СЕДМИ КЛАС -тема 63

• 66 687
  • 1 229
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Никаква идея. newsm78

# 511
А аз да питам каква е тази книжка? Не им ли дават просто разпечатани листа със задачите? Ако е книжка - знаете ли кой и кога я е напечатал?
Тази хипотеза е  #Crazy! Ако наистина има такава книжка, отпечатана и пр, какво тогава ще отпечатват в деня на изпита? И отпечаталият я няма ли да я поизтъргува малко на заинтересовани предварително?

# 512
  • Варна
А аз да питам каква е тази книжка? Не им ли дават просто разпечатани листа със задачите? Ако е книжка - знаете ли кой и кога я е напечатал?
Аз под "книжка" имам предвид точно задачите, по аналогия с тези от пробните изпити. Предполагам, че не им дават 5-6 хвърчащи листа, или?
Сега видях, не било "книжка", а "свитък"  Grinning

# 513
http://www.souee.bg/images/souee/pdf/Instr_uch7.pdf
тук има добре обяснени правилата. Тази "книжка" явно е помпозно название на разпечатаните листа със задачи.

# 514
Има една теория, че интелектът на групата е по-висок, когато има повече жени в екипа, нека да не я оборваме.
Естествено че няма как да са книжки, това най-малкото предполага излишни разходи за отпечатване и на варианта, който няма да бъде изтеглен - а това са десетки хиляди копия.

# 515
  • София
В една от наредбите, които бяха дадени тук в темата, беше упоменато, че тестовата книжка се предава отделно от пликовете с изпитни материали.Т.е тя не отива на проверка и никой не я гледа-следователно могат да си пишат, драскат и каквото си искат по нея.
Госпожата по БЕЛ на  моя му е казала също, че ги събират на големи купчини тестовите книжки и не се предават Peace
Дано не подвеждам с тази информация, но аз така я разбрах Peace Simple Smile

# 516
Пожелавам на всички успешен  старт на матурата стискам палци на всички. На мен лично ми е по притеснено отколкото на детенце...

# 517
Моите кандидат-гимназисти поне привидно са много спокойни. Аз обаче съм на ръба на лудостта. Оф, да мине вече, че вече не се трае  Whistling На нас утре ще ни дават служебните бележки - днес късно следобед са ги получили от МОН. Ние сме болни и не сме на училище - мъчи ни ужасна кашлица вече месец и вместо да се оправят, се влошиха тъкмо в най-неподходящия момент. Притесняват се да не се закашлят по време на четенето на преразказа и да не могат да чуят добре, а и да не пречат на останалите. По въпроса за писането върху свитъка, надявам се наистина да няма проблем, защото на ПИ са го правили и не зная дали няма да се отплеснат и да започнат да си ограждат първо там отговорите.  Чудя се обаче, ако наистина не се разрешава, как ще коригират грешките в текста  newsm78. Ще им бъде трудно направо да го преписват в картата за отговори. Така може лесно да пропуснат някоя грешка.

Пожелавам на всички да са достатъчно здрави, спокойни и уверени и да се представят достойно.

# 518
  • София
Има една теория, че интелектът на групата е по-висок, когато има повече жени в екипа, нека да не я оборваме.
Естествено че няма как да са книжки, това най-малкото предполага излишни разходи за отпечатване и на варианта, който няма да бъде изтеглен - а това са десетки хиляди копия.
Има как да са книжки и са били предварително напечатани книжки поне веднъж. Явно от тогава е останало това име за хвърчащите листа, които ще разпечатат в деня на изпита.

Все пак странно звучи - няколко пъти чух да ги наричате "книжки" и реших да питам тук и гугъл Simple Smile Добре, че вече не са "книжки". Simple Smile

.......Чудя се обаче, ако наистина не се разрешава, как ще коригират грешките в текста  newsm78. Ще им бъде трудно направо да го преписват в картата за отговори. Така може лесно да пропуснат някоя грешка.
...
Нали имаше някаква наредба, в която е написано, че писането в "книжките" е разрешено? По-назад в темите се коментираше. Някой помни ли или да има линк?

* допълвам:
този инструктаж имах предвид, но на сайта на МОН. Не мога да го намеря в момента там

В него пише:
------------------------------------------------------

По време и след приключване на изпита:
....
• ИМА ПРАВО да пише върху свитъка с тестовите задачи;
....

-------------------------------------------------------

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 23:56 от Елл

# 519

.......Чудя се обаче, ако наистина не се разрешава, как ще коригират грешките в текста  newsm78. Ще им бъде трудно направо да го преписват в картата за отговори. Така може лесно да пропуснат някоя грешка.
...
Нали имаше някаква наредба, в която е написано, че писането в "книжките" е разрешено? По-назад в темите се коментираше. Някой помни ли или да има линк?

