Боледуване на децата ни - тема 26

• 40 011
  • 706
  •   1
Отговори
# 660
MaybellineHug Бързо оздравяване!

# 661
Maybelline, дано бързо се оправи детенце!  Praynig

# 662
  • Варна
Мейбълинке,
какво стана този път Tired Хайде оправяйте се, пиши когато можеш, че ви мислим!

# 663
Oфффф...Мейбълин Hug Hug Hug Hug

# 664
  • около Варна
Мейбълин, кураж на теб и бързо оздравяване на детенцето  Hug

# 665
Имаш  Hug и от мен,Мейбълин!Стискам палци да не е нещо сериозно и да се оправяте бързо  Praynig

# 666
Мейбълинче, майка му стара, що така бе, край нямат лошите работи..ей, значи..
Мога да си представя как се чувстваш, дръж се, кураж и дано се оправи детенце Praynig
Чакаме те вече с добри новини, дай боже... Hug

# 667
  • shumen
Мейбълин,кураж.Защо така пак?Дано се оправя скоро Симеон и повече никакви болести.
При нас странния обрив изчезна и не се е появявал повече,но и в пясъка не е влизал.Явно наистина ще се окаже от това.

# 668
Мейбълин, кураж и дано всичко премине бързо. Не знам каква е причината за сегашната хоспитализация, но помисли за консултация в София, ако продължава старата инфекция.

Пролетен дъждец,нормално е,защото може АБ да не му действа,а и много малко време е минал с този през устата.
Това не е вярно и не знам как може с лека ръка да пишете такива неща. Венозните антибиотици започват да действат много по-бързо и ако след тях нещата не са овладени, да чакаме тепърва да се натрупа оралния аб е направо смешно. Освен това е твърде вероятно оралния аб да е продължение на един от венозните със същата активна съставка (Амоксициклин/Аугментин) а не четвърти различен.

# 669
  • Варна
Здравейте,

Значи, какво се случи - изписаха ни миналия понеделник без Т и с рентгенография, на която ясно се виждаше, че големият синус под окото не е изчистен, но уж бил тръгнал да поема въздух и един вид щял да се дренира в процеса на домашното лечение. Този Аугментин го пихме 3х5мл и в сряда май беше, пак започна да вдига, докато не стигна до 39.1 в петък срещу събота. Тогава казаха айде връщайте се в болницата, това е старата инфекция, която се е надигнала, защото тук в болницата с трите венозни АБ било много по-ефективно лечението, а вкъщи на един (и то този, дето го изписват за абсолютно всяка болест едва ли не) нямало да се получат нещата. Тук искам да подчертая, че през целия болничен престой не му е правена антибиограма, а можеха да я направят преди да ни изпишат и да му дадат правилния антибиотик за вкъщи. В петък ни накараха да платим за посявка от гърлото и носа, само за да ни хоспитализират ден по-късно и да ни пуснат нова посявка с израза "Правим го защото е задължително заради пътеката, но каквото и да покаже, ние вече знаем правилното лечение и го започваме веднага"  Shocked. Било лековато да смятаме, че става дума за нов вирус и да му даваме антивирусни. Изразиха мнение, че явно от януари месец с постъпването в яслата дето правеше едни хреми през седмица-две в началото и после разни пак предни и задни хреми без Т, някои с/без кашлица, те не били доизлекувани от хомеопатията и всичко се било натрупало докато в един момент не избило в този синузит. Определено ще си прекъсвам взаимоотношенията с хомеопатката, на която плащам немалко пари...все още не съм решила дали ще търся друга. В темата за хомеопатията съм споделяла, каква й е схемата на лечение и те ми казаха, че не им звучи правилно, не знам...А в нея тема има доста спортна злоба и потребителите се надпреварват, кой е по-наясно с нещата, така че подозирам, че може и да са имали право...Както и да е...
В крайна сметка утре пак ще го упояват и снимат на скенера и най-вероятно вдругиден ще следва пункция. До 24 август ще си го задържим вкъщи, така се разбрахме, само да го излекуват...Наистина ни дойде в повече тази болест и това лежане по болниците, като за първо разболяване с АБ...

Хиляди благодарности на всички за подкрепата...Представа нямате, в този затвор, какво облекчение е било за мен да вляза за 1 мин и да прочета милите думи на всички!  Hug

# 670
Maybelline , успех в лечението и дано лекарските назначения са адекватни!
От днес и дъщеря ми е с 39 температура. Без никакви симптоми други. Преди седмица издуха няколко по-зелени сополи (виждам цветни сополи при нея за пръв път), реших, че са се позастояли в носа, но все пак си имах едно наум. И резултатът е на лице. Подозирам, че назад си е направила пак възпаление от задържани секрети, обаче без никакви спорадични покашляния, които да ме навеждат на мисълта за задна хрема. Мисля, си и за летен вирус, но пък няма типичните за него гадене, повръщане, разтройство....

# 671
  • Варна
Има и вируси само с Т. Ако сополите са били еднократни и не си забелязала нещо друго, навеждащо на мисълта за задна хрема може би е вирус. Бързо оздравяване!
Мейбълинче, гуш, да се прибирате скоро вкъщи здрави!

# 672
Месечинке, голямото ми желание е да е вирус. Но при нея последните боледувания са такива - висока температура, никаква хрема, поне не напред, липса на кашлица... Изобщо, ако не е температурата, ще се усъмни човек, че е болна. И всеки път минава само след АБ. За това и предполагам, че пак е възпаление. За съжаление не е при мен в София и е малко по-сложно с пускането на кръв и урина за изследване. Но ако няма подобрение до 48 часа, ще се действа в тази посока. Началото на юни беше така, но с лека хрема, предполагам не доизлекувана тогава. Преди това в края на април - тогава и в болница беше на два АБ... А не е като да не давам и имуноподкрепящи, и хомеопатия, и храненето да е правилно и здравословно... Още ме страх да мисля в тази насока за вадене на третата сливица, макар че ми беше подхвърлено като идея от няколко УНГ.

# 673
  • shumen
Тото,оправяйте се скоро.Моя също изкара летния вирус само с висока Т,без други екстри.
Мейбълин,кураж мила.

# 674
Тото, все едно описваш последното ни боледуване - висока Т, никакво кашляне, дишане чисто, при нас обаче имаше зелена задна хрема, и то обилна. Та си мисля че възпалението беше горе или в третата сливица, или по-нагоре в синусите. Там му е слабото място на моя. Също се оправихме с АБ-Аугментин.
В момента му слагам Макситрол по мое предписание, защото не можеше да диша, особено нощем не можеше да си поеме въздух през носа. А нищо не течеше напред, едвам излизаше по нещо отпред. Предполагам, че или назад е текло, или е др.причината за запушването Rolling Eyes Още след първия ден на Макситрол, си спеше спокойно вече и със затворена уста.

Мейбълин, много упорита бактерия при вас, няма изтрепване. Дано това да ви е боледуването за тази година Peace Много упорит този синузит се оказа-може би, защото трудно се чисти от там гнойта и пак забира Confused
Пиши какво е казал УНГ-то... Hug

Общи условия

Активация на акаунт