Андалусия

• 68 823
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
Аз също купих билети от официалния сайт предварително и си влязохме с тях ,нищо не са ни давали допълнително.Само дето вътре поне още 5 пъти ги показвахме,вкл. и на излизане,така че пазете ги и да са ви подръка .

# 436
Моето посещение на Алхамбра беше на 5-ти април, точно преди месец, също ги показвахме на няколко места, но никой не ни е връщал да ходим на каса. Освен ако не са въвели нещо ново през последния месец.

# 437
ALHAMBRA GENERAL VISIT
THIS IS NOT YOUR TICKET (To obtain your ticket and be able to access the monument, you must present this document at the ticket office).
Reservation Date: 24/04/2022
Booking Reference Number: H0FDPHQ
Order number: 2026010FDPHQ
PATRONATO DE LA ALHAMBRA Y GENERALIFE
Мисля, че това е официалния сайт. Това пишеше на PDF файла, който получихме. Ако на вас не ви искат да си получите истинския билет на каса, още по-добре. При всички положения е по-добре да се направи предварителна резервация.

# 438
Споделям опит от 9.04 - в Алхамбра влязохме с разпечатаните билети от предварителната резервация от сайта и личните карти. Без презаверка на каса. Предварително бях купила билети за джамията в Кордоба и резервация за фламенко бар - предпочетох така, за да не се лутаме на място. Ние бяхме в Андалусия по време на Самана Санта. Уникално изживяване - като започнеш от процесиите и цветната феерия и стигнеш до аромата на цъфналите портокали.

# 439
Някой посещавал ли е катедралата в Кордоба от 8:30, пише, че може да се влезне безплатно до към 9:10? Ясно ми е, че времето е кратко, но не ми е толкова интересно и не съм сигурна, че си струва билетът от 11€.
Официално билетите са от 10:00.

# 440
Да, но отдавна, достатъчно е времето да се разгледа и да се щракнат няколко снимки.

# 441
Някой посещавал ли е катедралата в Кордоба от 8:30, пише, че може да се влезне безплатно до към 9:10? Ясно ми е, че времето е кратко, но не ми е толкова интересно и не съм сигурна, че си струва билетът от 11€.
Официално билетите са от 10:00.

Миналата година, юни, нямаше такава опция.
Ние се пробвахме, но беше затворено. Чакахме, оглеждахме се, но си остана затворено.
Може да са премахнали безплатното посещение временно и вече да може да се влиза. Дано да имате късмет.

# 442
здравейте,

спонтанно си купихме билети за Малага за петък.
Проверяват ли някъде ковид- сертификатите? нямаме бустер. моят го пуснах през валидатора на spain travel health и го приема~ 270 дни изтичат в неделя, но на сестра ми сертификатът е изтекъл, а антиген-тест може да си направи директно преди полета, който към момента на влизане в страната да е макс 24ч.

Имаме 7 дни и ще ползваме влакове за придвижване. Как е най-добре да разпределим нощувките? Макс програма е хайлайтите на Андалузия, но ако ни дойде натоварено ще съкратим някои точки.

Спряла съм се на по 3 в Малага и Севиля, като първата и последната ще са в Малага, заради полетите.

Какви са вашите съвети според вашия опит?
Мерси😀

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 05:36 от Azalee

# 443
Това от снимката няма как да стане за 6 нощувки или 7 дни предполагам.
За начало махни Гибралтар и още нещо.
Разгледай къде какво има и колко време искаш да седиш.
Ако ще е основно път + нощувки е безсмислено.

# 444
Какви са вашите съвети според вашия опит?

Моят съвет е да преразгледате плана.
Ние бяхме за същото време в Андалусия, за предвижване ползвахме рент-а-кар и успяхме да вместим в програмата само Гранада, Кордоба, Севиля и Ронда. Малага оставихме за друг път, въпреки че летяхме до и от там.
Ако искате да се насладите на престоя си, дайте си време за това.

# 445
2 нощувки Малага, 2 Гранада, 2 Севиля, 1 Кордоба. Като за първи път е достатъчно, а и придвижването ще отнеме време.

# 446
В момента сме в Андалусия и е прекрасно, горещичко е през деня, но пък нощите са дълги и каквото можете, изтегляйте за по-късно, стъмнява се чак след 21 часа. Ние Алказар в Севиля го разглеждахме след 18 ч., в понеделник по това време даже е free, но билети си купуваш онлайн. За Катедралата там също препоръчвам предварително да си вземете билети, за да си спестите опашките, влиза се в определен час, така че си отивате направо за часа. Алхамбра малко съжалявам, че взех за 15 ч. билети за Насридския дворец, само те са с фиксиран час, можеше да е по-късно, комплексът работи до 20 ч. Ние си отделихме 5 часа и съм много доволна, че се насладихме спокойно на това прекрасно място, имаше време за почивки, сладолед, кафе. От белите села потетихме Ронда и Михас, второто определено ме грабна повече. Там препоръчвам да хапнете в Pampa tablas i tapas, много ми хареса храната. А пътят от Гранада до Малага е наистина много живописен, минава през безброй малки фермички, някои от които предлагат и възможност да опиташ екзотични плодове собствено производство. Аз си скъсах авокадо и бях очарована от вкуса му, друг плод, който за мен беше непознат и много ми хареса, е черимоята, тя се отглежда в района.

