Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 36 543
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Извинявайте, но вие питате как да пуснете детето на две и до тогава да вземате пари за майчинство. На две се катерят по пързалките и ядат кебапчета. От преки наблюдения ви говоря. Предлагам да не ми отговаряте, щото темата не е за частни диалози. Успех с кърмата и прохождането!

# 496
Извинявайте, но вие питате как да пуснете детето на две и до тогава да вземате пари за майчинство. На две се катерят по пързалките и ядат кебапчета. От преки наблюдения ви говоря. Предлагам да не ми отговаряте, щото темата не е за частни диалози. Успех с кърмата и прохождането!

Казахте да не ви отговарям,но не мога просто да се сдържа. Зависи кога е захранено детето,а като още не няма как да яде кебапчета тогава. А за ходенето една мама преди мен е казала,че какво щели да го правят детенцето като не можело само да ходи и просто я подкрепих. Тук всеки си има право на мнение. Съжалявам, че писах.Моля да ме извините,ако някой съм засеганала с поста си.

# 497
Това с прохождането много се върти от персонала, но .... никъде няма такова изискване. Нима мислите, че всички 10-месечни ходят. И като го повторят няколко майки и вече става изискване. Какво ли толкова ще прави, като не ходи- ще се търкаля по килима, също като тези, които ходят.

# 498
При нас се получи същото миналата година. В нашия раойн нямахме никакъв шанс, но в друг район се оказа, че ще ни приемат в СДЯ и така цяла година на път. Тази година за ДГ същата работа и отново ще попътуваме, но поне сме вътре. Иначе и яслата и градината са ни близо до местоработата.
Ох, и аз се чудя дали да не мисля такъв вариант за баткото - ние сме в Люлин, но за него има шанс за една градина, която е някъде след Орлов мост, и в една, която ми е в района на работата... ама не ми се иска да му причинявам влачене по градския транспорт от сега.  Sad
Моето детенце добре се справя. Пее в метрото и се забавлява. Просто нямах друг избор, а и като гледам тя се чувства добре и го приема за нещо нормално. И определено енергията й не се изчерпва и играта продължава и пред нас и у нас:-)

# 499

Казахте да не ви отговарям,но не мога просто да се сдържа. Зависи кога е захранено детето,а като още не няма как да яде кебапчета тогава. А за ходенето една мама преди мен е казала,че какво щели да го правят детенцето като не можело само да ходи и просто я подкрепих. Тук всеки си има право на мнение. Съжалявам, че писах.Моля да ме извините,ако някой съм засеганала с поста си.
Всеки сам решава за себеж си как да постъпи, но мисля, че е нагло от ваша страна във форум, в който си говорим за правила, където има родители, които се борят със зъби и нокти как приемът да бъде все по-коректен, вие да попитате как да нарушите правилата. Първо като смятате, че детето ви е недорасло, защо кандидатствате и не ми казвайте, че така сте решили и всичко е по правилата. Да така е, но на фона на 12000 не приети деца вашето поведение е направо не морално. Ако желаете запишете си детето и вземете мястото на дете, което наистина има нужда от това място. Вие имате право да отложите до 90 дни тръгването на ясла, всичко останало е въпрос на съвест. Миналата година, една от майките, с които общувах, реши да кандидатсва, тя имаше допълнителна точка и я приеха от раз, после детето й го гледа баба му, защото било малко, но в крайна сметка вероятно са я шкартирали от яслата, защото детето й не получи допълнителна яслена точка тази година. Относно бележките от ЛЛ, тя не може да дава до безкрай след 15 дни трябва да ви изпрати на Лекарска комисия и другото нещо е, че в годината имате право на 30 дни болничен за дете и 30 дни отсъствие по домашни причини. Не се сърдете, че всички ви нападат, но мислете къде и как задавате въпросите си.

# 500
  • София

Напълно съм съгласна с Beeps. След като сте кандидатствали е трябвало добре да обмислите и варианта ако Ви приемат какво ще правите.
Нормално е да Ви нападаме.
А след като е малко и не е захранено грам логика не виждам в кандидатстването Ви. То всяко дете е малко за тръгване на ясла, но рано или късно трянва да тръгне.

Моето дете тръгна на 1.3 г. и съм доволна. Да свикна трудно, но много добре и се отразява.
Така, че моля точно от тази тема не търсете съвет.

