Студенти в UK - 4

• 84 194
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
jhbd,
ти изпращаш детето си на едно много по-уредено място  Grinning, и по хубав повод.
Моята мома излетя на 8 септември с уговорка само за 2-седмично настаняване (което изтича). Изпратихме се с усмивка и от двете страни, без сълзи. Сега се чуваме по 5 пъти на ден за по 1 пенс на минута. Тя ми сподели, че си е мислила как ще и се приплаче, как ще и е мъчно, ама не. Чувства се отлично, аз по тона и усещам. И знам, че ще се справи.Чакам и аз адрес, че да пратя някой друг кашон.И при нас дойде карта на Гиф Гаф от ЮКАС със закъснение  Crazy, след като излетяхме.

# 661
jhbd,
настръхнах ! Истината е ,че на терминал ,, или на автогара за български университет , децата отлитат от дома и ежедневието ни , което сме имали за даденост се променя . Хубаво е , че те тръгват по своя си път  , а ние ще се справим с емоциите си Simple Smile
 MiraBu  , радвам се , че девойката се е справила леко Simple Smile Носталгията обикновено идва малко по- късно . Пожелавам ви от все сърце и нея да не усети !!! Ей къде е Коледа - докато се завъртиш и ще се посрещаме Simple Smile

# 662
Ние майките трябва да сме непоклатими като катедрала, в която децата винаги могат да се опрат, посъветват, да се отморят, да се успокоят, да споделят, и пак да отлетят. Това е нормалния ход на нещата.
 Пожелавам успех на всички българчета, решили се да учат зад граница!

# 663
И моето малко птиче отлетя! Другото следва след няколко дни....
Попътен вятър и късмет на всички дечица, защото макар и пораснали за нас са си дечица! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 664
  • България
Късмет на децата!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 665
ФУ-У,

ТЕРМИНАЛ 2 БЕШЕ ПЪЛЕН САМО С МЛАДИ ХОРА...ТАЗИ ЗАРАН...

НЯКОИ ОТ ТЯХ И БЕЗ КВАРТИРА...., НО С ПРИЯТЕЛИ...,
НО БЕЗ КВАРТИРА, ...., НО С ПРИЯТЕЛИ...

ВДИШАВАМ И ИЗДИШВАМ ДЪЛБОКО...

P.S.БАЩА МУ НЕ МОЖЕ...

ПОПЪТЕН ВЯТЪР И БЕЗЧЕТ КВАРТИРИ.... Laughing

# 666
  • София
И моето гардже отлетя тази сутрин. Вече е пристигнало. Чака да го вземе автобуса на университета.
Много здраве, късмет и успехи на децата!

# 667
  • Bristol
Моят е ходил на трайълс за баскетболния отбор на университета. Но не са го приели, той от две години вече не е играл  Rolling Eyes Но пък имало опция, всяка събота да ходи на тренировки за по два часа срещу един паунд, за да влезе до някъде във форма и догодина пак да се пробва  Grinning

# 668
  • Варна
Аз пък погледнах билетите за Коледа и лекинко се стресирах, но така или иначе не знам още дати, та само гледам. Но попаднах пък на следната информация , на някой може да му е полезно .

"Ryanair, Europe’s favourite airline, today (6 Aug) announced it will launch a new daily service from London Stansted to Sofia, beginning in May 2016, which will go on sale from September. Sofia will be Ryanair’s second Bulgarian airport, following Plovdiv (which has a 4 times weekly service to London Stansted), and is another key primary airport, as Ryanair continues to expand Europe’s largest route network. -"

Вече продават билети , с първа дата 25.04.2016 г  Peace

Успех с първите дни на "зайчетата " . Гледам нагаждат се вече към новата обстановка  Simple Smile

# 669
Всички заминаха, никой не споделя впечатления. Успокоихте се нещо, май  Laughing
И новата смяна не е заела стартова позиция... Скука

Пожелавам успехи - лични и академични! Flowers Four Leaf Clover

# 670
  • София
Още няма за споделяне. Пристигнала е следобяд. Подредила си е багажа и съквартирантите са я замъкнали на парти, на което е присъствало почти цялото общежитие. Днес ще имат среща на потока, ща разглежда града и вероятно ще урежда някакви въпроси. Вечерта ще се чуем и ако не е на парти и да бърза, може и да има какво да разказвам. Simple Smile

# 671
Моето гардже отлетя в петък. Настанил се е успешно и е успял да се снабди с вещи, които не успяхме да "натъпчем" в куфара  Laughing. Много е доволен от новото място и видимо спокоен и уверен. От днес стартира и Freshers Week.
Казвам искрено БЛАГОДАРЯ на всички, които споделят информация и личен опит тук. Бяхте ми безкрайно полезни.    bouquet

