Студенти в UK - 4

• 84 193
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И нашия студент е в Англия от събота. Училище започват от другата седмица, но със съквартирантите му вече си спретнаха първия купон по повод рожденния ден на едно от момичетата.  Grinning Сега си подрежда стаята, играе тенис и други подобни занимания. Пожелавам късмет на децата от темата! Hug

# 676
Дами, с прискърбие искам да ви съобщя, че са извадени на показ всичките ни мръсни ризи - 

Не се карайте. На повечето децата са малки, на други още в проект.
Сега сте смели за отделяне, но като дойде яйцето до д-то...
Я отидете в подфорума Висше образование. Там майки на 19-20 год. студенти яко се тръшкат как ще се отдели детето, какви домашни потреби да му изпратят в колет. Все едно в паундленд няма. Срещнах и въпрос за буркани с манджа за чужбина...

Моля занапред никоя да не допуска в ефир да изтича информация относно грижите, които полагате за 19-20 годишните си студенти, особено в частта "каква манджа мога да изпратя". Може да споделяте само, ако пращате осолена сланина с кожичка - тя е безценна стока за ценители и не може да бъде намерена в паундленд

За справка:

...... изпратихме момата-англичанка. 1 кг. солена сланина и 2 луканки са минали без проблеми през КПП-то.

# 677
  • България
jhbd не се впечатлявай  Hug

# 678
  • София
Няма какво да им берем грижа на децата за лютеницата - вече разбрах как се нарича на английски - анемумка Wink
https://www.facebook.com/pla4a/photos/a.698038490268852.10737418 … ype=3&theater

# 679
 Прекалено самостоятелни деца също не са за предпочитане / моята дъщеря / . Хубаво е да се вслушват и приемат съвети децата ви - човек винаги има нужда от такива - па бил той на 5 или 55г.
   Дъщеря ми замина на 22 септември с приятелката си / Абърдийн/ и са очаровани .

# 680

Аз да ви кажа - от UK по-хубаво няма.  Laughing
Боря се с емоциите, които ми създава Еразъм програмата с всичките й убавини.
Въпреки, че аз си съскам, не мога да си кривя душата - никак не е зле, като изключим хората. Вече не обмисля да се върне в нейния университет втория семестър (както мислеше първата седмица),  има много възможности, включително да понаучи още един език, ама... "Това в UK никога не може да се случи" - битовизми.

jhbd, игнорирай я.
Скрит текст:
Дами, с прискърбие искам да ви съобщя, че са извадени на показ всичките ни мръсни ризи - 
Не се карайте. На повечето децата са малки, на други още в проект.
Сега сте смели за отделяне, но като дойде яйцето до д-то...
Я отидете в подфорума Висше образование. Там майки на 19-20 год. студенти яко се тръшкат как ще се отдели детето, какви домашни потреби да му изпратят в колет. Все едно в паундленд няма. Срещнах и въпрос за буркани с манджа за чужбина...

Моля занапред никоя да не допуска в ефир да изтича информация относно грижите, които полагате за 19-20 годишните си студенти, особено в частта "каква манджа мога да изпратя". Може да споделяте само, ако пращате осолена сланина с кожичка - тя е безценна стока за ценители и не може да бъде намерена в паундленд

За справка:

...... изпратихме момата-англичанка. 1 кг. солена сланина и 2 луканки са минали без проблеми през КПП-то.

Първоначално и аз се подразних, засърбяха ме пръстите да си кажа какво мисля за въпросната персона, височината на гроздето и неговите вкусови качества, но не си струва.  topicclosed

# 681
И аз да докладвам - замина синът на 19 септември. Наистина беше пълно с млади хора. Тъжно за България, но добре за самите тях. Бяхме спали 2-3 часа. Пристигна вечерта към осем и нещо, аз се притесних как ще намери такси. Но след 20-тина минути се обади вече от стаята си. Не беше спал 18 часа, но веднага почна да търси как да се включи в нета. Чудя се дали едно време съм го можела този подвиг - да не спя толкова време. Абе остаряхме си, но както и да е. Най-големия проблем му е езика. Понеже в 12ти клас наблегна на матурите, лятото работи и малко е като в небрано лозе. Иначе за изминалите 5 дни си купи тенджерка, сготви си, довърши лютеницата, купи си карта за гр. транспорт, посети там разни мероприятия -екскурзия, тур в библиотеката, избра си предметите, които ще учи тази година. Малко бавно става социализацията (заради липсата на самочуствие за езика).Много поляци има там. А в специалността му - почти всички са англичани. Днес ще си извади и банкова сметка. На мен ми се струва, че много малко е учебното време. Има програма по дни и седмици- ами понеделник 1 час лекция, вторник -4 часа, сряда 2 и четвъртък 1-2. И толкова. Той казва, че това е всичко. Не мога да  разбера, това семинари, упражнения - няма ли да имат.

# 682
cool_witch , не разбрах за Еразъм какво искаше да кажеш - хубава или не е тази програма? И защо казваш че няма да се връща в нейния университет, може ли така?

# 683
Хубава е по принцип - програма за обмен на студенти, обучение в университет в друга държава с възможности за 1 семестър или цяла година. Тя отиде за цяла година, но мислеше да се върне след първия семестър.

# 684
  • София
Миринда, студентите трябва да имат време и за самоподготовка. Те имат много проекти и въобще самостоятелни работи за предаване. Сигурно упражненията започват малко след първите седмица-две, за да се натрупа материал, който да упражняват (каква специалност е?). Wink Аз се доверявам на английската система. Доказала се е във времето като работеща.  Peace

# 685
Специалността му е смесена - Human Geography wijh Bussines and Management.  Това означава, че тази година трябва да покрие 80 кредита от географията и 40 от бизнеса. Обаче явно такива, които са избрали комбинирани специалности с първа география, са 3-4. И само той е с точно тази комбинация. Той ми обясни, че другите, които са само хюман джиографи, допълват оставащите им 40 кредита с физическа география. Гледах сега на таймтейбъла, качени са и няколко семинара от бизнеса (например по 1 час през седмица). Дали географите вървят по-бавно и още не са качили техните, не знам. А иначе програмата я има чак до края на първия семестър.

# 686
Миринда, образованието в UK е предимно самоподготовка.
Не се чуди, че няма плътно часове в университета. Като получи първия проект за изпълнение, сам ще си запълни часовете. Wink

# 687
Знаете ли, че сте златни?   bouquet Hug
 И още въпроси - как се използват цветоуловителните кърпички, как се казват на английски, може ли с тях да се перат заедно червени, сини и светли дрехи?

# 688
  • Варна
Знаете ли, че сте златни?   bouquet Hug
 И още въпроси - как се използват цветоуловителните кърпички, как се казват на английски, може ли с тях да се перат заедно червени, сини и светли дрехи?

Colour Catcher ?

Например тези : http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=267693455

# 689
  • Bristol
В някои ASDA продават лютеници на Олинеза и Дерони, както и кьопоолу  Laughing
Синът има по 12 часа седмично лекции,останалото е самоподготовка. Не знам само как седи въпросът за консултациите  с преподавателите. Определено, ако си студен в Англия, трябва да си proactive, както му викат на английски  Wink

Общи условия

Активация на акаунт