Белгия - 27

• 139 339
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
С уговорката, че досега сме пътували с автомобил само заради кучето и сме избирали места, на които приемат домашни любимци (т.е. съвсем възможно е да има по-добри оферти), ето тези мога да препоръчам в Унгария:

https://www.airbnb.com/rooms/676690204423177038?viralityEntryPoi … ity&s=76&guests=1

https://www.booking.com/Share-cf8kBpD

https://www.booking.com/Share-naeE33

По ред на номерата в личната ми класация. Мястото е близо до магистралата, горе-долу дели пътя на две, като се вземе предвид и минаването на две нешенгенски граници. Сега с Шенген, не знам дали през Румъния няма да е по-кратко. Не сме го минавали след приемането ни в Шенген по суша. Първите две са тип студия със self check-in, третото е хотел с денонощна рецепция (поне преди беше), така че човек да не се притеснява кога пристига - път е все пак. Закуската в хотела беше много добра.

И едно в Словения:

https://www.booking.com/Share-BfTQpaq

И едно в Германия:

https://www.booking.com/Share-9b5gei

# 751
  • Белгия
Ние изминаваме пътя с две нощувки и избираме различни места, за да разглеждаме. В следващите градове сме спали през годините и ни е харесало: Нюрнберг, Улм, Пасау, Дегендорф, Мюнхен, Брегенц, Хайделберг, Залцбург, Мелк, Филах, Виена, Пандорф (за шопинг), Блед, Любляна,  Загреб. Освен Мюнхен и Виена, всички са компактни и без голям градски трафик. Всички са много живописни и приятни за разглеждане и  вечеря след дълъг ден в колата.
Вземали сме пътя и с една нощувка няколко пъти. Тогава спяхме във Филах/Австрия.
Зависи кой маршрут предпочитате. Ние винаги минаваме през Сърбия, и по-често през Словения и Хърватска, отколкото Унгария.
За конкретни хотели не мога да кажа. Избирам от букинг спрямо предлагането към момента.

# 752
  • софия
Благодаря. Ще разгледам предложенията 🙂
При предишни пътувания сме спирали в Словения (приказна  ми е). Сега се ориeнтирахме, като че ли, за спирка в Австрия, защото се пада по в средата на пътя.
Ние също обичаме не просто да спрем, а да разгледаме, но сега не съм сигурна как ще сме със свободното време.
Не сме минавали през Румъния, защото пътят тук дотам не е много добър, а и сега има ремонт на моста. Минаваме през Сърбия-Унгария.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 09:17 от zvаnchе

# 753
С една нощувка за разглеждане не става според мен. Изморително е доста. Почти винаги пътят излиза с няколко часа повече, отколкото го дава първоначално навигацията - я голяма опашка на границата, я катастрофа по пътя.

Има едно приложение за границите - BorderWatcher. Препоръчвам го за минаването на Сърбия-Унгария (ако се минава от там), защото КПП-тата са сравнително близо, а разликата във времето за изчакване между малките и големите може да е няколко часа. Малките обаче не са денонощни, така че при късно минаваме, трябва да се проверява работното време.

Препоръчвам да се купуват винетки онлайн, където може, но да се проучва кой е официалният сайт, защото има доста сайтове посредници. Също и горивото по магистралите е по-скъпо, а винаги има възможност да се слезе до някое малко населено място в близост. Хем е по-спокойно за почивка, хем цените са нормални.

# 754
  • Пловдив
Аз ще препоръчам спане в Марибор когато пътуваме през Грац, Регенсбург и Бон Ахен,
Другия маршрут е през Мюнхен, но там се засичате с всички пътуващи от Италия и Хърватска и е доста задръстено, но там спането е в Блед. По живописния маршрут е втория. И двата маршрута са през Сърбия. Първия ден е по малко км, но има граници, после за задръстванията но за тях няма спасение.

# 755
  • Бургас
Здравейте, и ние обмисляме първото пътуване към Брюж да е с колата, за да закараме багажа наведнъж. Кой маршрут е най-удобен за периода 8-15.9? Мисля да е с една нощувка, с максимално бързи преходи?

# 756
Здравейте, дали някой може да ми препоръча зъболекар в Брюксел, който студентката ми да ползва с европейска здравна карта /тоест да работи с местна здравна каса/? Благодаря предварително!

# 757
Здравейте, дали някой може да ми препоръча зъболекар в Брюксел, който студентката ми да ползва с европейска здравна карта /тоест да работи с местна здравна каса/? Благодаря предварително!

По принцип тукашните здравни каси, както и българската, почти нищо не покриват от зъболекарските услуги или някакви много минимални неща. Мога да ви дам координатите на лични на зъболекарката, при която аз ходя. Тя е българка и би могла да обясни на студентката дали и какво може да ползва. Самата тя не знам как работи (аз не ползвам местна здравна каса).

# 758
Благодапя за бързия отговор! Ще съм ви благодарна за контакт на лични

# 759
  • София
Ако става въпрос за д-р Елена Балчева - преди поне работеше с местната здравна каса. Цялото семейство ходехме при нея.

# 760
Ако става въпрос за д-р Елена Балчева - преди поне работеше с местната здравна каса. Цялото семейство ходехме при нея.

Не става въпрос за нея.

# 761
  • Белгия
Лична препоръка не мога да дам. Аз ходя при Димитрова и тя не работи със здравна каса.
Момичето може да провери стоматологичните отделения в болниците. Там има по-голям шанс да са 'entièrement conventionné', както ги водят.
Погледнах в болница Делта, където обикновено винаги са частни практики и имаше няколко зъболекари по здравна каса. Даже и часове имаха за октомври. В държавните болници може да има още по-голям избор. Предполагам, че търси спешно лечение за не много сложен казус.

Общи условия

Активация на акаунт