# 447
Здравейте,
споделям моите впечатления и съвети за почивка в Андалусия.
Нашата почивка в беше 10 дни в края на месец май, разпределени по следния начин:
2 нощувки в Гранада
1 нощувка в Кордоба
3 нощувки в Севиля
2 нощувки в Ронда
1 нощувка в бяло село (Гаусин)
1 нощувка в Малага

Полетът ни беше до Малага, още от летището хванахме автобус за Гранада. Ползвахме автобусите на Alsa, имаха някаква оферта 3 пътувания за 24 евро на човек, което е доста изгодно. Доволни сме от транспорта с Alsa. Преценихме, че за Гранда, Кордоба и Севиля не ни трябва кола под наем, защото всички забележителности са в центъра. Имайте предвид, че автобусната гара в Гранада е малко далеч от центъра, но пък има удобен градски транспорт за 1,40 до центъра. За съжаление в Гранада беше ужасна жега - 37 градуса (което според местните е необичайно за средата на май). Алхамбра е интересна и опрелено си струва да се види, но Nasrid palaces (най-важната част от Алхамбра) бяха доста фраш. Аудио гайдът изобщо не си струва 6те евро на човек.

Кордоба мен лично ме впечатли много повече от Гранада - старият град с малките тесни улички, обсипани с цветя, е великолепен! Успяхме да разгледаме джамията-катедрала безплатно - всяка сутрин от 8:30. Качихме се и на часовниковата кула срещу 3 евро на човек. Имайте предвид, че в понеделник почти всички забележителности (освен джамията-катедрала) не работят, затова не успяхме да посетим Alcazar-a. Препоръчвам 2 ресторанта в Кордоба, от които останахме очаровани – Casa Pepe de la Juderia – андалуска кухня, скъпо, но храната си заслужаваше. Другият е марокански, Casa Qurtuba, по-бюджетен вариант, но пак много вкусно (не сервират алкохол).

От Кордоба взехме бърз влак до Севиля, билетите бяхме закупили предварително онлайн на цена около 23 евро на човек, стига се за 45 мин. Не съм впечатлена от влаковете, в Германия ICE-тата са доста по-лъскави и комфортни. В Севиля си бяхме резервирали туристическа обиколка на центъра с колела – страхотно преживяване, препоръчвам горещо. Има обезопасени велоалеи и за 3ч може да се види много повече, отколкото пеша. Гледката от „гъбите“ (Setas) е най-добрата в града – билетът е 5 евро през деня и 8 евро по залез слънце. Няма нужда от предварителна резервация, само внимавайте да не ви продадат по-скъп комбиниран билет за още нещо – кажете, че искате само за гледката.

След Севиля се върнахме обратно към Малага, откъдето взехме кола под наем от агенция Miami car. Цената за 4 дни беше 140 евро, с включена пълна застраховка. Следващата ни спирка беше Ронда – поредното прекрасно градче, с великолепни гледки и атмосфера. На следващия ден посетихме каньона  Caminito del Rey – изключително впечатляващ е! Билетите обаче свършват много бързо, особено за индивидуални посещения (т.е. без guided tour). Аз резервирах някъде месец по-рано онлайн и вече нямаше опция без guided tour. С гид входът е 18 евро на човек, не ми хареса, че групата беше огромна (35 човека), гидът говореше испански през по-голямата част от времето, на англ. много по-сбито. Иначе мястото си заслужава тотално! Не е за хора със страх от височини обаче, има си и стабилно ходене – около 5-6 км. Трябват ви удобни обувки и вода.

От белите села видяхме Сетенил – много е интересно, Олвера – има впечатляваща църква на върха, Захара де ла Сиера – красива гледка към язовира и Гразалема, което не ме впечатли с нищо, явно вече се бях уморила. Като цяло в Андалусия всички села са бели и китни, кацнали на хълмчета и с хубави гледки – което и да се разгледа, си заслужава. Заслужава се и да се спи в бяло село, ние избрахме Гаусин – това беше и една от най-бюджетните ни нощувки, въпреки, че се падаше в събота и не сме правили компромис с качеството (избрахме апартамент с рейтинг над 9 в booking).

В последният ни ден разгледахме Гибралтар, оставихме колата на паркинг в Испания, срещу 2 евро на час и минахме пеша паспортната проверка. Имахме късмет, че пред нас затвориха пътя и станахме свидетели на кацането на самолет. В Гибралтар се качихме горе на скалата с лифта. Взехме си билети и за резервата, което се оказа доста солено – еднопосочен билет за лифта + резервата беше 40 паунда на човек. Горе е супер впечатляващо, маймунките са толкова сладки! Обаче за да се разгледа резервата на спокойно, е нужно доста време и доста ходене – лифтът е на средата м/у пещерата и тунелите (които също много си струват!), разстоянията са големи – 3-4 км ходене, затова и почти липсваха ентусиасти – всички бяха с бусчета, които спират по забележителностите.

# 448
Здравейте, момичета! Планирам почивка Малага-Марбея-Гранада.

Има ли нещо близо и интересно около Гранада, което можем да видим? Севиля, Кордоба и Ронда съм ги оставила за следващ път Simple Smile П.С. И да е достъпно с влак/автобус, че няма да наемаме кола.

# 449
Здравейте,

Планирам пътуване в Андалусия в началото на октомври, за около седмица. Искам да отидем с райънеър и да се върнем с уиз, но цените на уиз са високи  - ще изчакам още малко, да видим дали няма да пуснат промоция. Но ако остане вариантът с раян се чудех как е най-удачно да се придвижим до летището в ранните часове на деня, все още не съм проучвала нищо в Малага. Планирам да разделя нощувките между Малага и Севиля, като от Малага ще отскочим за един ден до Алхамбра.

Не мога да преценя кога да купя билети за Алхамбра и други забележителности, както и за влаковете, с които ще се придвижваме - за тях явно още е рано, нямат разписание, но пък сумите са като за самолетни билети Simple Smile

Предполагам има хора, които са ползвалия ранния полет на Раян и могат да разкажат как те са действали с придвижване до летището. Иска ми се да отседнем някъде в центъра, близо до забележителностите.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт