Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 021
  • 706
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
А, вярно, пък аз прочетох "на синджир" отначало.

# 616
Момичета,как пазите дечицата в жегите ,пускате ли нещо охлаждащо вкъщи ?

# 617
Спим на отворен прозорец и правим течение без да се притесняваме, че ще простудим. 

# 618
И ние сме на отворен прозорец нощно време ,но за през деня е яко жега .. и пускат климатика,но стоят в друга стая ,не където е той.
Чудя се дали да купя вентилатор вместо да се ползва климатика.

# 619
Как пътувате с това дете в тези жеги? Без климатик, без да му отваряте прозорци?
Не се чуди защо повръща, пътувайки. Като комбинация с не добре сдъвкана храна, топлото в колата може да обърне всеки стомах.  Rolling Eyes

# 620
О,прозорците на колата бяха отворени.
Беше си бая жега ,просто винаги й става лошо сега за морето пак ще взема вомитусхийл сол.

Ми в момента са пуснали климатика ,няма как ..

# 621
  • Sofia, Bulgaria
Климатик, пуснат на не много студено и без да духа към детето, според мен е по-добрия вариант от течение. Също така е важно климатика в колата да се спре няколко минути преди слизане за да няма голям температурен шок. В сезона на пътуванията може би наистина ще бъде полезно да си обменим опит за методи, против прилошаване. От известно време на дъщеря ми и прилошава на път със завои, като беше по-малка не се е случвало. Нося капки вомитусхил, а сега имам едни хапченца на Мама натура против разстройство и повръщане, но те май по-скоро са за вирусна работа. Въпреки това и дадох при последното пребледняване на едни завои и в комбинация със спиране, излизане на чист въздух и напръскване с вода симптомите изчезнаха.

# 622
Манди ,а ти с Вомитусхийл-а даваш и храна ,нали ?

Ние миналата година на отиване не й дадох храна ,само капките и повърна ,на връщане хапна стабилно пи капките и не повърна.

# 623
В колата пускаме климатик на по ''нормални'' градуси, без да е  насочен към детето. Покривам го с много лека ленена или памучна пелена.

# 624
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми точно от стабилно хапване преди или по време на път повръща. Ако не е яла много пак и прилошава, но не се стига до повръщане особено ако спрем бързо.

# 625
Аз пък с капките Вомотусхийл забелязвам при нас , че действат само ако е хапнала нещо след тях.

# 626
  • shumen
Уми,не сме карали 6-та болест.Според мен обаче не е това,защото пъпките са само по гърба и крачето и до сутринта избледняват.Взела съм и направление и за кожен и мисля днеска или утре,ако има пак да го заведа да видя той какво ще каже.
Лисе,и ние сме на климатик,но като е пуснат стоим в другата стая,а не директно.

# 627
За прилошаването от опит да напомня, че ароматизаторите за кола допълнително влошават нещата Sick  И за по-малки деца е добра идея пътуването да се съобрази с времето му за спане  Whistling

# 628
  • Варна
Привет от мен,

Изписаха ни вчера, след една безумна рентгенова снимка. Първо искаха той да седи на столче с лице към онази табла и да не мърда. Казах им, че няма да стане работата, защото той ест се разплака, дърпа и развика...Накрая решиха, че трябва да го държа легнал и уж криво-ляво стана някаква снимка, ама ме пратиха да си търся доцента да прецени дали е ОК, ако не - да направели друга. И докато се развиват тези саги, детето ми седи гладно и жадно от 19:00ч предишния ден, защото те не могат да вземат решение дали ще му правят анестезия. В 11:30 на обяд вече отидох и се разтропах на вратата на д-рката и й казах, че детето ми се разплака от глад и жажда и да ми кажат най-сетне какво правим. Склони тя да го нахраня, въпреки че не могли да открият доцента да разчете снимката и чак след 2 часа се появи една сестра да ми съобщи, че ни изписват, защото доц. казал, че била ОК...В нощта преди изписването ни едно детенце от съседната стая за съжаление почина и след това беше много трудно да се открие някой, който да ти обърне внимание...
Сега Симеон пие Аугументин през 8 часа, АЦЦ 100мг и му пръскам детски Олинт. В петък сме на контролен, но все още долния му клепач е леко подутичък. Надявам се да се отече скоро, защото ако трябва да му правят пункция ще е сложно, тъй като той нали има нарушено кръвосъсирване...
Казаха ми, че от другата седмица няма проблем да ходи на ясла, обаче вчера като ходих да му взема пантофите от шкафчето и видях, че има бележка за варицела и карантината е от 17/7 до 6/8 и се чудя дали е с по-голям шанс да се зарази, понеже наскоро е бил болен...
Благодаря на всички, които се интересуваха от нашия случай  Hug

# 629
  • shumen
Мейбълин,аз мисля,че при нас в яслата,ако детето не е било в контакт с варицела,т,е не е ходило на ясла го връщат или го слагат в друга група или нещо такова.Не знам обаче при Вас как е.
Според мен сега не е добре да се зарази и с това и затова,ако имаш възможност си го остави във вас.

Общи условия

Активация на акаунт