Наемане и отдаване на имоти под наем - какво се случва реално?

• 109 740
  • 1 417
  •   3
Отговори
# 1 260
Предупреждавам, че станах свидетел на непознат за мен номер...
Непознат за теб,но не и нов.
Звъни ми брокерка всеки ден по няколко пъти да ме навива да ми стане персонален брокер.Аз съответно се дърпам и й казвам,каквото и на останалите брокери:ще платя 50% от първия наем.
Следва театър:някакви моми идват,снимат енергично,обясняват как точно това им трябва.След малко пристигат следващите надъхани кандидати,а после загрижено обаждане от брокерката дали не искам вече да подпишем.Нито подписах,нито имах резултат от "посещенията".Мога да дам името на агенцията,но на лични,защото може да е читава,като изключим брокерката-режисьор  Simple Smile
Обявата и снимките ми бяха качени от фирми,само част от които ме питаха дали може,при тях цената беше моята.Другите,които не бяха ме питали,бяха вдигнали цената както им падне,

# 1 261
Няма ли кой да им хвърли един бой на тези "баш" брокери? newsm78

# 1 262
Няма ли кой да им хвърли един бой на тези "баш" брокери? newsm78
Joy Joy Joy

# 1 263
Тези дни определено ми идва да им хвърля по един бой. Толкова неадекватни въпроси и на всичкото отгоре нагли... Вече си записвам телефоните им и изобщо не им вдигам, защото след няколко разговора с тях се чувствам като идиот.

# 1 264
Като ви чета и тръпки ме побиват. Rolling Eyes

# 1 265
  • София
Като ви чета и тръпки ме побиват. Rolling Eyes

И мен, затова и още се мотам с решението за отдаване под наем.

# 1 266
При мен връщане няма, заровете са хвърлени. Laughing
Но все си мисля, че решението ми не е било прибързано за инвестицията, вчера проверих новия ми депозит какви печалби ми носи...0,55% на 6 месечен депозит. Joy Joy Joy

# 1 267
Лъки, ти не купи ли апартамента с наемател? Или се бъркам нещо.

# 1 268
Лъки, ти не купи ли апартамента с наемател? Или се бъркам нещо.
Да, една студентка имам. Laughing
Още не съм се видяла с нея, да решим ще преподпишем ли или как.

# 1 269
Ако много ви тормози конкретен брокер и сте със смартфон - антивирусната  Аваст има опция за филтриране на обажданията. Вкарвате там номера и си решавате проблема. Wink

# 1 270
Лично аз в момента нямам проблем с брокери, но преди време (дори не си бях в България) ми звъняха от непознат номер, една и съща агенция. ooooh!
Ще блокираш 1, 2 номера, той ако иска пак ще те намери от друг номер. Rolling Eyes

# 1 271
Ако много ви тормози конкретен брокер и сте със смартфон - антивирусната  Аваст има опция за филтриране на обажданията. Вкарвате там номера и си решавате проблема. Wink

То и без антивирусна може. Просто на самия контакт има опция да реджектнеш обажданията му.

Не ги понасям брокерите при наеми именно заради това - защото само и само да вземат по-голяма комисионна са в състояние да раздуят наема. То хубаво наемодателят ще е доволен (вероятно той затова и си мълчи), но за наемателя едни 60-70-100 лева отгоре, са месечната му сметка за интернет, кабелна телевизия и сметката за мобилните телефони на двама души. Ай сиктир.

Все ще го повтарям - при средна работа апартаментите съответно и наемателите са средна работа като доходи. Това са хора, за които 100 лева не са като 10 стотинки, че да им ги качиш на гърба. Ще плащат известно време и после при първия удобен случай ще си намерят по-добър за джоба им наем. И всичко това, защото брокерът решил, че ден година храни и ще завиши със 100 лева наема. Че все пак и той някаква комисионна трябва да извади, и той деца храни дет' се казва. Wink

Със стотарка лекомислено можеш да завишиш (че и с много повече) луксозните имоти. При тях и клиентелата е друга - 100, 200 или 300 лева дори няма да обърнат семейния бюджет при условие, че плащаш 800 евро наем. Примерно.

# 1 272
Изобщо не разрешавам на брокери да ми вдигат наема. Преди около седмица една брокерка ми го предложи по телефона и я отрязах. Аз съм преценила какъв да е наема все пак, като си купи апартамент и започне да си го дава под наем - да си определят те цените  Mr. Green

И другия момент е, когато още по телефона започнат - аз търся апартамент до ... лева ( а моя е , да речем с 60-80 лева над техния бюджет), ще свалите ли? Ами елате да го видите с клиентите си, пък после ще говорим за цената, такова пазарене предварително не го разбирам.

# 1 273
За брокерите дори е по добре, ако наема е по висок, да кажем с 50-100 лева, половината пари им влизат в джоба, а наемател който му е скъп наема винаги се ослушва за друга квартира...и пак при тях ще попадне в търсене на нещо по изгодно, ето нови 50%. Tired

Една статия:
http://profit.bg/news/Kakvo-se-sluchi-s-tsenite-i-naemite-na-imo … g/nid-143190.html

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 14:52 от So Lucky*

# 1 274
То хубаво наемодателят ще е доволен (вероятно той затова и си мълчи), но за наемателя едни 60-70-100 лева отгоре, са месечната му сметка за интернет, кабелна телевизия и сметката за мобилните телефони на двама души. Ай сиктир.

Със стотарка лекомислено можеш да завишиш (че и с много повече) луксозните имоти. При тях и клиентелата е друга - 100, 200 или 300 лева дори няма да обърнат семейния бюджет при условие, че плащаш 800 евро наем. Примерно.
Не е така.Защо да мълча,докато брокерът надува наема на имота ми-за да гледам как наемателите отиват у съседа ли?Днес хората са перфектно запознати кое къде и колко  струва.Никой никого не може да излъже.
Стотарката отгоре не е "лекомислие".Тя означава паркомясто,пръв наемател в ново жилище и мн.др.удобства,които имат своята допълнителна цена.За всеки според кесията.Мен ме интересуват месечните сметки за нет и кабелна на наемателя точно толкова,колкото него го интересува как плащам данъците и ремонта на имота.Т.е.никак.
И другия момент е, когато още по телефона започнат - аз търся апартамент до ... лева ( а моя е , да речем с 60-80 лева над техния бюджет), ще свалите ли? Ами елате да го видите с клиентите си, пък после ще говорим за цената, такова пазарене предварително не го разбирам.
Не,предварително пазарене не е добър знак за евентуални отношения и отказвам.
Имам си обица на ухото да не "влизам в положение" от наематели,които се пазариха като цигани за по-нисък наем.После,като забелязах,че пушат нон стоп,ми споделиха,че имали по 10 лв.на ден само за цигари(да не говорим за няколкото кредита).И от мен се очаква да ги подпомогна,сваляйки наема.Да бе...

Общи условия

Активация на акаунт