Белгия - 27

• 139 448
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Здравейте, някакви съвети ако може за придвижване от летището в Брюксел до Брюж? Студентът ще се наложи да пътува сам за пръв път, а дестинацията е непозната.

# 736
Кое летище - Шарлроа или Завентем?

# 737
  • Бургас
Кое летище - Шарлроа или Завентем?

Така като гледам, май само Шарлероа е вариант с оглед бюджетните полети... А това май е по-далечния вариант за нас.

# 738
  • Белгия
Има автобуси от двете летища до Брюж, редовни и евтини са. Вижте тук: www.flibco.com.

# 739
Вижте автобусите Flibco. Имат линия от Шарлроа до Брюж. Гледам, че има и някакви Infobus, но не съм пътувала с тях. Другият вариант е с Flibco до Брюксел и после с влак, но вероятно ще излезе по-скъпо, а и няма смисъл да сменя превозни средства.

Предвижването до Шарлроа от Брюксел е около 20е в посока (а от по-далечни населени места и повече). Имайте го предвид, като смятате пътните.

# 740
  • София
От Зевантем до Брюж има влакове.

Заповядайте в темата за образование в Белгия. Там има много майки на студенти в Белгия и сигурно ще ви е полезна.

# 741
  • Бургас
Благодаря за инфото, засега е достатъчно!
Друг въпрос - как стои въпроса с електрическите колела и тротинетки в Белгия? Къде могат да се движат и къде е забранено?

# 742
Здравейте, ще пътуваме от Брюксел до Париж, с кола и ме интересува има ли бензиностанции или нормални места за почивка и тоалетна. Според google maps бензиностанции няма, а рейтингът на местата за почивка е ужасен. Пътя е почти 4 часа и децата няма да издържат. Ако някой има препоръки ще съм благодарна

# 743
  • Белгия
Според мен са на всеки 20-30 км, както навсякъде в Зап.Европа. Никога не се случвало да търсим бензиностанция и да няма. Последно миналата седмица пътувахме Париж-Брюксел, спряхме веднъж, произволно избрахме бензиностанцията. Имаше Макдоналдс, Старбъкс, супермаркет, кафе. Чисто, навън окосено, без боклуци.
Вижте 'виа мишлен', дава към 50 бензиностанции по пътя.

# 744
mik123 о много благодаря!!! Бях се притеснила!!!

# 745
Като влезете във Франция, има доста бензиностанции, но в Белгия не - от границата с Люксембург до Брюксел, което е 200 км горе-долу, има не повече от три. Даже за третата не съм убедена. Местата за почивка (не бензиностанции) в много краен случай.

# 746
  • Белгия
Да, между Люксембург и Брюксел няма. Там сме ходили по селата една късна вечер да търсим гориво и вече си знаем да не напускаме Люксембург неподготвени. Планинско е и не е много населено. Мисля, че и от Нидерландия до Брюксел са много малко бензиностанциите. Но пътят до Париж е главен транспортен коридор, има много трафик. В тази посока са Монс, Пери Дайза, мисля, че сме спирали по пътя дотам да купуваме кафета и закуски.

А местата за почивка на мен ми се струват ОК, през деня има много хора, пейки за посядване, сянка. Веднъж мъжът ми си забрави чантата с всички документи и пр. на едно такова място. След два дни се обади един човек на моя мобилен и ходихме до неговия град да вземем чантата. Е, можеше и в полицията да я даде, вместо да му отключва телефона, но пак беше много мило.Simple Smile

# 747
Между Брюксел и Нидерландия пак са само две. Ние често ходим на пазар до Аахен през Е313. На повечето aires de repos, на които сме спирали от зор в Белгия, тоалетна не е имало. А може и на всичките. Така че препоръчвам при възможност да се избягват.

# 748
За бензиностанции, ако е на зор положението, може да се слиза от магистралата и да се правят отбивки до най-близките населени места. Бонус - горивото е по-евтино.

# 749
  • софия
Момичета, може ли да ми препоръчате място за спане по пътя БГ-Белгия?

Общи условия

Активация на акаунт