Слънце пече, много е добре! В НЕМСКО иде лято- още по-добре! Тема 188

• 45 437
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Тези тестове и диктовки са без предупреждение. Някои от децата са шокирани от намръщените човечета, които получават.
На диктовката с 6 думи и 4 изречения макс. брой допуснати грешки в класа беше 12, а имаше и едно дете без грешка.
По немски имаше в теста да напишат и определителния член на дадени  думи.
Друга задача беше> даден е текст и после след него има въпроси, на които детето трябва да отговори. Имаше 3 въпроса, на които трябваше писмено да отговорят с по едно изречение, както и 3 въпроса, в които трябва да зачеркнат верния отговор.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 16:32 от blabla7

# 691
  Благодаря за отделеното време да споделиш, blabla7! Ще упражним тези неща.Незнам дъщеричката дали би се справила, ще ми е интересно да видя.... Иначе само тя пише ръкописно от децата,в  класа.Даже се притеснявах да не я накарат печатно/както от писане с химикалка ,в България,мина пак на молив,тук./   За диктовка се учудвам,никога не са правили. Тестът по HSU/за поляната,насекомите,гъсеничката/ ни бе подобен ,но даден за домашна работа. При вас е доста сериозно!!!

# 692
В Алди са пуснали помагала за самоподготовка на 3-4 клас и 6 клас. По мате, англ. и немски са. Ако някой има интерес, да тича натам  Mr. Green Пуснали са и големи блокове А3 с по 40л. За моя художник, това направо си е подарък.  Wink

ДжейДжей, моя въртеше чинии и понеже беше най-добрия   Blush му я купих на края на представлението. И друг съвет от мен- не вземай бебка с теб, защото е ужасно прашно и миризливо. Всичко с постпано със стърготини и такава пушилка се вдига, че снимките са ми като през гъста мъгла. Но всичко си струва  Hug

# 693
Roo Roo, и на мен ми се струва, че летвата е вдигната високо още от 1ви клас.  Тези тестове, доколкото разбрах, ги измислят заедно всички учители от дадено училище и са еднакви при нас за всички първи класове в училището.

# 694
Roo Roo, и на мен ми се струва, че летвата е вдигната високо още от 1ви клас.  Тези тестове, доколкото разбрах, ги измислят заедно всички учители от дадено училище и са еднакви при нас за всички първи класове в училището.
   Това само е в голяма полза за детенцето! Grinning

# 695
Само да вметна, че в началното училище всеки учител си има собствен маниер на обучение и оценяване, собствено темпо, изисквания и лудости. Тоест - едни предупреждават за тестове, други не. Някои даже тестове не правят, при други са всеки ден. Някои държат родителите в неведение, други пък информират за всяка дреболия. Та внимателно със сравненията.

# 696
  • Берлин
Извинете ме,че пак с въпрос, но не знам кого да питам...  Embarassed
Търся си професионална боя за коса, опитах на няколко места, но не намирам. По интернет ми е сложно да поръчвам заради сайтовете само на немски. Боя висок клас търся всъщност /ДМ,Росман и подобните не предлагат/. Имаше едни магазини Зара в БГ, там си купувах боя + окислител и така...
Питах за спортен аутлет, но не казахте.Днес намерих магазин на Пума и съм в тотален екстаз - 2 чифта маратонки + суитчър - 89 евро - очеизвадно разпродажбите тук са си истински разпродажби.

И нещо за душата...Събуждам се всяка сутрин с усмивка, явно Берлин реши да ме прегърне след първоначалното лошо посрещане и негативни впечатления и емоции. Някак ми е хубаво. И все в едното лошо виждам друго хубаво - днес е мрачно и вали, но пък си купих най-жестоките боти на света! Хубаво ми е... ох,прозаична станах, извинете ме  Embarassed

# 697
PAPURCHE MEHURCHE , кефиш ме, честно ти казвам. Заразяваш ме с положителни емоции и задължителна усмивка докато те чета.  Heart Eyes

И да повдигна тема за сравнения: Имате ли по вашите места т.нар. Ferienpass. Става дума за деца в училищна възраст. Мнооого ми хареса като идея, като цени, като мероприятия, абе всичко. Като начинаеща се лутам повече от нужното разбира се, но за другата година ще знам вече. Уникално полезно е за децата през "дългата" им ваканция. Моля се да го въведат и в БГ някой ден.

# 698
Аз пак да се върна на темата за образованието. Тук, в Байерн, непрекъснато се говори за високото ниво на образованието в тази провинция. Чувала съм го от колеги, приятели и от много учители.  Тук било друга Германия и идващите от други провинции и искащи да продължат обучението си тук, ги карали да повтарят класа или ги сгърчвали от изпити.

За Ferienpass - да, в Мюнхен се предлага, но при тази популация тук местата са ограничени и всички термини за по-интересните посещения са отдавна заети.

