Мама е нетърпелива вече да си гушне ЮНСКОТО човече

• 40 089
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро мамчета  Hug

на лежащите мамчета КУРАЖ  newsm10

днес се очертава слънчев, но май отново хладен ден  Wink

още в 7-ми месец при ходене получавах притискане ниско долу и стягане на корема...според доки просто бебчо си стои по-ниско-дори ме предупреди да не се притеснявам ако се случи неволно да се напишкам лекичко...бебчо притиска мехура ми

hailie за манджа
Скрит текст:
на мен ми е бърза и никога не бих пропуснала тиквички с ориз+тараторче Simple Smile

днес официално влизам в 9-ти месец  newsm44 но  с бебо си се уговаряме да си крутува докато му дойде реда-все пак трябва да съм проходила до тогава  Naughty

Още веднъж успех на всички мамчета, които трябва търпеливо да стискат кълки! Спокоен ден на обелилите се бебчета и техните мамчета!

# 631
Добро утро мами.. Вчета бях на ЖК и ме гледаше за разкритие (много ме боля) нямаше ама си мисля, че от този преглед може да се предизвика такова newsm78 ? Ако не съм родила до 9.06 пак трябва да ходя, а въобще не ми се иска да ме човърка и тогава и след това  Cry .. Моля се бебка да реши по-рано да се видим.. Иначе всичко е наред води в норма, плацента 2ра степен и там размерите на главичката и като цяло били добре. Каза, че е около 2800кг и се очертава да качи поне още 200-400гр докато се роди. Ако няма усложнения ще е нормално раждане. Купили сме всичко само си я чакаме (ех с този женски род дето постоянно го споменавам само да не се появи някой принц, че ще стане смешно Joy )  Онзи ден ходихме да видим една мама имаше рожден ден и бебчето и ставаше на 2 месеца та мъжа на мама викаше на ММ, че неговият син щял да му иска като порасне пари за еврофутбол (или нещо подобно), а дъщеря ни щяла да иска от ММ пари за тампони и превръзки  Joy Joy е ММ много се спече щото още се надява да е момче (чак ме дразни понякога сякаш не той, а аз съм си го направила #Cussing out ) Видях, че в групата ни сме вече три Михаелки (аз и двете малки слънчица)  Аз също съм се родила в 7ми месец сякаш много, много бързаме ни гушкат мамите! Честито на всички с бебчета, а на тези като мен, които още чакат -търпение. Макар, че аз вече нямам такова. Абе да ви питам докато спите ръцете ви схващат ли се от китките надолу? При мен всяка вечер и е придружено с адска болка (мислих си да не ее от пръстените нещо и дето съм качила килограмите знам ли Thinking ) Поста стана много голям извинете ме  Embarassed Ама рядко пиша повече чета и  затова. Хубав ден!   bouquet Hug

# 632
Честито на Недид, Мимко и Moon-cherry! Много да са здравички малките съкровища и много радост да ви носят!!!  Hug
Мимко, ето, мина раждането. Сега започва не по-малко сериозната част с напасването към малкото бебоче и отглеждането. Но пък толкова много радост носи  Hug Hug Hug
Недид, мила, всичко ще бъде наред! Малко търпение още и ще си се радвате вкъщи!  Hug

Коконка, кураж! Бебчо ще се справи! Нека му помогнат за жълтеничката. И аз като бях в родилното напичаха едно бебче на лампа заради жълтеничка. Не останах с впечатление да е същствен проблем. Много силно ти пожелавам скоро да си гушкаш бебчо и трудните моменти да са зад вас!  Praynig Иначе момичетата са ти казали - изцеждай колкото можеш с помпа. Попитай - в някои родилни предлагат и помпа, която е по-мощна и електрическа. При мен беше така и с нея наистина лесно се цедеше. Иначе и на мен същинската кърма ми слезе по-късно. Пий повече течности и не се притеснявай за това  Hug

Ел,
честита месечинка!   bouquet Браво на порасналата Михаела!!! Скоро и погача ще стягате  Hug Само хубави емоции за напред!  Grinning Точно си мислех, че и Мишето и Сияна скоро ще си стигнат термина  Laughing

Наденце, повивалникът е добре да бъде на удобна височина за повиване. Може да се сложи върху легълцето, например. Ние пък го сложихме върху един скрин на такава височина и е ок. Другите момичета явно говорят за скрин-повивалник, което също е добре, стига място да имате за него  Wink

Хайли, ха, дано  Praynig И аз много се надявам при нас така да се развият нещата със зъбчето.

