Белгия - 27

• 142 277
  • 812
  •   1
Отговори
# 765
От летището Charleroi или от града? Защото от Брюксел към летището и от летището към Брюксел мога да ти препоръчам фирма за трансфер (според броя пътници, заявили трансфер по това време, е или с автомобил, или с бус) за 25е/човек. Неудобството е, че в посока към летището могат да ви вземат и 4ч по-рано. Но аз лично пак го предпочитам пред Флибко и преживяването около Миди. Joy

Ако пътуват повече от 2ма към/от летището, май с Попи е най-изгодно. Имаше някаква допълнителна такса на Попи за двете летища.

# 766
  • софия
Летището 😊
Май ще е Попи. Ще бъдем трима.

# 767
Търся нещо от Charleroi до центъра и обратно. Единият вариант е рент, другият Uber/bolt.
В момента обмисляме нещо, но тъй като е свързано с по-трудно подвижен човек, на когото трябва да му е спокойно придвижването, проучвам възможности.
Не знаех за Poppy. Това е добра опция за града.
Винаги безкрайно полезна и отзивчива Heart

Има едни бусчета door2gate, които обслужват конкретни адреси и летището на Шарлероа. Не съм ги ползвала, защото ползвам само Завентем, само съм ги виждала. Мисля, че от сайта на Флипко се резервират.

# 768
zvanche,
Може да проучите и опцията italians on move. Чудесен вариант от Шарлероа до Брюксел и обратно. Цената е 25/30 евро на човек.
https://www.italiansonmove.com/

# 769
  • Бургас
А има ли нещо подобно за придвижване от Брюж до летището в Шарлероа? Примерно 1-2 от Брюж и попътно още едно дете от Кортрайк.

# 770
На първа страница има телефоните на двама господина, които извършват превози. Единия го познавам лично много добре и от много дълго време. Той не извършва превоз на хора, но вероятно може да даде координати на хора, които го правят. Предполагам, че и другият господин също. Аз лично не познавам такива хора, но не са ми били необходими такива услуги. Предполагам обаче, че такава услуга няма да е много евтина. Щом става въпрос за млади хора, Брюж - Гар дьо Миди в Брюксел и после Флибкото за Шарлероа. Проучете и други варианти, разбира се, нищо не пречи.

# 771
Флибкото го пооправиха последната година. Сега са на по-често автобусчетата и са организирали по-добре качването и в двете посоки. Ползвала съм и door2gate за един ранен полет. Дойдоха на време, с нещо като модерна маршрутка. Не беше неприятно.

# 772
  • Бургас
На първа страница има телефоните на двама господина, които извършват превози. Единия го познавам лично много добре и от много дълго време. Той не извършва превоз на хора, но вероятно може да даде координати на хора, които го правят. Предполагам, че и другият господин също. Аз лично не познавам такива хора, но не са ми били необходими такива услуги. Предполагам обаче, че такава услуга няма да е много евтина. Щом става въпрос за млади хора, Брюж - Гар дьо Миди в Брюксел и после Флибкото за Шарлероа. Проучете и други варианти, разбира се, нищо не пречи.

Мисля, че има Флибко от гарата в Брюж до летище Шарлероа. Ще проверя часовете и цените. Благодаря

# 773
  • софия
Момичета, имам нужда от съвет. Ситуацията е следната: дъщеря ми е в сграда, тип студентско общежитие в Брюксел. При настаняването се оказа, че в стаята няма топла вода и парно. Описахме това в приложението към договора, което им изпратихме. Идваха, установиха, че няма. После майсторът казал, че проблемът е по-сериозен, трябвало да се смени някаква част на бойлера. Чакахме да дойде частта, да направят ремонт.
Това се развива в рамките на месец. Резултат при нея няма. Оказва се, че в стаята под нейната никога не е имало проблем, майстор в нейната стая не е ходил. Наемодателите постоянно се извиняват и казват, че разбират, че ситуацията е неприятна. Дъщеря ми пусна тикет в тяхната система, който са затворили с обяснението, че частта е поръчана и на 1. и 2.10. ще оправят системата. Бяха ѝ дали ключ от свободна стая, в която да ползва банята. Онзи ден отива, отключва и се оказва, че вътре има настанено дете. Изкарали са си ангелите. Наемодателите обясниха, че настаняването станало бързо и не били имали време да ги предупредят. От нейната страна на етажа има още 3 стаи. Говорила е с наемател в една от тях (другите не са отворили). При тях е горе-долу същото положение, но имат парно. И на тях са дали ключ от свободна стая. Т.е. явно проблемът е само на нейния етаж от нейната страна. С цялата си наглост вчера изпратиха напомнящ мейл, че не е платен наемът за м. октомври, при положение, че срокът за плащане е 15-то число (възможно е да е автоматичен, въпреки че не звучи като такъв). Ясно е, че утре отново, за пореден път ще звъним, ще пращаме мейли, но оставам с усещане за мотаене. Вече не знам какво да правя.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 16:04 от zvаnchе

# 774
  • София
Ако сте ползвали брокер, може да се обърнете към него. Моят така ми помогна накрая като освбождавах жилището след 4 години и хазаина се опита да ме мота с депозита.

Според мен нека пише постоянно за проблема, че няма решение и т.н. Да остава черно на бяло. Дано се включи някой с повече опит и как може да се натисне.

# 775
За жалост, моят опит не е по-добър. От юли имам проблем с налягането на водата, та до ден днешен. Хазяйката само ми благодари за търпението и това е, и търся нов апартамент.
Да отвори нов тикет, ако го затворят пак и пак, докато не се задействат.

# 776
Типични белгийски мърльовци… Напишете им един мейл, в който им кажете, че наемът за този месец или за всеки друг няма да бъде платен, докато проблемът с топлата вода и парното не бъде отстранен. Заплашете ги с адвокати. Това по принцип ги стряска. След като им напишете мейла, им се обадете да повторите заплахите и да ги питате какво смятат да правят - все пак е месец октомври. Няма ли някоя организация за защита на правата на студентите?

# 777
  • Белгия
Има един форум, в който съм намирала полезна информация, когато бяхме под наем. Може там да има насоки кой да се търси и какво да се прави. https://forum.pim.be/
Университетът не предлага ли някаква безплатна юридическа помощ на студентите? Там би трябвало да има юрист и да даде някакъв съвет.

# 778
  • софия
Отвори нов тикет, тя писа, аз писах, утре ще им звъним. Вече писах, че очаквам компенсация за дискомфорта - мълчание, и писах, че ще търся начин за защита на правата на наемателя.
Ще се обърнем към университета.

# 779
Звънче, а има ли място, където лично може да се говори с някой, отговарящ за тези неща? Много ме хвана яд как размотават детето.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 17:14 от Nedinka

Общи условия

Активация на акаунт