Студенти в UK - 4

• 84 182
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • България
Миринда фон Щирлиц аз пера всичко с тях. Не разделям цветните дрехи и винаги ги слагам в пералнята.

# 691
Здравейте отново момичета,

На дневен ред ни е изборът на банка в UK. Вие коя бихте препоръчали? Доколкото разбрах, колебанията на дъщеря ми са между Сантандер и Лойд... newsm78 Вие на коя сте се спрели.

Поздрави и благодаря предварително

# 692
На дъщеря ми сметката е в Барклис. Ако твоята се колебае между Сантандер и Лойдс, нека добре да провери какви са таксите им. Доколкото аз знам, Сантандер имат такса за поддържане на сметка от 5 паунда месечно, а Лойд няма такава такса, но нека си го провери сама, като внимателно изчете условията на двете банки и ако трябва - пита на място.

# 693
На дъщеря ми сметката е в Барклис. Ако твоята се колебае между Сантандер и Лойдс, нека добре да провери какви са таксите им. Доколкото аз знам, Сантандер имат такса за поддържане на сметка от 5 паунда месечно, а Лойд няма такава такса, но нека си го провери сама, като внимателно изчете условията на двете банки и ако трябва - пита на място.

а аз защо си мисля че сметките на студентите са БЕЗ такси?

# 694
Лойдс имат сметка за студенти,, която е без месечна такса.

# 695
Дъщеря ми е в Лойдс, няма такси за обслужване. Важно е сметката да е без такса и да има удобен банков клон. Другото е без значение. Всъщност сметка е необходима ако детето започне работа , в противен случай не е безкрайно належащо да бъде открита още в първите дни.
Между другото, за информация на тези, които ползват паундова сметка на ПИБ - от началото на ноември въвеждат такса плащане в чужбина на пост терминал.
Успех на всички дечица, бързо адаптиране на първокурсниците!

# 696
Е браво на тях!
То не е само за сметките в паунди - за всички е, 0,25% от сумата при плащане на ПОС терминал.
Мен това вече много ме бърка. Остана ли някоя читава банка?  Close

# 697
  • Варна
Е браво на тях!
То не е само за сметките в паунди - за всички е, 0,25% от сумата при плащане на ПОС терминал.
Мен това вече много ме бърка. Остана ли някоя читава банка?  Close

Само ПИБ ли имаш предвид или всички банки са решили да го прилагат ? То не знам коя друга предлага сметка в паунди + карта  newsm78

# 698
ПИБ. И изобщо не говоря за сметките в паунди.
Тарифата е променена за плащане на ПОС терминал и за теглене в чужбина с банковите й карти, независимо от валутата в тях.

# 699
  • UK
Аз използвам TSB, нямам такса за обслужване, като цяло са коректни и нямам проблеми с тях.
Santander имат такси за студенти, ако не си UK resident (т.е. да си живял поне 3 години) или нещо подобно, но такса има (миналата година исках да си отворя още една сметка там).

# 700
 Може би от седмица или две всички такси на ПИБ са вдигнати.

# 701
  • София
Лойдс и Барклис със сигурност нямат такси за студенти. Най-добре е да се насочите към някоя от банките, която е в близост до университета или до местоживеенето.
А за някои неща май е необходима английска карта. Дъщеря ми нещо не е успяла да плати с българска карта и е помолила съквартирантката си англичанка да я плати.
Повечето банки имат сметки в паунди, но до скоро нямаха пластики. Някой писа, че Райфайзен имат от края на лятото.
Банките от нас са започнали все повече такси да си измислят, за разлика от чуждестранните, които ги отменят и създават добри условия за клиентите. На скоро бях изненадана от въвеждането на такса от 3 лв за внасяне на суми над 1500 лв ( банка ДСК).

# 702
Аз имам сметки в Райфайзен и ПИБ.
Първата не бих я препоръчала на никого - скоро очаквам да въведат тихомълком и такса "Влизане в офис на банката".
От ПИБ започвам да се разочаровам - тъкмо бях почнала да кроя планове за превеждане на пари и плащане в чужбина, и се появи информацията за предстоящата нова тарифа. Пак е по-добре от таксата "превалутиране" на RBB, но една такса влачи след себе си друга и така до края на света   Laughing Stop
А пък за ДСК изобщо няма да отварям дума, че не се знае какво ще изрека...

# 703
  • София
Аз имам сметки в Райфайзен и ПИБ.
Първата не бих я препоръчала на никого - скоро очаквам да въведат тихомълком и такса "Влизане в офис на банката".

Joy Joy
Да не говорим и за мобилните оператори. Дъщеря ми каза, че й е 3 пенса на минута до България разговора.

Току що ми писа, че не й е най-комфортно през този фрешъс уик. Повечето били като отвързани и се напивали до безпаметност. Отделно в съседно общежитие е починало момче от употреба на наркотици. Горкото дете и родители. Sad

# 704
Хич да не се впечатлява - англичаните наистина са като отвързани първата година и доста грозни гледки на паднали в двубоя с алкохола ще види. Но явно това е техния начин да пораснат.

Общи условия

Активация на акаунт