Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 018
  • 706
  •   1
Отговори
# 645
Цитат
Hope for Two
Ползвам хомеопатият превантивно. Тоест с идеята да ми се случват нещата, а не след като се случат.
Много "мое" мнение. Ако изобщо работи, смятам, че трябва да се ползва като превенция и според случая.
Maybelline, бързо възстановяване! Винаги като чета написаното от теб, осъзнавам приоритетите и важните неща в живота и че здравето е единственото, заради което човек си заслужава да се тревожи.
Ние за сега държим фронта, на своя глава давам боаронска хомеопатия ( за сега нямам намерение да я водя при хомеопат, все още ми трябва време, за да им "повярвам").
На всички пожелавам весело лято, прохлада и здраве!

# 646
  • Варна
Мейбълин,
как се казва хомеопатката ви?

# 647
Мейбълинче, подведох те за болничните..от болницата ми дадоха болничен само за престоя там, после с талон от моята ЛЛ баща ми занесе епикризата и картоните на ЛКК /то е една лекарка в комисията де, но се води комисия/, която издаде продължение на болничния лист. Погледнах си нещата, та да го изясня, да не объркам някого.. Вие как сте днес, оченцето спадна ли?

# 648
  • shumen
Мейбълин,как сте днес?По добре ли е детенце.
Аз днеска пак си прибрах моя със такъв обрив от детския център и утре сме на кожен.Аз обаче започвам да се съмнявам,че е от пясъчника това,защото не се знае колко е чист пясъка.Аз,ако е с мен не давам да влиза другаде,но там му разрешават.

# 649
  • Варна
Днес пак вдигна Т 37.5. Обадих се в болницата, казаха да му дам нурофен. Обадих се на педиатърката, тя ми вика лепнал е някакъв нов вирус сигурно, да му давам Авирон Кидс. Отделно се обзаведохме и с гъбички по слабинките  ooooh! . От болницата ми казаха, че било "лековато" твърдението, че е с нов вирус и да приема противовирусно, това била бактериалната му инфекция, която вземала превес и Аугументина си бил напълно удачен АБ (а малко по-рано едната сестра от отделението ми каза по телефона, че утре най-вероятно ще му изпишат друг АБ). Утре щели да му взимат носен и гърлен секрет. Педката ми вика, че пък от болницата се били престарали с облъчването с тези скенери и рентгени и било излишно. Утре ще викат пак УНГ доц. да го гледа...Не мога да разбера, какво става, идва ми да си скъсам косата от притеснение и яд на всички доктори...Сега в 22:00 си легна пак с 37.1Т и след малко ще ходя да му я меря...Оказа се, че съм изхабила вече 32 дни болничен от началото на годината и ми остават още 8 дни до 31/12/2015, а отпуската ни започва на 10/08...Имам едно познато детенце, което така от много пренасищане с АБ и до ден днешен не могат да излязат от омагьосания кръг - имунната му система е разбита и нон-стоп е болно, опасявам се да не стане същото и с нас... Cry Cry

Дани, надявам се да се разминете леко само с кремче.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 23:52 от Maybelline

# 650
Мейбълин мога само да те прегърна силно. Ужасно е когато детето е болно. И още по-ужасно когато незнаеш какво се случва.
Малко ще пробвам да те успокоя за температурата. Дано не в вдигал повече.
В топлото време децата се загряват повече. Ако и не пият достатъчно вода. Може температурата да се повиши. Ако детето е в добро общо състояние температура до 37.5 не е проблем.
За гъбичките е ясно.
Пиши като минете прегледа. Дано нещата да вървят в правилната посока.

