Слънце пече, много е добре! В НЕМСКО иде лято- още по-добре! Тема 188

• 45 890
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Дането, може и мъфини.

# 286
  • DE
Сбъдваща, точно това си мислех  Grinning има едни индивидуално опаковани, мисля че са най-подходящи  Peace

# 287
Виж сега, що не вземеш 2 кутии смес за мъфини от тези...
Много лесно се правят, вкусни са, макар и не най-здравословния избор. За украса можеш да залееш с разтопен шоко-кувертюр и да посипеш с разни захарни декорации от магазина - има голям избор.
По такива мероприятия се очаква майките сами да изпекат сладкишите, не да са купен от магазина... Пък купените си личат... разбираш.

Давам ти и една лесна рецепта за мъфини, която правя за разни събития по градини и училища - изяждат се до троха, стават много, лесни са, вкусни и здравословни.
3 яйца, 1 ч.ч. олио, плода от 1 компот ананас /400 гр. кутийка/, 2 ч.ч моркови, 1 ч.ч кокосови стърготини, 1 ч.ч сушени плодове, 1 ч.ч орехи, 1/2 ч.ч захар /ако може кафява/, 2 и1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 ч.л. смлян бахар
моркови, ананаса , орехи и плодове - накълцани в резачката на ситно
Всичко се обърква на ръка в голяма купа. Печене - 18-20 мин. на 180 градуса.
Излизат поне 40 мъфина.

# 288
  • Germany
И ние се опитваме да правим по-дълги преходи. Доста го помързяваше преди, но сега взе да свиква.  Е, има малко мрънкане по пътя, кога ще стигнем и т.н., но почваме да си пеем песничка или играем на фантазии и се увлича  Wink И с колелета опитвахме, но по не издържа да кара, отколкото да ходи пеша Peace
Размечтахте ме с тия хубави морски снимки Simple Smile

# 289
  • Пловдив
  Аз правих дребни сладки и соленки от сайта на Йоли.Две седмици репетирах, какво да занеса. В деня на тържеството се подреди една огромна шведска маса с каквото се сетиш, но един турски татко си докара караваната за дюнери и познайте какво се случи. Grinning. Всички, включително и учителите се наредиха пред дюнерджийницата. Не че и другите неща не се изядоха, но той си беше фаворит. Като финал на цялото кулинарно приключение някой си прибра моята, не кой знае колко впечатляваща стъклена чиния. Simple Smile

# 290
  • DE
Абе веднъж направих опит да пека мъфини, но ми се получиха текличови(недопечени) може би още не бях свикнала с фурната си(нова бе) и не смея да повторя за такова мероприятие Whistling

Дъщеря ми прави страхотни мъфини и сина ми обожава да му прави, но за съжаление тя е в България  Sad

Ох, ще поразровя тефтера с рецептите може да ми хрумне нещо  ooooh!

# 291
The Game, ще ти е за урок.  Laughing
Имам си няколко тортени кутии и салатени купи с капак, които са само за такива събития. Надписани са с дебел перманентен маркер. Не са се губили, дори да си тръгнем по-рано от джамбурето, някой ги прибира и ни ги дава после.

# 292
  • Пловдив
  Да, така е Simple Smile.Забелязах ги аз надписаните кутии, ама късно.
И ние си тръгнахме по-рано, а на следващият ден във фоайето имаше двайсетина празни купи и чинии, но нашата я нямаше.Ще го преживея де, дано сладките да са им харесали и да са изядени. Simple Smile

# 293
За мероприятия в градината, училище и т.н. обикновено нося кекс /Marmorkuchen/. При по - малки събирания съм носила и баница. Много се харесва и родителите винаги ме питаха пак ли съм донесла от онова нещо с фетата, за да си вземат пак.  Wink Иначе кутия или поднос досега не ми е изчезвал. Моите също са надписани с маркер.
Сбъдваща, ще се пробва рецептата за мъфините.  Simple Smile

# 294
Ммммм Сбъдваща .... колкото съм пощенлива и любопитна към непознати вкусове - със сигурност още този уикенд ще пробвам мъфините - много екзотично звучат. Никога досега не бях чувала за бахар в сладкиш. Смятам да разделя грамажите на 3 и да пробвам с едно по-малко количество. Остава само да измисля как ще смеля бахара, че имам само на зърна  newsm78 .
Иначе такива мъфини от готова смес в кутии и аз правя. Само добавям ванилия. Лесно бързо и вкусно е. И в кутиите си има дори хартиени капсулки. Винаги си имам такава кутия в къщи и при вест за неочаквани гости - за 30 мин съм готова. И винаги се харесват.

К@тя, много хубави снимки!

# 295
Piment gemahlen - има в по-заредените магазини за хр. стоки!

# 296
Piment gemahlen - има в по-заредените магазини за хр. стоки!
Благодаря! Успях да купя от един турски магазин - там винаги има много подправки.
А какво друго овкусяваш с бахар? Подправката е голямо количество, а аз досега бахар съм слагала единствено на зърна в царската туршия  Embarassed

При нас снощи имаше Waldfest - подреждат много красиви фигури от свещи по тревата в гората, окачват гирлянди от светещи фенери и към 21,30 запалват всичко това - страхотна красота. И щадткапелата свиреше много приятна музика. Днес някак си ми е топло и приятно на сърцето и душата.

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 09:38 от мама-Ени

# 297
  • Plovdiv
Здравейте и  отново с въпрос Simple Smile Съпруга има адресна регистрация във Франкфурт, на служебна квартира, но работодателя му  е изпратил факс то кметството, че той вече не живее там. Може ли по този начин, наистина да прекъсне регистрацията му? Съпругът ми в момента е с непрекъснат трудов договор, води се в отпуск и подава документи за отпуск по бащинство. След една седмица ще е във Франкфурт и ако регистрацията му е прекъсната, ще я поднови. Знаете ли дали евентуалното  едноседмично прекъсване на адресната регистрация може да попречи за получаване на бащинството? Благодаря ви много..

# 298
Аз да ви върна пак на кулинарна тема.  chef
Ще ни идва немско семейство /без деца/ на гости, искам да приготвя вечеря с традиционни български ястия. Та да ви питам, ако имате впечатления, какво от нашата кухня харесват немците? Донесла съм си кори и баница ще направя задължително, ще ви бъда благодарна, ако дадете и други предложения.

# 299
meduncka
салата от печени червени чушки с доста червен лук на шайби, ябълка на ситни резънчета, повечко магданоз, сол, оцет ябълков, зехтин, жерни маслини  Peace
чушки бюрек
постни сърмички с ориз и лимонов сок, пресен чесън, зехтин и малко черен пипер
салата снежанка
патладжан с доматен сос
картофена салата : картофи варени и белени, червен лук, черни маслини, магданоз, сол, лимон, черен пипер,  ким (има ли разлика между ким и кимон?  ) та едно от двете
кебапчета
овче сиренце нарязно на кубчета и поръсено с червен пипер и малко зехтин ...
малки доматчета в измити в голяма купа ...

неща с чесън избягват  Peace

Общи условия

Активация на акаунт