Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 055
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Успех sletlu6ka  Praynig    bouquet

# 706
  • София
Стискам палци на теб, а и на всички, на които не им е поръчано, но могат да се озоват в болница.

# 707
Искам да попитам вече раждалите мами какво представлява тапата и колко време преди раждането пада? Аз днес следобеда в продължение на 3 часа имах контракции през 15 минути, които продължаваха по минута и половина, след това се успокоиха. Но сега забелязвам, че имам слуз бяло-жълта при всяко ходене до 00.  newsm78

# 708
  • Варна
Привет мамчета!
Не пиша от няколко дни, защото все от телефона влизам и успявам да си изтрия поствете, когато са почти готови  ooooh!
Честито на всички мами и бебчета!
Честит рожден ден, Мимко, само щастие и усмивки   bouquet

Да дам и малко отчет за себе си. В петък бях на лекар и дето се притеснявах, че съм се натровила - бебето е добре, само за мен е бил ужаса. Иначе доки каза, че всичко ни е наред: води, плацента и тн. Пак каза, че ще си изчакам датата за секцио, а тя е съвсем близо вече...
Милия ми мъж, ми е много сладък, толкова е притеснен вече, задава хиляди въпроси и на мен и на доктора, а ако кажа "ох" и вече е скокнал и готов да тръгва  Laughing Вече му се смея, да не забрави и мен да вземе, като дойде момента, че той си мисли за багажа ми, за био банката, за документи...  Joy
Да питам мамите, които са били планово секцио. Искат да ме приемат ден преди операцията, за среща с анестезиолог, алерголог и други. Трябва ли да отида гладна и жадна /при положение, че ще занеса готови резултати от кръв и урина/?
Щях и още да пиша, но пак забравих всичко... като се сетя пак Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 21:25 от Emily_D

# 709
Мимко, честит рожден ден, миличка! Бъди жива и здрава, много щастие, късмет и сбъднати мечти ти желая!

Изпрах всички бебешки дрешки Laughing , сгънати, почти прибрани Crazy . Добре, че няма да гладя, ужасен ужас ми се струва.

Жана Ина, не е тапата това. Някакъв секрет е, и аз имам такова, правихме МБ, всичко беше чисто, доки каза, че не е опасно за бебето, но за всеки случай ми изписа две свещички и 3 глобулки.
Тапата е много гъста - прилича повече на желе, но в по-твърдо състояние, все едно има добавен парафин вътре. Ама как го обясних Hug

Поля, не се ядосвааааааай Hug Hug Hug . Колкото можеш - толкова!

Кокона,
чакаме те с добри новини за бебка Praynig Hug .

Браво на всички за хубавите резултати от прегледи. И аз съм на консултация утре. Вече нямам МБ и изследвания. Ще гледаме бебка и ще се теглим/ мерим. Аз се каня да се кача на кантара от няколко дни и все забравям Mr. Green .

# 710
Благодаря ти, Хейли! Аз вече правих прочистване за гъби и бактерии и всичко е наред. Микробиологията беше чиста и преди, но доки така реши. За това ми е странно от къде се взе това чудо. А тия контракции пак продължават, но не са толкова ритмични. Сигурно са подготвителни, знам ли.

# 711
Офф мамчета...лежа и пуфтя...лошо ми е...корем ме боли....повдига ми се...имах болезнени стягания в корема...но спряха със силно дишане....ама сега ми се повдига....какво да правя ....
И аз имам такова течение от време на време....и за моята МБ В болницата като лежах сега казаха че е прекрасна...

# 712
Светлушка  Hug ,стискам палци мила.Всичко ще е наред,сигурна съм и утре ще видиш малкото ангелче.
Деси дръж се душко,дишай дълбоко,всичко ще премине  Hug
Момичета остава още малко време на бременни неразположения,след това всички ще забравим болежките и ще се радваме на миговете с дечицата ни  Heart Eyes
Офф дано тази нощ е по спокойно моето слънце,че тази шарка ще ни побърка вече

# 713
  • София
Desyy, дръж се мила. Не остана... Сега е най - тежко ама всеки ден е важен за развитието на бебчо.

# 714
Влизам да честитя рд на Мимко, малко на патерица, ама все пак. Да си здрава, щастлива, обичана, уважавана!

# 715
  • София
Честит празник на всички дечица и бебочета в групата, да са ни живи, здрави, палави и щастливи.

Хубава седмица, мили момичета и хубав месец ЮНИ пожелавам за всички ни.