# 651
Мейбълин, от кога взема Аугментин, кой ден му беше вчера?
Когато на нас ни смениха АБ с Аугментин, на втория и третия ден продължаваше да вдига Т, свързах се тогава с докторицата, която е завеждаща детското отделение в нашата болница, тя ме успокои, че е нормално да вдига втори и трети ден Т. Разликата беше, че не вдигаше до над 39.5, както беше с първия АБ, който не действаше, и сега с втория по-бързо смъкваше вдигнатата Т. Такава мижава Т от 37 и нещо имаше и четвъртия и петия ден еднократно вечер..чак след това спря да вдига. Пи го 7 дена Аугментина. Обясни ми, че трябва време организма да се насити с АБ, за да подейства...

Водите се още пациенти на болницата-до един месец след изписването, така че спокойно можеш да ходиш за консулт там и за назначаване на нови изследвания Peace

Прегръщам те силно Hug Hug

Сега се върнах да прочета, от 21-ви ли пие Аугментина? Ако е така, вчера му е бил трети ден..според мен е нормално да вдига, а и Т не е хич висока, както в началото на заболяването, нали? Спокойно, мисля, че нямаш място за притеснение..

Да допълня, че може да пуснеш една кръвна, за да видите левкоцитите поне дали са паднали...

# 652
Maybelline, много кураж и сили ти пожелавам! дръж се, не се отчайвай сега  Hug ние майките все си мислим "ако това, ако онова" и най-страшното си представяме, но при вас мисля, че най-страшното отмина, просто инфекцията е много тежка и трябва време.  Peace
не се притеснявай толкова за аб, и аз така си мислех миналата година (нали ни знаеш с ушните инфекции, от тежки по-тежки бяха, даже срещу едната бактерия нямаше приложим аб, срещу всичко беше резистентна, тогава викаха и националния консултант). но след 6 инфекции една след друга и продължителни аб курсове с напасване (направи алергии и резистентност, сменяхме в движение), нещата се позакрепиха, имунната система започна да дава по-адекватни отговори и не е пила аб от февруари. лекарите ми казаха, че третата година на децата е критична за имунитета, обясняваха ми го нещо с физиологичното развитие, но аз освен, че се израства това често боледуване, друго не запомних.
според мен е хубаво да се довериш повече на унг, инфекцията е специфична и това са специалистите.

# 653
Мейбълин ,силно  Hug

# 654
  • София
Мейбълин, силна виртуална прегръдка и от мен  Hug Представям си какво ти е и стискам палци бързо да оздравява Малчо. Имаш вариант да вземеш и неплатен отпуск. Знам, много трудно е финансово, но е вариант някакъв – дано не стига до там.

# 655
Мейбълин, в момента приемът на АБ трябва да ти е най-малкият проблем. Без АБ, с тази инфекция, която е имало детето...ясно ти е. Няма как след такова чудо да се разминете с 3 дни антибиотик. Усложненията без адекватно лечение може да са ужасяващи. Не знам дали ще те успокоя, но миналата година, след като дъщеря ми беше приета с дихателна недостатъчност в болница заради бактериална пневмония и беше 10 дни на венозен АБ и после още толкова на Аугментин вкъщи, се разболя отново цяла година по-късно. Давай повече пробиотици и се радвай, че сте се разминали Peace

# 656
  • shumen
Мейбълин,и от мен силно  HugСпоред мен е нормално да вдига Т все още ниска.
Ние днеска бяхме на кожен.Каза,че обрива е от топлото или храна според нея.Нова храна не съм давала и затова остава да е от топлото.Изписа ни Фенистил да го мажа и да давам Калциев Глюконат.Най-интересното е,че избиват все само на едно и също място по гръбчето и корема.

# 657
Абе как ще е нормално да вдига. Детето е било на три антибиотика една седмица в болницата и сега продължава да е на аб.
Мейбълин, чела съм за случаи на субфебрилна като реакция от антибиотиците.
Дано няма нищо притеснително Praynig

# 658
  • shumen
Пролетен дъждец,нормално е,защото може АБ да не му действа,а и много малко време е минал с този през устата.

# 659
  • Варна
Ние от събота пак сме хоспитализирани. Ще пиша, като имам малко повече време.

Общи условия

Активация на акаунт