Андалусия

• 68 866
  • 786
  •   1
Отговори
# 465
  • София по рождение
Здравейте,
Четох, четох и не разбрах как да се придвижим до върха на скалата в Гибралтар? Кое е най-изгодно? Чух, че имало джипове- някой знае ли цената?

До Алхамра има ли паркинг? С рентакар сме. Платен ли е и намират ли се места?

В Малага може ли да се паркира по улиците? Как се плаща? Има ли безплатно паркиране?

Благодаря!

# 466
До Алхамра има ли паркинг? С рентакар сме. Платен ли е и намират ли се места?
Забравете да се предвижвате в Гранада с кола - улиците в централните част са много тесни, паркирането - почти невъзможно. Когато резервирате места за настаняване, винаги проверявайте и възможността за паркиране.

# 467
До върха на Гибралтар има кабинков лифт, джипове не видях. Става за минута може би. Имаше опашка, но върви бързо.

# 468
  • София
Бяхме миналия август, другата седмица -пак 😁 На центъра в Гибралтар има бусчета и с такова се качихме на върха, шофьорът е едновременно и гид, храни маймуните и те идват по ръцете на туристите 🐒 Влизахме и в пещера, пред която ни чакаха маймунки и крадяха храна и всичко което носиш 🙈 Колата остава на голям паркинг преди Гибралтар и се минава пеша през самолетната писта. За Алхамбрата има голям паркинг, на който имаше места. За паркирането в Малага не мога да кажа, трудна работа, ние отсядаме в Беналмадена, там се намират места, ама пак зависи къде.

# 469
Няма евтин начин за качване до скалата на Гибралтар (освен пеша, което си е доста изкачване). По-назад съм писала колко ни струва на нас еднопосочен билет за лифта + вход за парка горе. Имат сайт. На центъра на всяка крачка имаше оферти за турове горе с бусове - това ще спести ходенето горе, което не е малко. От платформата на лифта до военните тунели беше може би 1,5 км. А пещерата е в другата посока.

# 470
Моля ви за помощ. Съпругът и децата искат да посетят Севиля във връзка с мач на Лудогорец. Нямам никаква представа как да им организирам нещата. Трябва да летят на 14.09. и да се върнат на 16.09. , но какъв е най-изгодният вариант, какви комбинации да търся, полетите могат да са от София и от Букурущ. Не разполагам с време, но започвам да чета и темата. Ще съм благодарна на всички, които ми окажат съдействие по организацията ми за това пътуване.

# 471
Моля ви за помощ. Съпругът и децата искат да посетят Севиля във връзка с мач на Лудогорец. Нямам никаква представа как да им организирам нещата. Трябва да летят на 14.09. и да се върнат на 16.09. , но какъв е най-изгодният вариант, какви комбинации да търся, полетите могат да са от София и от Букурущ. Не разполагам с време, но започвам да чета и темата. Ще съм благодарна на всички, които ми окажат съдействие по организацията ми за това пътуване.

Най-удобно за мен е директен полет до Малага и оттам с влак или автобус до Севиля, може и кола под наем, но не знам доколко има смисъл, ако няма да обикалят района. От София летят Уиз и Раян. Само датите не знам как ще се напаснат, защото полетите са два пъти седмично. България еър също летят до Малага, но вероятно са по-скъпи, проверете с каква честота са техните полети. За Букурещ нямам представа кой и как лети до там.

Иначе в Севиля има летище, може да се търсят полети с прекачване. Комбинацията скоростен влак до друго летище - Валенсия, Барселона, с удобни полети, също е вариант, макар и по-бавен и може би и по-скъп. Въпрос на проучване на дати и цени.

# 472
  • Пловдив
И аз щях да предложа до Малага и с автобус, но дните не съвпадат.

# 473
  • София
здравейте, тази седмица искаме да направим еднодневно пътуване до Мароко, може би до Танжер, с изходен пункт от Беналмадена или все едно, някъде наоколо. Някой може ли да препоръча? И имате ли информация относно ковид- сертификат за големи деца, изисква ли се?

# 474
  • София по рождение
Бяхме миналия август, другата седмица -пак 😁 На центъра в Гибралтар има бусчета и с такова се качихме на върха, шофьорът е едновременно и гид, храни маймуните и те идват по ръцете на туристите 🐒 Влизахме и в пещера, пред която ни чакаха маймунки и крадяха храна и всичко което носиш 🙈 Колата остава на голям паркинг преди Гибралтар и се минава пеша през самолетната писта. За Алхамбрата има голям паркинг, на който имаше места. За паркирането в Малага не мога да кажа, трудна работа, ние отсядаме в Беналмадена, там се намират места, ама пак зависи къде.

За бусчето на човек ли се плаща- ни е сме трима

# 475
  • София
да, на човек беше, ние също сме 3 броя, ама не помня цената каква беше. може би ако е била възмутителна, щях да я запомня 😁. бяхме купили банани от супера за маймунките, голям смях, издърпаха ги от ръцете ни и ги ометоха с обелките

# 476
За бусчетата в Гибралтар- заплаща се на човек, около 40 евро е и това включва и входна такса за скалата. За деца също е толкова размерът. Бусчетата могат да се вземат веднага като се мине границата, ходят до една наблюдателна площадка с гледка към Мароко, пещерата, качват те нагоре,където има и много маймуни и до тунелите

# 477
Ние се качихме пеш, не помня точно колко време отне, но не повече от 1,5 часа. Аз поне не виждам особен смисъл да се кача с бус, да седя 10мин и да се върна.

# 478
Здравейте,

Някой дали е посещавал лифта в Бенамалдена? Чудя се дали си струва да му отделим половин ден. И също така как е по-бързо и удобно да се стигне до там от Малага - с автобус или влак?

# 479
Здравейте,

Някой дали е посещавал лифта в Бенамалдена? Чудя се дали си струва да му отделим половин ден. И също така как е по-бързо и удобно да се стигне до там от Малага - с автобус или влак?

Посетихме го преди 5-6години.Има красива гледка към крайбрежието,както и ферма за орли,правеха представления с тях/не ми хареса как бяха оковали с вериги тези волни птици/.Бяхме с влак от съседното градче Фуенхирола,но мисля,че същият отиваше в Малага.

Общи условия

Активация на акаунт