# 716
Честит празник на всичките ни рожби...нека са живи и здрави и много да ни радват.
Да попитам Катериче и другите родили мами - знам, че е индивидуално, но все пак ще ме ориетира: Седми ден ми е от както родих и цедя около 50 мл., още е жълта, т.е. удри на коластра...нормално ли е и ще се увеличи ли количеството?
Хубав ден на всички.

# 717
ЧЕСТИТ 1ви ЮНИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА!
Нека са живи и здрави, и да растат щастливи и безгрижно!

Честито на всички мамчета, които вече гушкат своите бебчета! Нека са им живи и здрави!

Кокона, много се радвам за хубавите новини!
Чудя се защо ли няма консултанти от ЛЛЛ в темичката ни  Sad Коластрата е много калорична, така, че е нормално количеството да е по-малко.

Мимко, Честит Рожден Ден... много щастие x 1000!!!!!

Emily_D, за консултацията не мисля, че е нужно да си гладна и жадна, те само ще те разпитват  Crazy

# 718
Честит рожден ден на патерички на Мимкоbdbaloni Бъди много здрава и много радост с Яничка!   bouquet

Честит ден на детето!!! Много усмивки и безгрижни мигове за бебчовци, дечица, мами и татковци!  baloni

Светлушка, успех, мила! Кураж и всичко ще бъде наред!  Hug

aYnat
, успех с лечението! При секцио наистина мисля, че рискът е доста минимален. П,и всички по.ожения ти пожелавам много бързо излекуване!  Praynig

Коконка, аз така и никога не изцежах до край, защото проблемът ми беше прекалено много кърма и по-скоро трябваше да я намаля, за да не стигам до запушвания, мастити и т. н. Някъде към 7-мия ден или мъничко по-късно явно ми слезе самата кърма (дотогава наистина млякото си беше жълтеникаво и по-мазничко като коластра) и докато се къпех под мишниците, буквално виках от болка като докоснех гърдите. Явно млечните жлези се бяха надули и станали доста болезнени. Отделно докато спя редовно се събуждам мок,а от мляко и спя вече със сутиен и подложки за кърма… Съответно спрях да цедя и нещата се порегулираха – поне вече не са ми така надути и болезнени жлезите. Изтичане си има, но това си е нормално доста по-дълго. Иначе през първите дни не цедях много – към 30-40 мл., именно за да не засилвам допълнително лактацията. Това – след кърмене и със сигурност имаше още много мляко… Всичко това ти го казвам, за да видиш, че и с прекалено много кърма не е добре и си е проблемно. Не се вторачвай точно колко изцеждаш, защото бебчо винаги може да изсуче повече отколкото ти можеш да изцедиш. Просто, ако имаш съмнение, че млякото е малко, давай на бебчо да суче от двете гърди и после стимулирай допълнително с помпа. Най-много около месец след раждането кърмата би трябвало да се регулира и да не е необходимо допълнително изцеждане. Не мисля, че ще имаш пробреми, природата си знае работата  Peace. Сори, че бях многословна  Embarassed

Много хубав ден, момичета, и да се порадвате на детски празнични усмивки! Ние даже и за Сияна взехме подаръче, не само за кака Рая  Wink

# 719
  • Стара Загора
Здравейте, мили момичета! Днес се роди чаканото ми момченце - Красен! 3830 г, 51 см, изплака в 8:10 сутринта, след 4 часа контракции. Определено по-бързо от първото ми раждане, но сякаш по-болезнено. Не съм писала от доста време, но успях да изчета всичко, честито на всички мамчета, на тези, които все още са в трепетно очакване - кураж, лесно раждане и здрави, пухкави бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт