Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 019
  • 706
  •   1
Отговори
# 630
Данаека, възможно е претопляне да е причината. Хапаното от бълха не винаги е на синджирче. Със сигурност варицелата ще я познаеш в момента, в който я видиш.  Peace
Мейбълин, ясла след болница?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 07:53 от Ами сега

# 631
Мейбълин....дано това ви е последното влизане в болницата.
Колкото до ДГ аз не бих го пуснала. След толкова АБ имунната му сиситема със сигурност се е сринала. Да ти лепне и варицела ще го разбие съвсем.

# 632
Подкрепям мненията на момичетата да не се пуска детето на ДГ след болницата  Peace

# 633
  • Варна
Абсурд и според мен да ходи детето на ясла толкова скоро след болница, особено пък щом има карантина не би трябвало и да го допуснат. Радвам се, че сте у вас вече, подръж го вкъщи известно време.
Потресох се за детенцето от съседната стая, ужасно направо...

# 634
  • Варна
Мейбълин, ясла след болница?  Rolling Eyes

Да де, прави сте всички...Ама като няма кой да ми го гледа...Не знам какво ще измисля...

# 635
Мейбълин, разбирам.  Hug обаче ще е много кофти да се разболее отново, тогава пак ще трябва да търсиш варианти за гледане, а за малчо ще е зле да боледува пак. дано измислиш нещо.  Peace

# 636
  • shumen
Ами сега и аз си мисля,че може и от топлото да е.Той и много се поти и спи по един потник в нас и в яслата,а става направо да го изцедя и може и от това да е.
Мейбълин,ооф,направо настръхнах като прочетох за починалото детенце от съседната стая.
На теб болничен не ти ли дадоха или отпуска не можеш ли да си вземеш и да го позадържиш още малко във вас.

# 637
Мейбълин,сега видях в друга тема за другото детенце ...  Cry

Дано все пак измислиш вариант да не пускаш детенце на ДГ  Hug

# 638
Мейбълинче, от болницата ще ти дадат поне още 5 дена болничен си мисля...
На мен толкова ми дадоха, когато януари лежахме заради ФГ...
После дано измислиш вариант за гледане...трудно е , знам, но ако ти се разболее отново-пак ще ти е трудно, плюс притеснения и лекарства и доктори отгоре...

За починалото детенце-настръхнах цялата Cry Rolling Eyes дано дано никога... Praynig Praynig

# 639
  • Варна
Тете, не, в болницата дават само за престоя. Сега си пуснах до края на седмицата от ЛЛ, обаче после ще трябва да се връщам. Сега проверяваме опции да видим таткото дали ще успее да вземе болничен...
То много глупаво се получава, защото ние от 3/8 сме в отпуска 2 седмици и де факто се получава една дупка от една седмица, която не можем да я вържем...Ще го измисля някак си.
А вие след така по-сериозно боледуване, извеждате ли ги на разходка в периода на укрепване (след като са оздравели)? А обличате ли ги една идея по-плътно?

текст с неприятно съдържание, моля четете по ваша преценка:

Скрит текст:
За съжаление, в това конкретно отделение децата са с много тежки диагнози и едната мама в моята стая ми каза, че от март месец до сега 5-6 деца са се споминали, а още едно го чакаха всеки момент (на 9г. с изгорени вътрешности от химиотерапията, коремчето му беше пълно с кръв, дробчетата с вода...майка му беше на много тежки успокоителни горката и с леко притеснително спокойствие ми каза "не ги знам какво правят, но детето ми ще умре"...ситуация, в която просто човек не знае какво да каже...). След случая от понеделник, всички се бяха затворили по стаите и си бяха гушнали силно децата, много от майките плачеха...Аз още съм леко неадекватна, защото много се променя светогледа на човек след престой сред такива проблеми...

# 640
Мейбълин от къде си? Да помогна с отглеждането почасово Hug

Спокойно си извеждай детето, без това сигурно е пощуряло в тази болница. Не го обличам по различен начин. То бактерията надали се влияе от якето.

За синузита ни казаха задължително шапка през зимата. Ама моя мъж и моя син така или иначе нон стоп ходят със шапки. Само аз забърсах тази зима 2 броя.

# 641
  • Варна
Хоуп, от Варна сме. Много мило от твоя страна да предложиш такава подкрепа  Hug Ще се справим, няма къде да ходим, благодаря ти Simple Smile
За шапките да, абсолютно перманентен аксесоар в другите три сезона (без настоящия). Казаха ми, че ако развие пак синузит в следващите 2-3 месеца, тогава можем да говорим за хроничен, иначе ако не повтори, значи е било инцидент...Ще го водя да играе, може би на места без много деца, макар че то и едно е достатъчно, ако не е наред...
Той, преди да влезем в болницата, беше 1 седмица с Т и аз следвах стриктно предписанията на хомеопатката. Обаче тя явно не отчете момента с подуването на окото и оттам играта загрубя. Защото в срядата окото беше леко подуто, а в четвъртък вече беше с размерите на кайсия и напълно затворено...Все още не съм й се обаждала да искам обяснение, но предстои...Яд ме е, защото плащам абонамент, не малък и сега ме е страх в бъдеще ако се разболее пак, дали да продължаваме с хомеопатията. А познавам десетки хора, които са мега доволни от нея като лекар...Просто не знам, какво се случи...

# 642
  • shumen
Мейбълин,аз си го извеждам след това без проблем.Не го обличам повече,а и моя със шапка е свикнал и постоянно си я търси.
За хомеопатията-аз не вярвам много на такива доктори или ако вярвам трябва да съм сигурна,че е много добра и тогава бих го завела.

# 643
  • Варна
Ами именно, че аз й вярвам/х...Зависи от обяснението, което ще ми даде, дали ще продължим да работим заедно...В нашия град има и други доста добри опции в същата област...

# 644
Ползвам хомеопатият превантивно. Тоест с идеята да ми се случват нещата, а не след като се случат.
Нашата хомеопатка ме познава. И пробваме с хомеопатия няколко пъти. Ако няма подобрение си минаваме на стандартната медицина. Харесвам я именно затова. Не държи на хомеопатия до дупка. Честно да си призная ако се опита да държи детето ми 5 дни с температута без видимо подобрение ще я пратя в 5 глуха.

Неразбирам хомеопатията като нещо което трябва да се случва на 100 %. Важно е как пациента реагира на нея. Нашата нагажда лекарството....разпитваме за реакции на детето. Промени в поведение, чуства и усещания. Тоест няма универсално лекарство за температура. Или универсално за хрема.

Общи условия

Активация на акаунт