Андалусия

• 68 597
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Отдавна не купувам никакви карти за разговори и интернет, ако съм в страни, които ще спомена.
Ползвам EU Roaming от наш оператор за ЕС + Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция.
През този пакет ползвате НЕОГРАНИЧЕНИ разговори, SMS и интернет.
Цената е 4,90 лв. за фирми и 5,90 лв. за частни лица на ден.
Ако в даден ден не активирате услугата, тоест нямате от изброените неща, не плащате таксата.
Няма никакви други плащания.
При мен е активирано непрекъснато, но няма ли роуминг или това, което казах, няма плащания.

Наскоро имах пакет и за САЩ, като при него нещата са с лимити, но върши идеална работа.

# 136
Здравейте. Върнахме се преди няколко дни от нашата Андалусийска обиколка и сме много доволни. Не знам какво да споделя, но съм насреща за отговори на всички въпроси.

# 137
  • Варна
Имам нужда от помощ за последните няколко дни от обиколката ни. Тръгваме от Малага, после Гранада (по пътя Нерха), Кордоба, Севиля, Кадиз.
От там нататък ми е обаче доста мъгляво. Искаме да видим Тарифа, Гибралтар, белите села, Ронда, Хускар и трябва да се върнем пак в Малага. За тази част разполагаме с 3 нощувки и не знам как да разпределя времето и къде да нощуваме.
Пропускам ли нещо интересно?

# 138
Кейт ти сериозно ли?  За 3 нощувки това е страшно много. Само в Гранада няма да ви стигне ден ако решите да посетите Алхамбра, защото комплекса е огромен и отива половин ден.

В една тема писах за Михас и Ронда
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=860839.0

В общи линии така като гледам най-добре да се насочиш поне 1-2 от нощувките ти да са в Малага или близките курорти - Фуенхирола или Марбея. Марбея даже най-добре защото е най- в центъра спрямо Гибралтар, Ронда и Михас.
Ронда е на около 1:30ч. път с кола навътре в планината, Кордоба и Гранада също са на около 2 часа път.
Всички градове които си описала са много красиви но Гранада и Кордоба имат и обекти, които си заслужава да се посетят.

В общи линии ако нощуваш някъде по Коста дел Сол ще ти е лесно като отправна точка, тъй като има какво да се разгледа наоколо.

Ние бяхме обаче 7 нощувки и почти всеки ден ходехме някъде - спяхме във Фуенхирола парк хотел.

# 139
  • Варна
Може би не е станало ясно, но питам само за тази част от Кадиз нататък. Тръгваме от Севиля и разполагаме с 3 дни преди да се върнем в Малага. Искаме да видим Кадиз, Тарифа и Гибралтар - дали тези неща могат да се вместят в един ден? Ако е така, къде да нощуваме, може би в Тарифа? Обаче след това искаме да видим белите села, а те са по-близо до Кадиз, затова си мислех, че може да се върнем и да нощуваме в Кадиз или Херез де ла фронтера. От там тръгваме през Аркос де ла фронтера, през планината и стигаме до Ронда. Евентуално нощуваме там и на другия ден, през Хускар, стигаме до Малага, от където летим. Това са две нощувки, но можем да отделим още една, но в такъв случай, как да разделя пътя?

# 140
Кадиз, Гибралтар и Тарифа стават в един ден. Херес е много хубав. Мога да препоръчам невероятен фламенко спектакъл, ако спите там. Минавах точно през белите селца, чудни са. Нощувка в Ронда - непременно. Утре ще пиша повече.

# 141
Пиша, както обещах. Според мен вариантът ви е да стигнете Кадиз, от там да се върнете към Херез да ела Фронтера и да спите там. На другия ден да преминете през рута Поеблос бланкос и да стигнете до Ронда -  да спите там. От Ронда да отидете до Гибралтар и може би да изберете нощувка наоколо. И след това в Малага. Аз не се блазнех от Гибралтар и го изключих категорично от нашия план. Кадиз - центъра се разглежда за час - два. Ако те интересува друго - питай.

