Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Аз съм нова и много бих се радвала ако ме....
Здравей и добре дошла!  bouquet
 На мамите с неразположения - да се оправят моментално!
 За пола- напълно ми съвпада таблицата:)с доц. Балев.И само да вметна,че според него няма завъртяло се и скрило се бебе. Моят Аг също още не е видял пол, защото уж било рано, после било завъртяно....но при доцента няма 6-5 поне за толкова години не съм чула да е объркал нечий пол след 14 г.с. Но той си е образен и явно и а значение.И със сина ми беше същата история.Видя чура на 14 седм, а моята Аг се чуди до 21:)Но здраве да е!

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 08:36 от smiled_

# 106
Добро утро! Пожелавам ви един прекрасен и слънчев съботен ден!

Веси, При мен БХС се състоеше от две части. Първо ми взеха кръв и след това имаше преглед с УЗ. На него лекарката изследва ехографски параметри:  кръвен поток през сърцето на плода, дебелината на нухалната гънка, назална кост ...и т.н., казва размери на бебето, определя се вероятен термин, гледат се околоплодните води и пъпната връв. Резултатите от кръвното изследване си взех на следващия ден, а от УЗ казват веднага. Аз също го правих 13 г.с.

# 107
  • при моите деца .....
Добро утро!
Vessi-barabesi, при БХС се вземат предвид и мерки с ултразвук, правен не по-рано от 2 дни от БХС, аз правя и двете в МД. Там процедурата е първо ултразвуково изследване, а после - пробовземане.
При втория се мерят повече неща....

ShikeR,  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
И аз стискам палци и моля за стиснати палци за резултата от БХС.....

Относно ФМ ето за третата, но в скрит текст
Скрит текст:
Феталната морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски прегледи като Доплерово изследване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода, ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения. 

И от мен пожелание за хубав съботен ден!

# 108
  • Сливен
Шикер, стиснала съм палците  Hug
И на всички останали, които имат нужда  Hug

# 109
Здравейте момичета.
Имам един малко странен въпрос - някоя от вас ,да изпитва болка като киха?  Crazy
Знам,че звучи малко смешно,но наистина на всяко кихане усещам ужасна болка ниско с корема,която продължава и малко след това . Хем звучи малко нелепо,хем започвам леко да се тревожа...  Thinking

# 110
Здравейте   Wink

Кибиргче аз като кихам понякога се изпускам, но болка няма, питай доктора си ако те притесняв!

С предната бременност ми се е случвало да се изпусна в доста по-големи седмици и то радко , а сега ми се случва доста често и е много неприятно!

Веси мисле че това закоето говорят момичетата е БХС съчетано с ФМ! А третата фетална мисля че е около 30г.с.!

Шикер съискам палци!
И на всички останали които имат нужда !

# 111
Здравейте момичета.
Имам един малко странен въпрос - някоя от вас ,да изпитва болка като киха?  Crazy
Знам,че звучи малко смешно,но наистина на всяко кихане усещам ужасна болка ниско с корема,която продължава и малко след това . Хем звучи малко нелепо,хем започвам леко да се тревожа...  Thinking

Усещам болка и като кихам и като кашлям, остра и силна, но само в легнало положение, иначе - не  Rolling Eyes

И аз имам едно питане: Вас преглеждали ли са ви вагинално от началото на бременността?
Защото сега в понеделник трябва да ми видят шийката малко е тъпо, ама дали не е опасен прегледа?  Embarassed (нямам предвид с ехограф, а с ръка)

# 112
Мен ме преглеждаха така, но защото имах доста болезнени контакции цял ден, но прегледа мина за секунди само сложи онова пластмасово нещо за да може да погледне, нито е бъркала с ръка нищо само погледна каза всичко е ОК и после през коремчето с ехографа гледахме бебо. Simple Smile

# 113
В по-ранни седмици бяхме обсъждали и доста от нас имаха прерязваща болка при кихане. Едно момиче беше дали съвет при кихане да се клекне, а в легнало положение да се свием. Наистина помага и няма болка. Пробвай!
На ФМ ми гледа шийката  на матката чрез коремния ехограф. Аз си мислех, че може само с вагинален, въпреки че и сега и с предишната бременност не са ме гледали с вагинален. Каза, че е затворена и нормална на дължина.

# 114
  • Italia
Болка при кихане и аз усещам понякога. Мисля,че са мускулите.. newsm78
От началото на бременността са ме преглеждали много пъти вагинално,заради проблемите с кървенето. Мисля,че ако криеше риск подобен преглед,докторите нямаше да го правят.. Peace

# 115
Здравейте, мами. При мен също един път (първият), когато отидох за установяване на бременността,  използва онзи ужасен уред за разтваряне #Crazy погледна и това беше. Неприятно е самото разтваряне,но не боли. Иначе не ме е пипала отвътре.И аз не смятам,че е опасен, иначе нямаше да го правят Wink При кихане мен също ме боли,но лекичко.
Shiker  стискам палци
Добре дошли на новите, лека и безпроблемна бременност  bouquet

# 116
За прегледа и аз така се успокоявам, че е ако е опасно няма да го правят, но защото ще ходя при друг лекар, при който не съм била и малко се притеснявам. Иначе моя гледа шийката с вагинален ехограф, но нали каза, че има някакво отваряне и затова не знам как може да се види това нещо дали няма да се налага друг преглед...защото от както съм бременна не са ме гледали така и хем ме е страх, хем искам да се види, че ако трябва да се вземат някакви по - сериозно мерки да не стане по - зле  Praynig

# 117
Преди два дни да първи път през бременноста ми прегледаха с чавката, както й казвам аз, но защото имаше съмнение за изтичане на околоплодни води. Не е опасно, но аз много мразя. В понеделник преди ФМ ще правят замерване на шийката на матката, но това го правят с вагиналния ехограф, за да е точно. Като кихам понякога ме срязва. Обикновено гледам да се свия преди да кихна, така е по-добре.

# 118
Привет от мен Simple Smile Върнахме се от ФМ в Стара Загора с добри новини...бебчето се развива нормално, всичките му органи са добре и плацентата е разположена хубаво...
Може да ми сложите официално розови гащиии  stork-girl

# 119
Шикерче Честити ви розови гащи  Hug Само такива хубави новини и за напред !

Общи условия

Активация на акаунт