Андалусия

• 68 845
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
slastna, мога да отговоря единствено за ранното придвижване до летището. Май месец бяхме за няколко дни в Малага с Райън, за полета на връщане запазихме такси от предния ден на рецепцията в хотела. Бяхме в Новотел и отне около 10-15 минути да стигнем до летището, струваше 15-20 евро някъде. В Малага се придвижвахме пеша и един ден ползвахме туристическата линия червената мисля, основно заради детето, защото обожава такъв тип автобуси. Хареса ни много Малага и за другата година мислим да направим по-задълбочено пътуване в областта, затова и следя темата.

# 451
slastna, мога да отговоря единствено за ранното придвижване до летището. Май месец бяхме за няколко дни в Малага с Райън, за полета на връщане запазихме такси от предния ден на рецепцията в хотела. Бяхме в Новотел и отне около 10-15 минути да стигнем до летището, струваше 15-20 евро някъде. В Малага се придвижвахме пеша и един ден ползвахме туристическата линия червената мисля, основно заради детето, защото обожава такъв тип автобуси. Хареса ни много Малага и за другата година мислим да направим по-задълбочено пътуване в областта, затова и следя темата.
Благодаря!

Допадна ли Ви хотела, удобна ли му е локацията за пешеходно разглеждане на основните забележителности?

# 452
С Раян докъде точно ще летите и колко е билетът за Вашия период? Следя за Валенсия и Уиз, че там планирам, но все ооще са от сорта на 150-200+ лв.  в едната посока Rolling Eyes

# 453
  • Пловдив
Само да предупредя, че Райън имат големи проблеми с персонала в Испания. По всички испански летища са обявени стачки до края на сезона поне. Не съм чела да са решили проблема, така че има вероятност пътуването да се окаже проблемно. https://www.euronews.com/travel/2022/07/27/ryanair-strikes-union … tarting-in-august
В Малага сме били няколко пъти, като настаняването е удобно за разглеждане пеша да е в самия център.
Бих преразгледала плана да се отиде до Алхамбра с връщане в същия ден, Гранада е супер приятна и си заслужава поне да се нощува там.
За предвижване - освен такси, има юбер и болт /май, може и cabify да беше/.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 12:17 от jul

# 454
Допадна ли Ви хотела, удобна ли му е локацията за пешеходно разглеждане на основните забележителности?
Да, много ни хареса хотела. Novotel Malaga Centro се казва и си е доста удобен за разглеждане пеша. Ние обичаме да ходим пеша и единият ден дори бяхме чукнали 27К крачки.

# 455
С Раян докъде точно ще летите и колко е билетът за Вашия период? Следя за Валенсия и Уиз, че там планирам, но все ооще са от сорта на 150-200+ лв.  в едната посока Rolling Eyes
С Раян ще летим до Малага, в момента за нашите дати са 48 евро, без багаж. На Уиз в едната посока е 157 лв, без багаж...
Като цяло, Испания се оказва по-скъпа дестинация от гл.т. на билетите поне.

# 456
С Раян докъде точно ще летите и колко е билетът за Вашия период? Следя за Валенсия и Уиз, че там планирам, но все ооще са от сорта на 150-200+ лв.  в едната посока Rolling Eyes
С Раян ще летим до Малага, в момента за нашите дати са 48 евро, без багаж. На Уиз в едната посока е 157 лв, без багаж...
Като цяло, Испания се оказва по-скъпа дестинация от гл.т. на билетите поне.
да, за съжаление е така. И аз ги дебна от известно време и все стоят високи, а като добавя багаж, такси и т.н. и в едната посока ми стъпват на 300+ лева за един човек. Sad

# 457
  • София
В Малага спахме в Ибис и стигнахме до летището с такси - не беше голяма сумата и разстоянието. Ибис е бюджетен чист хотел, нямам забележки за цената, точно до центъра.

# 458
slastna, тук спахме
http://www.booking.com/Share-n1LOuA
В центъра на Малага е, много приятно място. Близо до спирка. Ние се придвижвахме с обществен транспорт там. До Севиля ходихме с автобус, значително по-евтино от влака.

# 459
Здравейте! Аз съм отново с въпрос Grinning
Според вас, удачно ли е да се съчетаят в един ден посещение на замъкът Коломарес в Беналмадена и разходка в Марбея? За замъка планирам да тръгнем рано, за да може да сме там в 10ч., когато отваря и след това веднага към Марбея - идеята е да разгледаме стария град и крайбрежната. Ще бъдем само с градки транспорт.

# 460
Само да предупредя, че Райън имат големи проблеми с персонала в Испания. По всички испански летища са обявени стачки до края на сезона поне. Не съм чела да са решили проблема, така че има вероятност пътуването да се окаже проблемно. https://www.euronews.com/travel/2022/07/27/ryanair-strikes-union … tarting-in-august
В Малага сме били няколко пъти, като настаняването е удобно за разглеждане пеша да е в самия център.
Бих преразгледала плана да се отиде до Алхамбра с връщане в същия ден, Гранада е супер приятна и си заслужава поне да се нощува там.
За предвижване - освен такси, има юбер и болт /май, може и cabify да беше/.
Благодаря за полезната информация! Имате ли представа къзе мога да следя полетите - закъснения, отменени, за да мога да придобия някаква представа за динамиката?

# 461
На сайтовете на съответните летища.

# 462
  • София
Няма особен смисъл. Направете си резервациите за спане с възможно най-късно анулиране без глоба. В момента нещата с полетите са...непредсказуеми. Проблеми с персонала на летищата е навсякъде, за съжаление.

# 463
И ние бяхме май месец с ранния полет на Райън. Придвижихме се с такси, поръчано от хазяйката ни (от апартамента, нает през Airbnb) предишната вечер. Сумата обаче не ми се видя толкова малка, беше около 25€ ако не се лъжа…а стигнахме буквално за 10 Мин. Ако полетът беше 30 Мин по-късно, щяхме да се предвижим без притеснения с влака или с  shuttle-a доста по-бюджетно, ама евтиното си  има цена 😀

Междудругото в Испания има uber. Аз съм го ползвала в др държави и съм мн доволна. Предполахах, че таксито ще е доста по-евтино, иначе щях да поръчам кола през uber.

# 464
И ние бяхме май месец с ранния полет на Райън. Придвижихме се с такси, поръчано от хазяйката ни (от апартамента, нает през Airbnb) предишната вечер. Сумата обаче не ми се видя толкова малка, беше около 25€ ако не се лъжа…а стигнахме буквално за 10 Мин. Ако полетът беше 30 Мин по-късно, щяхме да се предвижим без притеснения с влака или с  shuttle-a доста по-бюджетно, ама евтиното си  има цена 😀

Междудругото в Испания има uber. Аз съм го ползвала в др държави и съм мн доволна. Предполахах, че таксито ще е доста по-евтино, иначе щях да поръчам кола през uber.
     Ние взехме такси от летището и ни излезе 20 евро.На връщане поръчах Юбер -19,50 евро и го почакахме към 20мин . след обявения час.Полета на връщане беше ранен и поръчах от предната вечер,за да съм сигурна,но на практика таксита имаше много.В центъра бяхме в този апартамент -https://secure.booking.com/mybooking_archivedsummary.bg.html?aid … TlkOTg1MNgCBeACAQ-много бяхме доволни.Близо и до центъра и до централната гара.

Общи условия

Активация на акаунт