Белгия - 27

• 140 977
  • 803
  •   1
Отговори
# 360
Здравей, Зъболекар, пиша ти единствено, за да не помислиш, че никой не иска да отговори на въпроса ти. Няма смисъл да ти разказвам за моята ситуация, тъй като това няма да ти помогне особено. При това, аз не работя в белгийската система и представа си нямам от средна заплата и данъци.

Явно обаче си млад човек и имаш желание да опитваш, ами опитай, защо не?! Не мога да направя сравнение между Белгия и Испания. В Испания съм била само два пъти за по 5 дни в Барселона на почивка. Но както казва майка ми, хубавото на Белгия е, че е на 2 часа път от София и има всеки ден самолет - като не ти потръгне, като решиш да се махнеш, хващаш самолета и чао.

Успех!

# 361
  • Белгия
Кое в Белгия Ви прави съществено положително впечатление и кое отрицателно , защо предпочетохте тази локация пред останалите в региона? Дали се намира работа за хората без висше образование говоря за постоянна с трудов договор. Безработица , мин. и средна работна заплата .. данъци
На този въпрос обикновено всеки си намира отговор, след като изчете десетки сайтове и форуми и достигне до някакъв извод за себе си.

От моя гледна точка:
За да работиш в Белгия трябва да си многоезичен. Да говориш поне два от трите езика френски, нидерландски и английски се подразбира за работа в частния сектор. Но пък работа има, за разлика от това, което обявяват за Испания.
Качеството на живот в Белгия е високо, но животът е различен от този в южните европейски държави. Времето е кофти и съответно щастливото мотаене с приятели по заведения и плажове го няма. Хората си прекарват свободното време в спорт и здравословни хобита и активности.
За някой хора това е идеален начин на живот, други се чувстват депресирани и им липсва "испанския" начин на живот. Имам приятелка шведка, която замени Брюксел за Барселона и не е щастлива там. Имам друга приятелка българка, която замени Мадрид за Брюксел. Тя също съжалява и би искала да се върне в Испания. И двете имат интересни и добре платени работи.

# 362
Здравейте отново !
Благодаря на коментиралите много.
Аз съм изчел редица форуми и страници по темата, но тук имам възможността да попитам хора живеещи там директно Simple Smile
Езиците не са ми проблем смятам че бързо ги изучавам/схващам. От посочените владея английския.
Колко струва квартирата във френската част в град или селце , каква е средната заплата според вас в различните проф. области
Лек ден и отново благодаря Simple Smile)))

# 363
  • София
За мен Брюксел е мръсен и опасен за живеене град, скъп е. Не бих го избрала. Аз искам спокойствие, сигурност и слънце. Честно Испания ме привлича, но не съм била там и не съм обективна. Истината е, че тук (а може би и навсякъде другаде), за да те приемат трябва да говориш местния език. Само с английски тук е адски трудно. На мен ми харесва фламандската част от Белгия.

# 364
 Здравейте отново
Видях че мин заплата там е около 1500 евро , колко остава нето , а средната раб заплата каква е ? Били ли сте преди това в други държави и ако да защо се установихте именно в Белгия?
Лек ден

# 365
  • В страната на бурите
Момичета, моля да съдействие. Откраднаха ми личната карта, в момента съм в Брюксел на екскурзия, а след два дни трябва да се връщам в България. Утре ще ходя при консула, но не съм сигурна как се стига. Адресът е RueCopernic№ 4C, Bruxelles 11, а хотелът ми е на ул Midi близо до Площада. Моля за насоки как да стигна, с какъв транспорт и колко струват билетите. Много ми е притиснено, не знам влак ли рейс ли какво да хвана -гледах в сайта на железниците,но има все някакви смени с нещо друго. Благодаря ви.

# 366
mnogo nepriatno ...bih te posuvetvala da vzemesh taxi , nai sigurno e...

uspeh !

# 367
  • София
Момичета, моля да съдействие. Откраднаха ми личната карта, в момента съм в Брюксел на екскурзия, а след два дни трябва да се връщам в България. Утре ще ходя при консула, но не съм сигурна как се стига. Адресът е RueCopernic№ 4C, Bruxelles 11, а хотелът ми е на ул Midi близо до Площада. Моля за насоки как да стигна, с какъв транспорт и колко струват билетите. Много ми е притиснено, не знам влак ли рейс ли какво да хвана -гледах в сайта на железниците,но има все някакви смени с нещо друго. Благодаря ви.

Гугъл ми дава с трамвай 4 за 12 спирки, след това автобус 41 за 3 спирки. Виж този маршрут, ако имаш и гугъл мапс на телефона е още по-лесно. Билети си вземи или от автомати или от гише, 2,10 евро в едната посока, от шофьора е 2,50 евро, като с един билет можеш да прикачваш превозни средства до 1 час. От шофьора е добре да имаш дребни, най-много 5 евро, че иначе може и да не ти дадат билет.

Но наистина най-сигурното е такси.

# 368
wonder woman,

От ул Миди по авеню Сталинград стигаш до Гар дьо Миди, от там  тръгва трамвай 3, посока Чърчил и стига до едно колело (спирка Ч!ърчил се води). Там ако слезеш, гугъл ми го дава 17 мин пеш до Коперник 4С (RueCopernic№ 4C) по уличките - от колелото търсиш по Монжуа, Едит Кавел, наляво за  малко по Ав. дьо Фре, после надясно по Сатурн след няколко минути вляво ще ти се падне началото на Коперник.  До Чърчил се стига лесно и бързо с трамвая (15-ина минути въпреки многото спирки, той се движи като метро), по-нататък трябва карта или GPS, или много да внимаваш с улиците. Ако имаш карта, според мен, не е трудно да стигнеш пеш от Чърчил до Коперник.

Може и такси, разбира се, но няма да е евтино, особено ако има трафик (предполагам поне 20-25 евро). Успех!

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 10:12 от Анонимен

# 369
  • В страната на бурите
Благодаря ви много за напътствията. Оказа се по-лесно за намиране от очакваното, но просто явно се бях притеснила. Сега чакам резултата - временни документи, с които да мога да пътувам.

# 370
Малко със закъснение, но все пак за информация - най-лесно се стига с влак. Мисля, че гарата беше Uccle Calevoet, но трябва да се провери. В общи линии улица Коперник излиза на гарата, т.е. хващате улицата и вървите. Не беше дълго.

Последния път (преди две години май беше) така ходих и се оказа много по-лесно, отколкото с рейс, трамвай и прочие.

# 371
Здравейте, приемате ли ново попълнение, тук съм от около месец, район Антверпен

# 372
Привет,

Някой може ли да ме насочи към евтин магазин за домашни потреби в Брюксел? Нещо от рода на нашите "всичко за 1лв."... мисля, че ме разбрахте.

# 373
# 374
Здравейте момичето,имам един въпрос към вас?Живея в Антверпен,имам официален адрес и скоро взех белгийска лична карта за пет години.Синът ми живее и учи в България в момента.Искам да попитам има ли вариант да получавам детски надбавки в Белгия,въпреки че детето ми не живее там?И какви документи са ми необходими?В момента съм зелфстадих.Благодаря предварително и Честито Рождество Христово!

Общи условия

Активация на акаунт