# 699
По принцип, blabla7, и аз съм чувала, че баварската матура е най-трудна и отваря вратите на всички университети. Но също съм чувала и че ученици в горен курс се местели в по-северните провинции от Бавария именно, за да изкарат по-лесна матура с по-висока оценка. Образователната политика във всяка провинция е различна, това си е припоритет на провинцията и съответно голяма база за сравнения няма. Има основни неща на федерално ниво, които трябва да залегнат в учебниците и преподавания материал за всеки клас, но отттам, всяка провинция решава сама. А при нас например се казва  само Sachunterricht, а не Heimat- und Sachunterricht. И в първи клас се учеше за обонянието, зрението и т.н., както и за скелета и някои органи, напр. че сърцето е голямо, колкото юмрук и т.н. Това го давам само за пример, защото за пеперудите пък въобще не се споменаваше. Може би в другите провинции пък да е още по-различно.

# 700
ДжейДжей, благодаря за отговора по моя въпрос!Синьо,тези са много хубави, които ти си показала!Бих ги купила, ако ги намеря.Изглеждат стабилни, а другите са си пантофи.
Аз днес вече купих де, но се замислям дали не избързах.Защото са си истински обувки, а не такива меки. които сте показли....не знам дали няма да й е трудно...И тя вкъщи е постоянно боса.И навън досега по чорапи я пусках, ама в това шантаво време...
Иначе моя син с тези бг буйки си проходи в БГ, но снощи доста четох, че не били подходящи...Да се чуди човек вече.
За първи клас ми е интересно да чета, да се информирам отсега Simple Smile
И в Лидл гледах, че са пуснали някакви учебници за малките класове.Не съм се заглеждала, че ни е рано още.
При мен куриерите са германци  Peace

# 701
  • На точното място
Извинете ме,че пак с въпрос, но не знам кого да питам...  Embarassed
Търся си професионална боя за коса, опитах на няколко места, но не намирам. По интернет ми е сложно да поръчвам заради сайтовете само на немски. Боя висок клас търся всъщност /ДМ,Росман и подобните не предлагат/. Имаше едни магазини Зара в БГ, там си купувах боя + окислител и така...
Питах за спортен аутлет, но не казахте.Днес намерих магазин на Пума и съм в тотален екстаз - 2 чифта маратонки + суитчър - 89 евро - очеизвадно разпродажбите тук са си истински разпродажби.

И нещо за душата...Събуждам се всяка сутрин с усмивка, явно Берлин реши да ме прегърне след първоначалното лошо посрещане и негативни впечатления и емоции. Някак ми е хубаво. И все в едното лошо виждам друго хубаво - днес е мрачно и вали, но пък си купих най-жестоките боти на света! Хубаво ми е... ох,прозаична станах, извинете ме  Embarassed

Папурче, аз си купувам боя от тук http://shop.tophair.com/wella/  и http://www.hagel-shop.de изпробвани са много коректни. Цените им са много по добри от колкото в магазините  Peace
Честити придобивки.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 21:30 от Да, мило

# 702
 Hug

ПАПУРЕЦ,здрасти бе,пиле!Радвам се,че звучиш така. GrinningАз на 13 септември пристигам в Берлин за 3 дни,много искам да се срещнем.Моята най-добра приятелка от Тирол срещна любовта и от 3 месеца е берлинчанка. PartyРабота си намери веднага,живее при приятелят си и мнооого харесва Берлин.Дано и ние с теб да можем, да се видим!
 stefiss_1978,тя Папурчето ако знаеш как хубаво пише!  bouquetЗатова и не се учудвам как предава емоции и всичко! Hug
Момичета извинявайте,че така ни в клин,ни в ръкав се вмъкнах в темата ви! EmbarassedПожелавам ви хубаво лято!

# 703
  • Germany
Много благодаря за сайта с боите и аз отдавна си търся проф. боя и все не намирам от къде да си поръчам  Peace
PAPURCHE MEHURCHE, не писах за магазин, защото предимно онлайн пазарувам. В Амазон правят доста намаления точно на Пума. Другият добър вариант е http://www.sportsdirect.com/.
Чета ви за първи клас, интересно ми е, събирам инфо за догодина.
Ние се гласим за ваканция в Бг. Другата седмица ще летим с дребното.

# 704
stefiss_1978, до момента синът ми е възхитен от репетициите в цирка.  Wink Той ще стъпва върху дъска с пирони.  #Crazy Каза, че "малко боляло, но било готино". Иначе малката щерка ще я вземем с нас. Нямам къде да я оставя, пък и тя обича до ходи на цирк. Вече сме я водили 2-3 пъти.
Колкото до Ferienpass - при нас се казва Sommerferien Programm, но предполагам, че е същото. Записването става по интернет, има доста предложения, повечето са безплатни или ако се заплаща, цените са символични. Моите деца ходят с удоволствие, още повече, че сме малка община и децата се познават.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт