Гримиране - идеи и техники (Тема № 61)

• 91 620
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Отлично поведение  Peace Вече над месец го нося всеки ден и за дълго  Peace Дори изглежда някак водоустойчив - нанасям го с ръце и не се отмива само с вода - 40 номер със сигурност  Peace

Ключов момент за мен беше да не слагам по много - в началото от 40 слагах по повече и стоеше мазно-лъскаво. Сега ползвам 30 и нанасям доста по-малко  Peace Стои дори по-матово, колебая се дали продуктите с различен номер са различни или е само до количеството  Thinking

Ще ти пусна ей сега снимките на лични  Peace

# 436
  bouquet ще го прегледам и него значи.

# 437
Аленка пусни снимките,сигурна съм ,че повечето от нас ще им се радват!  bouquet

# 438
  • в 1001-та нощ
Ти трябва да си ги виждала на друго място, заради недоброжелателите се въздържах, но хайде (в скрития текст)  Simple Smile

Скрит текст:
Няма вече  Hug

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 19:44 от a.l.e.n.a

# 439
Да гледах ги,много сте хубави!!!!Да сте живи и здрави!

# 440
  • София
Момичета, аз отново съм пред дилема, която смятам да реша вече, защото от доста време се чудя и събирам впечатления и реших за последно да се консултирам и с вас  Hug

Трябва ми фдт (може би и база), който да издържа около 10 часа. Преди работа се гримирам и след около 4ч. сякаш грима ми е попил и тенът ми вече не е равен, което ме вбесява. Към момента ползвам кремче, база на Римел и фдт на Буржоа ХМ или Макс Фактор. Уж фиксирам с безцветна пудра на Сефора, но не намирам разлика, освен че май малко ми изсушава.

Кожата ми е суха, от време на време с лющещи се места, когато занемаря маските Whistling Нямам белези или пъпки за прикриване, но искам изравнен тен и свеж вид.

Четох добри отзиви за Clarins teint haute tenue и МАС body and face foundation, но събирам и други предложения. Бях гледала и Estee Lauder double wear light, но цветовете не ми паснаха  Whistling

# 441
  • Street of Dreams
Едно предизвикателство за Алена от мен, може и за другите:
бели сенки по подвижния клепач
затъмняване и по неподвижния със сливово
светлосин молив (по-бляскав) леко в горните мигли и по водната линия
спирала

# 442
  • в 1001-та нощ
Чудесно  Embarassed Ще гледам утре да успея  Blush

Днес бях с лилавата спирала на Диор - светли и не ярки сенки - колкото да озарят, затъмнени съвсем леко, като светлосянка. Фина очна линия и черен молив на водната линия.

Лилавото се откроява хубаво  Peace

# 443
Момичета, аз отново съм пред дилема, която смятам да реша вече, защото от доста време се чудя и събирам впечатления и реших за последно да се консултирам и с вас  Hug

Трябва ми фдт (може би и база), който да издържа около 10 часа. Преди работа се гримирам и след около 4ч. сякаш грима ми е попил и тенът ми вече не е равен, което ме вбесява. Към момента ползвам кремче, база на Римел и фдт на Буржоа ХМ или Макс Фактор. Уж фиксирам с безцветна пудра на Сефора, но не намирам разлика, освен че май малко ми изсушава.

Кожата ми е суха, от време на време с лющещи се места, когато занемаря маските Whistling Нямам белези или пъпки за прикриване, но искам изравнен тен и свеж вид.

Четох добри отзиви за Clarins teint haute tenue и МАС body and face foundation, но събирам и други предложения. Бях гледала и Estee Lauder double wear light, но цветовете не ми паснаха  Whistling

За жалост този процес е един от най-дългите и трудните в гримирането - да направиш добрата база за грим  Wink На мен ми отне година и половина-две  Crazy И за жалост, тук готова схема няма. За всеки е строго индивидуално и методът е единствено проба-грешка  Sunglasses
Но не прави грешката, да гледаш само това, което се вижда на повърхността. Аз изредих огромно количество ФДТ-ни, а се оказа че първо трябва да се видят нещата от вътре - навън.
Първо виж как ти е кремът за лице. Той е от решаващо значение, как ще ти стои гримът. Пробвай няколко вида.
След това пробвай няколко бази за грим или въобще я махни. Аз установих, че без база гримът ми е по-добър  Wink
И чак тогава стигни до критичност към ФДТ.
Комбинацията от всичко, което слагаш на лицето, прави добрият завършек. Не само най-горният слой  Peace

# 444
  • в 1001-та нощ
Днес се наложи да правя грим за повод и не беше удачно да се впусна в предизвикателството  Blush При такива обстоятелства - за втори път ползвам Ether на UD - вероятно ми е много на сърце тази сянка.

На снимки не мога да хвана ефектите, затова нямах намерение да снимам, но много ми хареса как е без молив отдолу и реших да щракна. После сложих и молив - да видя ка ще е с него - и така щракнах - то нали ще се позатрие.

Хем ми харесва без молив, хем нещо ми липсва, като няма. Ползвали ли сте телесен молив за водната линия  Thinking

Ето без молив:

И тук с молив:

Чудя се какво да ползвам, за да не е голо, но и да не е заострено с черен молив. Ползвам го, защото съответства на очната линия, но ми се иска да го избегна. Не ми се иска и сив да ползвам и освен телесен - друго не ми хрумва  Thinking

# 445
Твоите очи и аз ги харесвам с молив във водната линия (и/или + подчертано с  по - тъмни сенки). В случая някое тъмно-кафеникаво-' бургунди' дали не би свършило работа, тип прословитуят blackberry на Avon? Традиционно, цветове, които ти отиват.

# 446
  • Street of Dreams
Кафяв - но нещо по-естествено и студено от този твоя; нещо по сиво-кафяво. Според мен ще стане дори по-добре от черното, но това вече го знаеш Wink

# 447
+1 за проба със сивкаво-кафяво Simple Smile, че го пропуснах него.

# 448
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Дами  Hug Ще огледам за такива варианти  Heart Eyes

# 449
  • на кого му пука
Момичета ,припомнете ми домашният лосион за почистване на грим можеше ли да се прави с термалната вода на Авен или задължително трябва да е розова вода?

Общи условия

Активация на акаунт