Андалусия

• 68 820
  • 786
  •   1
Отговори
# 420
Идеи за подаръци и не само от Андалусия са, сериозните хамони и зехтини, доста от които са редовно по първите места по най-различни състезания в света.

# 421
Трябваше да ида с два чекирани куфара, че да донеса на всички, на които взех този път сувенири. 😁😁😁  Хубави неща са, но аз лично не рискувам с храни и течности и то в големи количества. За лична употреба,  стават.

# 422
  • Пловдив
Идеи за подаръци и не само от Андалусия са, сериозните хамони и зехтини, доста от които са редовно по първите места по най-различни състезания в света.
Подкрепям Simple Smile От години носим потребими подаръци, вместо прахосъбирачки.

# 423

Безпроблемни ли са за пренасяне в ръчен багаж?

# 424
  • София
Хамонът не е проблем за ръчен багаж, сирена също, поне твърдите испански, веднъж имахме проблем с едно по-меко френско сирене.

# 425

Безпроблемни ли са за пренасяне в ръчен багаж?

Разбира се

# 426
  • Пловдив
Зависи колко са. Тежат Wink

# 427
Не вярвам да помъкнат 2-3 крака

# 428
Благодаря за отговорите!

# 429
Здравейте,
моля за препоръки кои забележителности трябва да бъдат резервирани предварително онлайн. Притеснявам се, че ще свършат билетите. Явно напливът към Андалусия е огромен.

Знам само за Алхамбра, както и Caminito del rey, че са критични.

# 430
Ние запазихме предварително и Алкасар де Севиля, но под предварително имам впредвид ден преди посещението, просто минахме и видяхме опашката за купуване на билети и решихме да не си причиняваме това редене.
Ние бяхме там в края на март, и не беше супер натоварено, през сезона може би ще има повече хора.
Благородно завиждам, че ще ходите, прекрасна е Андалусия.

# 431
Запазите билети за всичко, което искате да видите. Тълпите са огромни. За Алхамбра резервирахме предишната вечер, обаче това, което получаваш, не е билет. Пише го. Трябва да отидите в билетен център, където показвате файла и получавате билети. Има различни опашки и трябва да разберете къде да застанете. До Алхамбра няма удобен транспорт. Такси. Проблем е обаче таксито в обратна посока. Има една стоянка, но няма коли. Трябва да се извика по телефона. Английски малко хора говорят.
Все пак е много интересно. Бяхме там за Великден. В Севиля попаднахме на някакъв мач и тълпи фенове.

# 432
Е това не е вярно. За Алхамбра се купуват билети онлайн и са си билети, не резервации или нещо подобно, директно си влизаш, струваха 15 евро.
Освен това има едни малки бусчета, хващат се от Пласа Исабел де Католика, ако не се лъжа за името. Тези бусчета са на около пет минути и спират на входа на Алхамбра. Също може да се качите и пеша, ама си е ходене под наклон и е натоварващо.
За английския, доста хора говорят, но аз знам и испански, та не съм обърнала голямо внимание. Но служители на хотели/ресторанти/туристически атракции си ни обясняваха на английски, защото мъжа ми не говори испански.

# 433
Билетите за Алхамбра ги купихме онлайн от официалния им сайт. На посочения от мен мейл получих файл, с QR код, че са платени. Решихме, че това е достатъчно. Наредихме се на опашката и когато дойде нашия ред, ни върнаха, като ни обясниха, че трябва да отидем до билетния център (който не е съвсем наблизо) и срещу файла с кода, да получим истинските билети. То и в мейла така пишеше, ама решихме, че след като сме платили в техния сайт, ще ни пуснат. Е да, ама не. Загубихме половин час да отидем до касата, да чакаме и да  вземем истинските билети. Едва тогава ни пуснаха. Това беше само преди 10 дни! Но вие си решавате как да постъпите.

# 434
Това е много странно. Сигурна ли си, че си купила билетите от официалния сайт, има много агенции, които явно препродават билети?

Аз купих билети за Алхамбра онлайн (от официалния им сайт) и в потвърдителния мейл имам прикачен pdf с 2та билета. Никъде в мейла не пише, че трябва да се минава първо през ticket office. При поръчката съм въвела данните за посетителите (име, номер ЛК).

Това пише на билетите (pdf файла) най-отгоре:

Общи условия

Активация на акаунт