* допълвам:
този инструктаж имах предвид, но на сайта на МОН. Не мога да го намеря в момента там

В него пише:
------------------------------------------------------

По време и след приключване на изпита:
....
• ИМА ПРАВО да пише върху свитъка с тестовите задачи;
....

-------------------------------------------------------

Във форума някой коментира, че това било изрично упоменато само за изпита по математика, но не и за БЕЛ и тръгнаха терзанията - позволено ли е или не Simple Smile  Днес пък съученик на моите каза, че по време на инструктажа, който са им правили в училище, ги предупредили, че на черновите също не се допускали задрасквания и поправки, можело да се драска само върху свитъка, който си оставял за тях  newsm78 Нали не се разрешаваше да се изнася нищо от изпита?!

# 520
  • Бургас сити
Здравейте, мили мами!
Отдавна не съм се включвала, но заветните изпити приближават, напрежението расте и това си личи по количеството постове, които се изписват Simple Smile Понеже има няколко неуточнени неща, да си кажа и аз, като "вещо" лице:
1. Тест = тестова книжка.
2. МОЖЕ да се пише в теста и по БЕЛ, и по МАТ.  Потвърдено от РИО - Бургас. От години в нашето училище децата пишат в тестовете и по двата предмета. Тези  "тестови книжки" не се проверяват, задължително всички отговори на 1 модул се пренасят в бланката за отговори. Само тези бланки се проверяват от оценителите.  Тестовете НЕ СЕ ПОСТАВЯТ  в пликовете с писмените работи на децата, те се предават на комисията отделно и след това се унищожават. Не се разрешава изнасяне на тестовете от децата. Прибират се под брой.
3. Консултантите по БЕЛ са учители по БЕЛ от други училища, предварително "разджуркани" от  РИО. Така се наричат учителите, които ще четат текста на преразказа, ако нещо се обърка с техниката.
4. Черновите на втори модул понякога се оценяват - например на преразказа, когато не е дописан напълно в беловата. Нека колеги по БЕЛ и МАТ, които пишат в темата и са били проверители,  да се изкажат по-компетентно.

Ако имате други въпроси - питайте без страх, ще се радвам да отговоря.

Мили майчета и малки умни кандидат-гимназисти,

Предстои седмицата, в която всеки ще покаже това, което е научил и ще получи заслужената награда за своя труд. Нека децата бъдат спокойни, уверени и да дадат най-доброто от себе си.
Мили мами, подкрепяйте  децата си, точно в този момент те имат нужда да усетят опората и обичта ви.
Стискам палци на всички форумски деца! Не забравяйте това, което от години повтаряме тук: форумските деца винаги успяват! Те са най-добрите от най-добрите! Пълен напред към класиранията по първо желание!

Прегръщам Ви! Hug

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 01:16 от tonata

# 521
  • София
На моята щерка днес са им дали листа с датите и разпределението по зали. Обясняваше ми по телефона и по едно време запецна "ама аз не си знам ЕГНто".
Бяхме седнали в едно квартално заведение с мъж ми и малкия. Тя дойде малко по-късно. И както седеше на стола се разплака. "Страх ме е".

Аз ѝ разказах за трагичното ми кандидатстване в Икономическия техникум. При решени задачи имах двойка, защото си бях рисувала по черновата  Joy Бях свършила по рано и си запълвах времето  hahaha И за да не пишело в резултатите "дисквалифициран/а" ме минали с една "2". Тя само ме попита "а после"... "ами после завърших гимназия, кандидатствах пак с математика и станах инженер" Simple Smile

Казах ѝ, че всичко ще мине и замине... "ами ако не замине" Simple Smile Не знам как да я успокоя, защото и самата не съм много спокойна.
Средата на месеца трябваше да замина за Сърбия, добре че го отложихме за юни.

# 522
Тази хипотеза е  #Crazy! Ако наистина има такава книжка, отпечатана и пр, какво тогава ще отпечатват в деня на изпита? И отпечаталият я няма ли да я поизтъргува малко на заинтересовани предварително?

Хора, успокойте се малко и не се вкарвайте във филми.  Hug Поне за седми клас със сигурност НЯМА как да изтече предварително информация. Знам, че и мен са ме спохождало какви ли не мисли, но в крайна сметка всичко си минава много по-добре дори от очакваното.
Ако имате възможност, бъдете днес с децата -изведете ги на разходка, отидете на кино или на някое интересно място. Да се изморят добре и най-вече да не мислят за изпита утре. И в 10 вечерта най-късно да са заспали, за да може да са свежи утре. Всичко ще се подреди. Бъдете сигурни!  Hug

# 523
  • София
Горкото, ако не замине!  Hug Ще мине и ще замине, и още как! Децата каквото научиха - научиха. Сега им трябва късмет и спокойствие, доколкото е възможно. (понякога им казвах - каквото за другите, това  и за вас)

# 524
  • София
Ето едно много хубаво и стегнато обяснение за НВО

http://www.teacher.bg/Article/Details/43150

Общи условия

Активация на акаунт