Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 36 543
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Цитат
Удостоверение за настоящ адрес, издадено на единия от родителите/настойниците, от район *** за вписания в ИСОДЗ адрес на местоживеене на семейството: ул. *** Удостоверението трябва да е издадено преди датата на класиране.
Това някаква нелепа грешка ли е или действително удостоверението трябва да е издадено преди класирането?? От какъв зор вадим документи преди да е ясно дали ще ни трябват?
И беше ли посочено в системата преди класирането да се снабдим с въпросното?
Да разбирам ли, че ще ни откажат записване, ако още не съм ходила до общината за това удостоверение...?!

Вадила съм такова преди 2 години за записване в СДЯ и не помня какво представляваше, но би трябвало да е посочено от кога лицето е регистрирано на даден адрес  Tired

# 406
Цитат
Удостоверение за настоящ адрес, издадено на единия от родителите/настойниците, от район *** за вписания в ИСОДЗ адрес на местоживеене на семейството: ул. *** Удостоверението трябва да е издадено преди датата на класиране.
Това някаква нелепа грешка ли е или действително удостоверението трябва да е издадено преди класирането?? От какъв зор вадим документи преди да е ясно дали ще ни трябват?
Да разбирам ли, че ще ни откажат записване, ако още не съм ходила до общината за това удостоверение...?!

Вадила съм такова преди 2 години за записване в СДЯ и не помня какво представляваше, но би трябвало да е посочено от кога лицето е регистрирано на даден адрес  Tired

Адресът по ЛК на поне единия родител не съвпада ли с адреса, на който живее семейството?

# 407
Не.
Моят постоянен адрес по ЛК е на територията на СО, но е различен от адреса на местоживеене на семейството.
На настоящия адрес живеем под наем 5 години. Видях празна бланка за регистрация на настоящ адрес, в която има графа "Дата на записване". Защо, по дяволите, им е удостоверение, издадено преди класирането? С какво това променя датата, от която пребиваваме на въпросния адрес?  #Cussing out

# 408
Ние така се юрнахме да се снабдяваме с документи за СОЛ с надеждата, че може да ни потрябват. Но уви! Никакъв шанс да стигнем до класиране и записване. За толкова голям и натоварен район-само едно СДЯ!

# 409
Привет мами,

Аз да питам че не разбрах нещо  Embarassed
На 22-ри ще обявят ли колко места са останали в яслите ( незаписани деца, отказали се и прочие) или това дето го обявиха днес е окончателно?

Извинявам се за въпроса, но на детската площадка чух какви ли не мнения от мамите
На 22ри интригата ще бъде между 17 и 18 ч, защото в 17 приключва записването на приетите на първо класиране деца и незаетите бройки ще се прибавят към днес обявените свободни бройки за второ класиране. По принцип е редно в сайта на ИСОДЗ да ги прехвърлят от колона "Текущо незаписани" в колона "Свободни места", но на практика не винаги го правят. Така че от 17 ч. вече ще е ясна картинката и до 18 ч. могат да се правят размествания на кандидатури според това, къде имате повече шанс.

По повод (не)строителството на ДГ - наистина не мога да си обясня безхаберието на общината в това отношение. Изпитвам съмнения дали частните градини нямат някакво лоби... според мен само те имат интерес да няма достатъчно общински заведения.

# 410
Такава подигравка с това 2ро класиране, че просто нямам думи.

Нали щяха да пускат места за 61 ОДЗ, кво чакат? Да стане септември???

Само едно измазване отвън му трябва, отвътре нз как е, но все пак според табелата трябва да е готово юли месец.

Да се надявам ли изобщо???

Мен също ме интересува 61 ОДЗ. Не знам кога ще го пуснат, но от директорката знам, че местата ще са само за детска градина. Яслени групи няма да има.  Cry

Ами, явно проблема с яслите го ''преодоляват'' като пускат места само за градински набори... Каква е логиката??? Не казвам,че за другите не трябват места, но според мен е логично да пуснат повече яслени групи - за ОДЗтата така или иначе ще си преминават после автоматично.