Пандичка
, и аз си взех точно такива еднократни бикини. Така и не ги обух обаче. Само ги пробвах в родилното и не ми бяха удобни. Направо си ползвах моите съвсем обикновени бикини с малко по-висока талия и нямах проблем  Peace Дори не се цапаха особено. Но при мен този път лохиите изобщо не бяха силни и вече почти съвсем приключиха  Simple Smile Може на друг пък да са му удобни, де. Опитайте. Най-добре си сложете различни варианти в багажа и ще решите на място  Hug

Цветка, а откъде купи Baby-vac? Питам в аптеките насам-натам, но още не съм я открила.

Евенце
, успех  Praynig

Фиоре, за силиконовите зърна - аз си сложих в багажа за болницата, но така и не съм ползвала до момента. Тя се ползват, ако бебчо не може да засуче или ако се разранят зърната. В противен случай не са необходими  Simple Smile Това обаче ще го прецениш след голямата среща  Wink

Гаргамелка, много ми хареса заглавийцето, което си предложила  Simple Smile

Иначе при нас - вчера бяха най-сериозните колики на Сияна. От 16 ч. до полунощ се гърчи, горкото, мрънка и плачка. Не се успокояваше нито от кърмене, нито от биба, нито от гушкане  Sad После обаче заспа и направи една 5 часова и една 4 часова пауза последователно, та всички се понаспахме  Simple Smile Сега пак спинка, душичката  Hug  Hug
За буденето - през нощта и аз не я будя. Колкото повече спинка, толкова по-добре  Grinning През деня, ако спи повече от 3.5-4 ч. се опитвам да я събудя, за да похапне. След малко май точно това ще направя  newsm78

Прекрасен ден на всички, момичета!  Hug

# 633
  • Варна
Ох, аз да се оплача, че много се бях притеснила.
Вчера май се натрових с храната в един ресторант... В началото не обърнах внимание, но после като тавързах нещата... Подуха ми се ръцете, хванаха ме киселини, а накрая посреднощ върнах всичко и страшно ме болеше (никога не съм повръщала за цялата бременност). Реших, че няма да ходя до спешното и съм заспала от преумора. Тази сутрин обаче, бебето не е особено активно и пак се притесних... След два часа съм на лекар и вече нямам търпение, че ще се пръсна от нерви Sad

# 634
Здравейте дами   bouquet

Честито на всички нови мами! Бъдете много здрави и много се обичайте с бебковците.
На все още чакащите - кураж момичета. Много мина, малко остана : )

aYnaT, аз съм в същото положение, само дето съм така от 3 месеца : (
Стискам ти всички пръсти, които имам да излекуваш тия проклетии преди раждането и да не го мислиш.

# 635
аИнат, стискам палци да се оправиш до големия момент! Дано всичко е наред накрая!

Емили, дано всичко е наред, да пишеш непременно, ще стискам палци!

Гергамелка, устройва ме идеята ти. Само трябва да събера себе си и да стана да сготвя.

Мишелче, не се ядосвай. После нещата много се променят.

# 636
  • София
Пилешко, с какво се лекуваш и защо 3 месеца се влачи тази гадост? Аз четох, че т.к е част от нормалната микрофлора в организма трудно се маха от влагалището, но се надявам да се махне. Другото, което разбрах е, че извън бг не се лекуват тези бактерии преди раждане, а се пускат антибиотици венозно на майката щом започне раждането, а след като се роди бебчето му се прави профилактика с антибиотик. Какво казва твоята докторка?

# 637
Много ви благодаря за куража момичета...не ме е страх от жълтеничката и лампата, а от кислорода, който й подават...кърмата мисля, че потръгна...сега ми донесоха помпа и ще се пробвам.
Иначе раждах в Благоев...с тези изтекли води не посмях да пътувам.
Относно изтръпването на ръцете аз съм така...казват, че с раждането минавало, но на мен още не са минали...

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 13:07 от kokona777

# 638
aYnaT, аз попринцип съм предразположена към тия гадости и всякаквите гъби. Почти постоянно имам някакви проблеми и са много упорити при мен.
Та ... първо пробвахме само с глобули - едни приготвени по рецепта, гино певарил и видермина. С тях се изчитистиха само гъбите, които също имах. След това още едни по рецепта + аугментин - никакъв резултат. После уназин венозно, след това и на таблетки - пак нищо. Сега последно ми даде полижинакс, ама той като че ли не е за стрептококите. Иначе да, точно това ми каза докторката, че ще тъпчат бебешка с антибиотик като излезе, а така не ми се иска ... от първия ѝ ден на този свят : (
И аз като теб съм се психирала, но трябва да бъдем силни и оптимистично настроени. Искрено се надявам при теб да се повлияят от лечението и да си спестите антибиотиците с детенце.