# 501
  • София
Излишно е да отговаряте на corrina. Тя вече писа, че детето й е на 6 месеца. До средата на декември вече ще е на 1 год. Все още ли няма да е захранено и да е само на кърма  Thinking
А и е още по излишно да я информирате в кои случаи ще получава 50% от обезщетението. Тя си е написала, че иска да получава пълно обезщетение докато детето й стане на 2 години и след това напусне. Това отдалече мирише на фалшив трудов договор.

# 502
Извинявам се на всички. И точно защото знам как е с местата и как се борят хората кандидатствах и щях да пренаредя желанията, но за съжаление нямах възможност и като влязох вече беше късно. И не съм казвала въобще да не я пускам. Аз ако мислех така нямаше да  кандидатствам.

# 503
  • гр. София
Корина, аз нещо май не те разбрах. И да беше пренаредила желанията пак щяха (евентуално) да приемат детето. Пак ли нямаше да искаш да го пуснеш със същия мотив, с който сега не искаш да го пуснеш? Как би повлияла пренаредбата на желанията ти за детски заведения върху фактическото пускане на детето на ясла?

# 504
Излишно е да отговаряте на corrina. Тя вече писа, че детето й е на 6 месеца. До средата на декември вече ще е на 1 год. Все още ли няма да е захранено и да е само на кърма  Thinking
А и е още по излишно да я информирате в кои случаи ще получава 50% от обезщетението. Тя си е написала, че иска да получава пълно обезщетение докато детето й стане на 2 години и след това напусне. Това отдалече мирише на фалшив трудов договор.
Първо чети както трябва и след това коментирай. Не съм писала за пълно обещетение първо,защото ми е ясно,че няма как да стане. А и договора да ти кажа си ми е напълно реален. А и може да е на кърма ти от къде знаеш? А и да е захранено няма как да е на обща храна като толкова късно се захрани.

# 505
Корина, аз нещо май не те разбрах. И да беше пренаредила желанията пак щяха (евентуално) да приемат детето. Пак ли нямаше да искаш да го пуснеш със същия мотив, с който сега не искаш да го пуснеш? Как би повлияла пренаредбата на желанията ти за детски заведения върху фактическото пускане на детето на ясла?
Щях да я пусна,но нямаше да е приета толкова малка като пренаредя,а понатам.

# 506
  • София
Първо чети както трябва и след това коментирай. Не съм писала за пълно обещетение първо,защото ми е ясно,че няма как да стане. А и договора да ти кажа си ми е напълно реален. А и може да е на кърма ти от къде знаеш? А и да е захранено няма как да е на обща храна като толкова късно се захрани.

Като договорът ви е "напълно реален", защо ще напускате?!  newsm78 И защо решихте, че в яслите се яде "обща храна"?  Simple Smile

# 507
  • София
Щях да я пусна,но нямаше да е приета толкова малка като пренаредя,а понатам.

Чакайте, чакайте, щом така или иначе, като пренаредите желанията, ще я приемат "понатам", защо държите да се запишете сега?!

# 508

Като договорът ви е "напълно реален", защо ще напускате?!  newsm78 И защо решихте, че в яслите се яде "обща храна"?  Simple Smile
Искам да напусна и да си намеря друга работа,тъй като на тази работа ми се оказва тормоз и е под голямо напрежение работя. Ако работата си ми беше хубава и ходих с удоволствие нямаше да се замислям да се върна. Ами едва ли ще се съобразяват,че моето дете не е захранено с това и да не му дават.

# 509
  • София

Ами чета. Да няма как да знам дали дете на 1 год. е само на кърма, но ако е така то и на 3 няма да е готово. А и какво разбираш под обща храна? Да не мислиш, че в яслите отскачат за храна от съседния ресторант, вместо да им готвят храна съобразена с възрастта им?
А след като не ти харесват коментарите, вместо веднага да се обиждаш си помисли, защо никой в темата не ти ръкопляска и не те потупва виртуално по гърба.

И бих искала да я запиша да си пазя мястото, да плащам половин такса и да взимам от ЛЛ, че още не е готова и да отлагам. Говорих и ми казаха,че имало такъв вариант,но не ми е ясно с майчинството в такъв случай изцяло ли го спират? И като стане към две годинки тогава да си пусна отпуската и да напусна.

Общи условия

Активация на акаунт