Логика няма.
За мен не е нормално, за голям район като Слатина, да има само три ОДЗ и три СДЯ, и те да обявят за прием: 2,10,20 места.........  #Crazy

# 411
  • Sofia
Благодаря за пояснението
Явно в този един час ще се дебнем с другите мами

# 412
  • София
Цитат

Може да е добра идея първо да прегледате темата, преди да се пените. Значи да, така е описано още от началото. Да, многократно се изкоментира, че въпросният документ има две дати и че е добре да има прецизиране коя дата да е преди класирането и прочие бла-бла. Накратко? Ако сте РЕГИСТРИРАНИ на временен адрес преди класирането, би следвало вече да имате този документ и той дори да е с двете дати преди класирането. Ако сте го загубили, примерно, може да си извадите ново удостоверение сега и да се надявате, че директорката ще вложи разбиране, отчитайки, че датата на РЕГИСТРАЦИЯ е преди класиране (а не датата на издаване на самото удостоверение).

# 413
Такава подигравка с това 2ро класиране, че просто нямам думи.

Нали щяха да пускат места за 61 ОДЗ, кво чакат? Да стане септември???

Само едно измазване отвън му трябва, отвътре нз как е, но все пак според табелата трябва да е готово юли месец.

Да се надявам ли изобщо???

Мен също ме интересува 61 ОДЗ. Не знам кога ще го пуснат, но от директорката знам, че местата ще са само за детска градина. Яслени групи няма да има.  Cry

А аз така се надявах на една яслена групичка, че като гледам, шансовете ни съвсем се стопиха...

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 09:47 от pepina80

# 414
Прави ми впечатление и нещо друго. В район Слатина има едно ОДЗ Мечо Пух, където за набор 2014 има отпуснати 2 бройки. Въпреки това за второ класиране там упорито продължават да чакат деца с 8.3 точки. Предположих, че може би очакват отпускане на още бройки, но гледам, че няма такива (поне от вчера). Според вас какъв й е случаят на тая градина? Хем група от две деца, хем такъв небивал наплив за нея?

# 415
  • София
Влизам с хубава вест да се похваля  Party днес мъж ми ходи да запише дъщеря ни в ДГ и въпреки притесненията ми, който се оказаха безпочвени всичко е минало много гладко. Директорката е била много мила и отзивчива и вече официално сме 1 група  Hug
Много Ви благодаря за подкрепата, за отговорите и за всичкооооо.
На всички желая успех и стискам палци  дечицата да ги приемат.

# 416
Прави ми впечатление и нещо друго. В район Слатина има едно ОДЗ Мечо Пух, където за набор 2014 има отпуснати 2 бройки. Въпреки това за второ класиране там упорито продължават да чакат деца с 8.3 точки. Предположих, че може би очакват отпускане на още бройки, но гледам, че няма такива (поне от вчера). Според вас какъв й е случаят на тая градина? Хем група от две деца, хем такъв небивал наплив за нея?

Групата няма да е от 2 деца. В яслените групи са два набора 2013 и 2014 смесени. А защо има деца с първо желание, при липса на места,  причините може да са разнородни- някои не ги устройва друга градина и въпреки липсата на места,  стоят с надежда за напред, някои ще разместят в последния момент, когато ситуацията е по ясна, други от глупост... Mr. Green

# 417

Групата няма да е от 2 деца. В яслените групи са два набора 2013 и 2014 смесени. А защо има деца с първо желание, при липса на места,  причините може да са разнородни- някои не ги устройва друга градина и въпреки липсата на места,  стоят с надежда за напред, някои ще разместят в последния момент, когато ситуацията е по ясна, други от глупост... Mr. Green
Това за смесената група не ми беше хрумнало. А да си чакаш нещо неясно какво при положение, че имаш 8.3 точки (дето толкова родители само си мечтаят за тях), си е жива глупост. Или просто нямат належаща нужда от ясла и участват само за спорта.

# 418
Един съвет към тези, които чакат второ класиране. Гледайте обявените бройки в свободни места по съответен набор, а не в секция новини на ИСОДЗ. Не, че там има много повече, но дават малко по-ясна представа. Например за Красно село, коментирано по нагоре с район без свободни места, има 4 бройки за 2012, 1 за 2013, 1 за 2014. Напълно ми е ясно, че това е едно голямо нищо, но все пак вижте си шансовете.

# 419
  • Sofia
Записах детето в петък. Отидох с леки притеснения, тъй като имам разминаване между района на местоработата, записан в системата и действителния, притесняваше ме и това, че детето е много назад с ваксините. Директорката забеляза разминаването, но каза- е, хайде, нали сте наш родител. Не знам ако не бях "техен" родител, дали щеше да направи проблем. А пък за ваксините ми каза, че вече приемали и без всички ваксини, само уведомявали РИОКОЗ.

Общи условия

Активация на акаунт