето ще го запишат на градина, ако е регистрирано като постоянно пребиваващо в общината и има всички ваксини. Те са препоръчителни (освен за полиомиелит) и никой не може да ви накара насила, но без тях ще си го гледате в къщи, докато стане на 6 г. и тръгне в първи клас. Тогава вече не могат да откажат, защото влиза в задължителното образование.

Аз съм сложила ваксини на моите деца и много не съм обръщала внимание, но едни приятели си наеха гледачка за месеци, защото детето нямаше ваксини, а не можеха да му ги сложат наведнъж. В градината бяха категорични, че без ваксините не може да ходи.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 10:29 от mik123

Общи условия

Активация на акаунт