# 639
Коконке,  Hug. Толкова добре те разбирам, че докато четох поста ти очите ми се насълзиха  Hug. Всичко ще мине и ще си гушкаш мишката скоро, имай малко търпение само. Казват ли ти кога ще я вадят и ще ти я дадат. Попитай може ли да я кърмиш. Аз Михаела на втория ден я накърмих за първи път и си я гушнах. Пуснаха ме в неонатология и я извадиха от кувьоза за кърменето. На другия ден окончателно я извадиха от кувьоза, но я държаха в интензивен сектор още 2 дена. И тя разви жълтеница и я пекоха 2 пъти. Всичко минава и се забравя. И кърмата ще тръгне. Стимулирай я сега с помпата, а после бебка като засуче всичко ще се нормализира. Не се притеснявай да си изливаш душата, нали за това сме тук, да споделяме радости и тревоги и да се подкрепяме. Пращам ти много положителна енергия  Hug.
Муун Чери, честита ти радост! Много щастие ви желая!

# 640
Благодаря момичета за хубавите пожелания
Ние сме още в болницата, подробности като се приберем живот и здраве
Мис Фиоре моля махни ме от първа страница, не искам хора от любопитство по датата на раждане да ме разбират коя съм, мерси
Мимкооо, много се радвам за вас, леко възстановяване и успех с грижите с бебка и справянето със свеки:)
Честито и на другите мами:)
Маги мисля те,  че на една дата ни бяха термините, кураж мила
Ел, знам, че мн ще те досмешее, ама бебка е такова съкровище, че сърце не ми даде да се правя на разсеяна, и се кърмим от гърдата..като стой та гледай:)на фона на всичкото ми нежелание да кърмя от гърдата...ще пробвам едно кремче на юриаж за зърната, мн го хвалят в болницата. Баткото ни нещо кашлял, та му пратих коластра да пие, дано не се разболява повече
Целувки на всички ви кураж

# 641
  • София
Пилешко, антибиотика май няма да се размине независимо дали преборим бактерията или не.. Дано да е само профилактично и бебенцата да не се заразят.. Praynig

# 642
Ел, знам, че мн ще те досмешее, ама бебка е такова съкровище, че сърце не ми даде да се правя на разсеяна, и се кърмим от гърдата..като стой та гледай:)на фона на всичкото ми нежелание да кърмя от гърдата...ще пробвам едно кремче на юриаж за зърната, мн го хвалят в болницата. Баткото ни нещо кашлял, та му пратих коластра да пие, дано не се разболява повече
Хехе, аз си знам  Hug. Ама то няма смисъл да се тормозиш да цедиш. Дано този път кърменето е удоволствие и за теб, и за бебка! Има още една мама във ФБ, която искаше да храни с изцедена кърма, но все още не са й дали бебето да видим как ще тръгне при тях  Wink. Нашият батко също се разболя докато бях в болницата. Много се притеснявах да не зарази малката. Уж се оправи и сега пак е болен ... Не знам вече какво да го правя  Confused.

# 643
Здравейте прекрасни бъдещи и настоящи мами Wink
Толкова много бебенца си имаме вече,че съвсем се обърках и затова няма да ви честитя поименно,а на всички мами които вече гушкат своите бебчета им пожелавам само радости и безгрижие с малките им съкровища  Hug
Аз вчера бая се уплаших,че ще раждам,че си вкарах голяма доза паника,защото имам още доста работа за вършене за да посрещна подобаващо бебка,че затова цяла нощ бях притеснена да не вземе да тръгне  Confused За радост днес съм по добре,но пак имам някакви бодежи от време на време,но се моля поне още мъничко да изчака,че поне малко от малко да съм по подготвена,че ако оставя някой друг да се оправя с хаоса във вкъщи само ще се изнервя,а едва ли ще имам нужда от точно такива емоции в момента след раждането,така,че се надявам бебка да е послушна и да изчака мама да се приготви  Rolling Eyes
Иначе във вторник бях на запис на тонове и хванаха само една контракция,която аз дори не усетих,гледаха ме за разкритие нямах,ама явно вчера пазара за бебка ме е поизморил доста,защото и корема и краката ме боляха доста като се прибрах  Confused
Иначе раждалите мами нека разказват как е минало,че на мен ми е интересно,а и така се опитвам да се подготвям психически  Rolling Eyes
Хубав уикенд ви пожелавам  Wink

# 644
  • на пясъка при черупките от миди
Честито на мама moon_cherry!

Момичета, можете да гласувате за заглавие на следващата тема. Ако някой му хрумне и друго предложение може да ми пише да го добавя  Party

Общи условия

Активация на акаунт