Андалусия

• 68 516
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
  • Paradise
Привет на всички!
Имам питане за Гибралтар - там как стои въпросът с валутата?
Къде може и къде не може да се плаща с евро?
Предполагам, че може с британски паунди, след като в нета навсякъде пише, че са взаимозаменяеми с гибралтарската лира?

# 676
Привет!
В Гибралтар цените навсякъде са обявени в евро и паунди, няма проблем да се плаща и в двете валути.

# 677
А ако се качвате при маймуните се плаща с карта.

# 678
Здравейте, синът ми в края на ноември става на 2 години и се оглеждаме за някакво пътуване по случай празника с приятен за това време на годината климат Simple Smile
Можете ли да ми дадете идеи за региона, местенца, които ще са интересни за посещение с любопитно бебе? Още ни е рано за увеселителни паркове, но всякакви идеи са добре дошли Simple Smile

# 679
  • Glasgow
Здравейте. Планирам почивка сама, отскоро съм в една група за жени, пътуващи сами и се мотивирах, оказа се, че периодите, в които мога да ползвам отпуск не съвпадат с тези на хората около мен. Вариантите, на които се спрях бяха Южна Италия или Южна Испания, Италия отпадна, болшинството жени споделят, че се чувстват дискомфортно там сами, заради манталитета на местните мъже. Та, вече реших да е някъде близо до Малага, Коста дел Сол, за да мога да посетя и исторически  забележителности, а и т.като има достъпни екскурзии до Мароко и да е с един удар два заека. Някой може ли да препоръча място, което е близо до плаж и да има удобни връзки с публичен транспорт?

# 680
  • Пловдив
Jokerr, конкретно място не мога да препоръчам, но в Андалусия не е като в Южна Италия и там можеш да разчиташ на транспорт. Спирките са, където трябва, разписанието се спазва, така че гледай място, което ти харесва.
Ако е повече разходки, отколкото плаж, бих избрала Малага - от гарата и автогарата лесно стигаш практически навсякъде. Плажът не е WOW, но пък водата дори през август е мегастудена -все пак е океан, така че на мен плажуването не ми е било приоритет в региона. Не си писала периода, но имай предвид, че лятото може да бъде страшно горещо. Във връзка с това не знам и Мароко колко ще е добра идея, но ще си прецениш периода и може на място да решиш. И аз не мисля, че биха те притеснявали из околността, а има много какво да се види.

# 681
  • Glasgow
Плажът не ми е приоритет ни най малко, просто да е лятна дестинация исках заради вайба, но да не е остров, скоро бях. А и отдавна искам да разгледам ареала. Опциите ми за отпуск са август или октомври, та август ще е. Жегата не ме притеснява, живея в студена Шотландия с 3 дни лято годишно😁
Благодаря, ще разгледам сега какви опции има сама да организирам или с агенция.

# 682
  • Пловдив
Плажът не ми е приоритет ни най малко, просто да е лятна дестинация исках заради вайба, но да не е остров, скоро бях. А и отдавна искам да разгледам ареала. Опциите ми за отпуск са август или октомври, та август ще е. Жегата не ме притеснява, живея в студена Шотландия с 3 дни лято годишно😁
Благодаря, ще разгледам сега какви опции има сама да организирам или с агенция.
Хм, Шотландия-Андалусия ми звучи като температурен шок 🤭
Не ти трябва агенция, освен ако не искаш, де. По-скоро определи програмата за трудните за билети места и веднага вземи билети /Алхамбра примерно/. Другото ще се нареди само.
Вечерно време след 23ч. навсякъде по заведенията имаше единични жени, които на чаша бира или друго си провеждаха видеоразговори или гледаха сериали. Така и не разбрах защо не ползват слушалки, а всички бяхме принудени да слушаме, особено при засичане звука от различни страни 😄

# 683
  • София
Октомври Малага и особено градовете във вътрешността на страната като Севиля или Гранада могат да бъдат страхотни - аз там ходих и двата пъти през октомври и ноември и не бих стъпила през август, предвид че в Севиля през октомври беше 30-35 градуса жега /Малага е по-поносима, но и тя беше 25-30 гр./. Даже и плаж направихме октомври и беше приятно. Помисли за август - разглеждане на забележителности на 45 гр. жега за мен поне е непосилно.

# 684
При избор между октомври и август, аз бих препоръчала октомври. Дори и тогава температурната разлика ще ти е повече от приятна.
Август означава голяма част от деня ти да е невъзможна за използване просто.
Ако имаш възможност обаче, иди август в северна Испания, а октомври в Андалусия:)

# 685
  • Glasgow
Jul, всички така говорят, просто полудявам, аз защото се придвижвам основно с автобус, влак метро...докато са на станцията всички тихи и сдържани, влезат ли вътре се започва ядене, говорене, държат телефона като филия с лютеница и така разговарят, не знам каква е тази мода🤣 Аз ще си пия вино тихичко на бара, ако ми доскучее имам позната там, но е много hyper тя, а аз искам спокойствие да си избистря мозъка.
С агенции е по евтино, по организирано, ще ги попрехвърля днес.
А, докато писах има нови отговори, октомври трябват ли връхни дрехи? Това ме спира, защото  искам само с малък куфар да пътувам, летни дрехи.

# 686
Нещо леко като ветровка бих носила аз, но предвид, че си В Шотладния може и нищо да не ти трябва Simple Smile.

# 687
Здравейте. Планирам почивка сама, отскоро съм в една група за жени, пътуващи сами и се мотивирах, оказа се, че периодите, в които мога да ползвам отпуск не съвпадат с тези на хората около мен. Вариантите, на които се спрях бяха Южна Италия или Южна Испания, Италия отпадна, болшинството жени споделят, че се чувстват дискомфортно там сами, заради манталитета на местните мъже. Та, вече реших да е някъде близо до Малага, Коста дел Сол, за да мога да посетя и исторически  забележителности, а и т.като има достъпни екскурзии до Мароко и да е с един удар два заека. Някой може ли да препоръча място, което е близо до плаж и да има удобни връзки с публичен транспорт?
Ако в Италия не ти допада манталитета на мъжете и не искаш да ходиш там, ми е чудно как си решила да посетиш сама  Мароко..

# 688
  • София
Миналата година на 1 ноември бяхме в Малага и Гранада - разнасях за вечерите едно леко якенце точно тип ветровка - дори не го използвах. Но бих взела за всеки случай. Разкошно е през октомври наистина.
За северна Испания и аз съм се "наточила" - мъжът ми пътуваше преди по работа в района и твърди че е страшно красиво -  Сан Себастиан, Дуранго и по крайбрежието.

# 689
  • Glasgow
Това са мнения на жени, посетили сами, доста неприятни ситуации споделят, вървят след тях, причакват в малки улички, catcalling постоянно. Мароко ще е организирана екскурзия, в група е друго.

Общи условия

Активация на акаунт