# 672
И моят син от събота е там. Настанил се е. Все още останаха неща за пазаруване, но предполагам, че днес ще приключи с тях.  Снощи беше на първия купон. Днес и при тях започна Freshers Week.  И аз искам да благодаря на всички ви за неоценимата морална подкрепа, съвети и информация която попипвах ненаситно от вас. Благодаря Мами  bouquet Hug
Успех на всички студенти нови и настоящи и отлични резултати тази година newsm10
Да не забравим и завършилите тази година Peace  Попътен вятър и на тях в новите поприща.  Simple Smile

# 673
Добър път на всички студенти! Да са живи и здрави и много късмет!!!

Така.. искам да споделя с вас, не заради децата, а заради всички вас. Знам какво ви е, защото и аз още се треса от нерви и напрежение от непознатото.

В събота- 19.09- заминах заедно с дъщерята и снощи се върнах. Изпълнявах ролята на придружител на втория куфар и пазач на багажа при нужда. Не че не знам езика, не че не съм била в Лондон и преди и не мога да се оправям, но сега заех позата на наблюдател и оставих дъщерята да се оправя във всичко сама. Само така мога да бъда спокойна, че в различни ситуации ще се оправи сама. А тя се справяше повече от отлично!

В университета ни посрещнаха група студенти от горните курсове, подобаващо облечени в облекло с надпис на гърба- Питай МЕ за всичко! Те помагат на новопристигналите от дърпане на багажа, до отговаряне на всички възможни въпроси- от това къде е тяхното общежитие, как е паролата за интернет, къде е най-близкия магазин за завивки и тенджери, банки и каквото се сетиш, в т.ч. и въпрос от мен. Мога ли да спя в стаята на дъщерята... Ако не ги питаш, те те питат. "Нямате ли въпроси? С какво да ви помогнем".

Така аз спах в стаята на дъщеря ми, на надуваем къмпингарски дюшек. /Казвам го, защото така за два дена бях в техния свят, или почти...де/

Това е един ден на страхотни положителни емоции. След обеда младите хора мъкнеха вече вместо куфари, възглавници и торби с посуда и храна. При-вечер от нашия апартамент /абе не е точно апартамент, но не знам как да нарека общото помещение с индивидуални стаи и обща кухня/ по организирани девойки тръгнаха от стая в стая да тропат на вратата и да викат съквартирантите в кухнята за организиране на купон и така....

Нещо важно- плащане на разни сметки в магазини и не само.
Бях взела достатъчно пари кеш, както и дебитни и кредитни карти- в лева! На телефона си имам on-line банкиране, така че след всяко плащане мога да проверя колко пари са ми дръпнати от сметката.
Навсякъде от купуване на карта за метрото, до малкото магазинче в кампуса може да се плаща с карта.
Оказа се че англ. лири, които купих в Бг са на по-лош курс от колкото при плащане с карта. Това е изключително удобно, защото мога да прехвърлям по нейната сметка пари във всеки момент. Включително и там прехвърлих от сметка в сметка 100лв. за да съм сигурна че става на всяко място.

За откриване на сметка в тяхна банка. В Неделя в един от моловете опитахме да запазим дата за интервю в клон на банка. Оказа се че записват за декември. Вчера сутринта отидохме в близкия банков клон. Вече нали е понеделник. Банков служител услужливо ни обясни, че на място можем да запазим час за някъде през октомври, но студентите могат да си запазят час on-line. Така и направихме.

За активиране на тел. Ами пак с питане на студентите от горни курсове разбрахме, че всички оператори предлагат добри пакети за студенти, но Гиф-Гаф са най-евтини. Активират се само on-line. Така че дъщеря ми за няколко часа свърши повече неща от колкото аз можех да предположа.

Мили родители посъветвайте децата, не да очакват от нас информация, а да питат за ВСИЧКО, ама за всичко тези състуденти. Сигурна съм че във всички университети има създадена подобна организация.

И така, дишаме дълбоко! Децата са умни и силни.

БЪДЕЩЕТО Е ТЯХНО!!! Hug

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 17:09 от kessy

# 674
  • Bristol
kessy, много хубаво звучи  Grinning

Има един нов оператор, който ползва мрежата на Vodafone, Talkmobile и в момента зарибяват на много прилични цени. Вижте и техните оферти дали ще ви устроят. Но в момента, в който съберат достатъчно клиенти, предполагам и те ще вдигнат цените.

Общи условия

Активация на акаунт