# 142
  • Варна
Според мен за един ден може Тарифа и Гибралтар, но и Кадиз трудна работа.
В Тарифа няма нищо, което би представлявало някакъв голям интерес, що се отнася за мен.
Мъжът ми беше командирован там доста месеци и ни разходи да видим плажа и от къде тръгват феритата, центърчето.
За мен дори може да изключите Тарифа.

Гибралтар за мен беше много интересно. Дори цял ден отнема.

Кадиз много ми хареса, но ние се разходихме из града с автобусите хоп он хоп оф за час и половина някъде го правят, видяхме центъра. Като цяло за там половин ден.

Зависи все пак какви неща ви привличат и искате да разглеждате.

Ако решите да спите около Тарифа, ще ти дам линк на хотела в който спахме, не си спомням на колко километра беше от Тарифа.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 11:54 от missNoir

# 143
  • Spain
  kеit Кадиз не е чак толкова голям(както си мислех преди).мисля че дори за 3-4 часа може да се види старата част.ние си направихме пешеходна разходка.оставихме колата на платения паркинг до кметството и направихме едно "кръгче"Wink.. Това придружено с мн снимки,губене,пиене на кафе,ядене и ни отне 4 часа някъде. В официалната страница на Кадиз има маршрути(3/4)които можеш да разгледаш и да си избереш. Нашият беше следният пл.Еспаня-аламеда-паркеХеновес-торреТавира-Гадир-катедрал -аюнтаменто(кметство). Макар че минахме покрай торре Тавира моите хора не се заинтересуваха никак и не сме влизали,а Гадир не посетихме защото работи само до 17 часа.в катедралата също не сме влизали защото след Севия нямаше просто смисъл....а за кулата(които се е качвал и слизал в севия в Хиральда знае ...)желаещи също нямаше....така 4е за едно 3-4 4аса можете спокоино да разгледате вси4ко мисля (например една сутрин ). след като излязохме от паркинга си взехме карта от ofisina de turismo, като цяло ако имате някакви въпроси там ще ви отговорят . На мен Кадиз ми хареса , но не е Севия Simple Smile ..все пак е много приятен град и си има свое о4арование . от Кадиз спокоино можете да тръгнете по краибрежието и да видите някое "бяло селце" и така спокоино можете да стигнете дори до Тарифа .нашето влизане в тарифа беше "некъф ужас некъф ад" коли , коли , коли ....в самия град ...едни гадни кръстовища Simple Smile едни нанадолнища и нанагорнища Simple Smile ... бяхме се запътили за Пунта Мароки...стигнахме до паркинга , търсихме ,търсихме място ... не се престарахме оба4е всъщност и така си и тръгнахме . в зависимост от това какво искате да видите мисля 4е може да 1 ден кадиз-бели села-тарифа и ако продължите спокоино ве4ета можете да отидете в Гибралтар и да спите там . или пък да спите в Херез -(поне аз ти го препоръ4вам ) и както си писала после да се разходите към Ронда

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 19:34 от Hada Despeinada

# 144
Здравейте,

Може ли малко инфо за тези бели селца, за които говорите?

Аз съм запазила 2 нощувки в Кадиз на 16 и 17 окт. и ако са близо може да обиколим и тях.

bouquet

# 145
http://www.andalusia-web.com/route_1.htm
В магеланци точкаком съм описала нашето пътуване. Има снимки.

# 146
  • Варна
Няма ли някой завърнал се наскоро да сподели  впечатления ?

# 147
  • Варна
Ние бяхме през октомври, но още не съм седнала да опиша всичко. Simple Smile

# 148
  • Варна
Ние бяхме през октомври, но още не съм седнала да опиша всичко. Simple Smile
Кейт,
ще ми бъде интересно да разбера как сте изкарали, тъй като градовете, които сте посетили съвпадат с моите. Аз може да включа и Кордоба. Дилемата е дали за 7 или 9 дни през април.
Дано по- бързо седнеш да пишеш. Simple Smile

# 149
 Здравейте, хареса ми тази оферта за разходка по Великденските празници , моля Ви за съвет и мнение, дали така предложената оферта е добра според Вас. http://www.ayatravel.net/aktualni_predlojenia/view?oid=1959. Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт